Friday, July 23, 2010

Tekanan

-assalamualaikum-

post kali ni aq cuma nak luahkan apa yang aq dok runsing... tah kenapa rasa cam teruk sangat semester ni... masa abis praktikal dulu mmg semangat nk masuk ngaji... tapi skarang rasa len lak... subjek tuk sem ni mmg killer2 semuanya... lecturer dok mengajaq kat depan aq kat belakang mcm nak meleleh je ilmu kluaq dari telinga... dulu tak macam ni...

mungkin aq banyak sangat enjoy masa praktikal dulu... bila kena study balik rasa susah sangat... lecturer ulang 2,3 kali baru aq boleh paham... kadang2 sampai kluaq kelas pun aq tak paham... walaupun aq dok study kat umah, tapi masih xboleh nak paham juga... pening3....

tekanan ni buat aq slalu sakit kepala... slalu dok pikiq benda remeh yang aq saja bagi rumit... bila aq tengok member2 wat muka slamber, aq pun taktau depa paham ke tak... tah2 aq sorang ja yang lambat pikap... nampak 4 subjek ja... tapi bila tengok balik satu2 subjek... macam nak termuntah isi dalam...

aq ngaku aq lemah bab menghafal ni... baca bagai nak gila... tapi satu pun tak lekat dalam kepala otak aq... rrrrrrrrrrrrrrrrr... tekanan... mungkin betoi apa yang sesetengah org kata... study ni kena ikhlas, bukan nak ligan pointer... baru ilmu cepat masuk... emm tah la...

bagi korang yang baca post ni... tolong la aq.... klu korg ada nasihat yang bernas yang boleh aq ikut... kongsi2 la ngan aq... rasa macam diri aq ni teruk sangat... dah la sem ni singkat ja... jenuh aq nak kejan semuanya...

k lah... aq nak study cikit tok kuiz nnt...
bila ada masa free aq cite lagi...
k...wasalam...

Thursday, July 22, 2010

Nidji - Sang Mantan


Dulu aku kau puja
dulu aku kau sayang
Dulu aku sang juara
yang selalu engkau cinta

Kini roda telah berputar

Kini aku kau hina
Kini aku kau buang
Jauh dari hidupmu
Kini aku sengsara

Roda memang telah berputar

Mana janji manismu
Mencintaiku sampai mati
Kini engkaupun pergi
Saat ku terpuruk sendiri

Akulah sang mantan
Akulah sang mantan

Sakit teriris sepi
Ketika cinta telah pergi
Akulah sang mantan
Akulah sang mantan


Wednesday, July 21, 2010

Meet Uncle Hussain - Putihnya Lukisan


oh dunia


penuh dengan derita
ada suka
ada juga dukanya
yang disana sedang menakluk dunia
yang disini ditimpa malapetaka


ow dunia hari ini
ow sedihnya
ow tanah dijajah lagi
ow kejamnya


jika ku seorang pelukis
akan ku warnai dunia
dengan warna putih
agar tiada gelap
lukisannya ow oh oh oh

oh manusia


tak ku mengerti sifatnya
ada mulia
ada juga kejinya
yang si tua berbalahkan kuasa
yang si muda mengacukan senjata


ow maruah dijual beli
ow murah nya
ow bumi terbelah lagi
ow bencana


Jenis Kereta Mengikut Peringkat Umur


Peringkat 1
(3 bulan hingga 1 tahun - mengikut jumlah pengisian)

kereta tolak


Peringkat 2
(1 hingga 3 tahun - kesesuaian)


baby walker


Peringkat 3
(3 hingga 7 tahun - mengikut kehendah)

kereta mainan


Peringkat 4
(3 hingga 12 tahun - mengikut kerenah)

kereta mainan biasa ja...


Peringkat 5
(12 hingga 18 tahun - mengikut kemampuan)

kereta kontrol


Peringkat 6
(19 hingga 50 tahun - mengikut ketebalan poket)

BMW, Sport, mini, MPV


Peringkat 7
(50 tahun dan ke-atas - mengikut keperluan)

kerusi roda


Peringkat akhir
(apabila tiba masanya...)

kereta jenazah

Tuesday, July 20, 2010

Santeekee - Realiti Insan


Ku layangkan segala anganku,
Kulepaskan semua hayalan jiwaku
Berpijak di bumi yang satu
Memandang tinggi di langit biru
Satu janji di dalam hati
Satu mimpi yang akan ku rai
Harapan ku dalam hidup ini
Ku ingin menggapai cita dan cinta

Ini bukanlah satu mimpi
Atau ilusi dalam jiwa yang sunyi
Ini adalah realiti
Keyakinan insan yang penuh visi
Satu janji di dalam hati
Satu mimpi yang akan ku rai
Harapan ku dalam hidup ini
Ku ingin menggapai cita dan cinta

Satu satu mimpi di dalam hidup ku ini
Satu satu janji yang ku gapai pasti
Satu satu mimpi di dalam hidup ku ini
Satu satu janji yang ku gapai pasti
Ini bukanlah satu mimpi
Atau ilusi dalam jiwa yang sunyi
Ini adalah realiti
Keyakinan insan yang penuh visi

Satu janji di dalam hati
Satu mimpi yang akan ku rai
Harapan ku dalam hidup ini
Ku ingin memgapai cita dan cinta
Satu satu mimpi di dalam hidup ku ini
Satu satu janji yang ku gapai pasti
Satu satu mimpi di dalam hidup ku ini
Satu satu janji yang ku gapai pasti

Dakmie - Yang Terindah


Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jika ku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah

Sunday, July 18, 2010

Time Cuci Perut...waka..waka...

-assalamalaikum-


lama dok rancang nak p jogging...
akhirnya pagi ni (17-07-2010)
dapat gak p lari2 kot tasik DARULAMAN...

rancang punya rancang ramai gak yang nak join
tpi bila call pagi tu...
sorang pun x angkat...
(masih membuta latu.......)

aq pun p la ngan member2 yang leh sudi
xramai orng pagi tuu
xla aq rasa segan sangat...
maklumla...nak jogging pun main2 ja...

bila dah abih seround...
terjumpa lak ngan sorang mamat ni...
nama dia FATHHI @ lebig glamour KORDI



alang2 t'jumpa dia..
aq suruh la dia tangkp gambaq kami jap...
balik2 gambar dia pula yang dia ambek...
(hampehhhhhh...)



lari baru seround ja...
tapi dah macam separuh nak mati..
hahahahahhaaa...
posing ja lebih...



bila orang tak ada macam2 la kami buat...
ciap dok lawan pamping lak tu....
hahahahhaaa...
nak dapat sepuluh kali pun seksa nak mampos...



haaaaaaaaaaaaa....
yang ni pulak aksi member2 aq...
MUIZ & AZWAN
nak tunjuk kuat kat aweks2 latu...



bila dah penat macam2 jadinya...
tengok!!!!!!!!!
muka pun dah macam pa g...
time ni perut dah ingat kat roti canai ngan teh tarik ja...
hahahhahaa...
(cm na la nak kurus kalau cam ni...)



macam2 daaaa...
segenap pelosok tasik kami posing...
dalam air tasik ja tak turun g...
hahhhaaa...



emmm... cam ni la jadinya bila borink...
pa pun minggu depan kitaorang nak jog lagi...
arap ramai member leh join...
baru gempak...

k... dah nak tidoq...
esok ada dua kuiz kena buat...
tapi tak study lagi..
keja dok ngadap natang ni ja...
hahaahahhaaa...
( kalu cam ni kompom bungkos...)

k...wassalam...

Saturday, July 17, 2010

Main Bowling La Pulak???

-assalamualaikum-


emm.. ptg ni aq saja borink2...
sementara tunggu ptg redup ckit
nak p men sepak takraw kat tasik,
aq nak masukkan beberapa keping gambaq...

gambaq2 ni kami ambek masa tengah release tension kat pusat bowling...
(walaupun aq kalah dalam p'tandingan tu)
kat member2 aq y senasib ngan aq...
len kali kita lawan lagi...
aq nak tebus kekalahan... hahhahaa




ni la antara member2 aq yang join...
tapi tak semua main...
"shy-shy goat" depa kata...

yang kat bawah ni muka sporting yang menang bowling kali ni...
hahhahahhaaaa...
cam xcaya dia boleh menang.... tahniah!!!



emmm... abis dah....
tapi ada lagi...
dalam perjalanan nak balik
sempat lagi depa tarik aq tok bek gambaq skali...
waduh3...
yang tak leh blah depa nak bek gambaq kat poster 4 madu...
segan aq dok kat c2...
dah la ramai orang dok lalu...
waka...waka....


apapun aq enjoy sangat ptg tu...
sakit tekak aq dok gelak kat c2...
mcm2 kerenah depa ni...
sporting sangat....

ok kat cni dulu...
nnt ada masa aq post lagi...
k...bye...

Monday, July 5, 2010

Bermula semester 5

-assalamualaikum-

hai… lama aq tinggal blog ni…

tak sempat nak update

emm… aq ary ni free ckit tu yang nak update ni..

al-maklumla… kuliah dah start

banyak benda nak kena setlekan

subjek tuk semester ni mmg killer-killer semuanya

ada yang kena jalan kira

ada juga yang baca dari kulit depan

......sampai kulit blakang..

nak tercabut mata aq tengok..

hahahhahahaa…

macam2 la

tapi yang best semua lecturer sempoi2…

klu markah teruk mesti aq yang tak study tu…

hahhahahhahahaa

apa pun terasa la cikit tahun ni

sebabnya penasihat akademik sendiri

yang ngajar kita org...

sebelum ni kami xpenah kenal pun ayahanda kami...

dengaq org cakap macam2 sal dia...

tapi hakikatnya bila dia mengajar besttt....

tak sangka lak aq ayahanda kami mcam tu...

sporting....hahhaahhaaa

aduhhhhhhhh...mata aq dah tak larat sangat ni...

baru balik kelas...

apa pun seronok bila dah mula balik kuliah

lama tinggal study...

karang kena pulun jaga pointer pula...

k lah...

aq nak baring2 dulu...

malam kang ada koja pulak....

k.....wasalam...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers