Saturday, October 9, 2010

Umah Hantu

-assalamualaikum-

petang ni aq nak kongsi ngan korg gambaq
satu umah ni yang aq snap gambaq 2,3 ari lepas....
masyaallah.... teruk sunggh keadaan umah sewa ni...
umah ni dihuni 6 makhluk yang tak dapat aq pastikan spesisnya..
umah ni kat area jitra, kedah...
(taman .........)
hahahhahahhaaa
jom tengok apa yang teruk sngat....

tengok kat pintu depan boleh tahan lagi la....
kasut tersusun ja... tak berselerak sangat...

keadaan baju pon boleh la tahan...
tersusun di penyidai...

kawasan laptop ngan komputer dah menunjukkan tanda2 keselerakan...
wayar berserabut tak tersusun...
ish3... patut la komputer slalu 'jem'
stuck tiba2...
hahahahahahaa

rak buku telah menjadi rak meletak botol-botolan....
hahahahahaaa... tak kurang jugak ngan bukusan megi yang boleh
mengenyangkan dikala kelaparan

tudia..... palstik air bungkus...
penuh kat lantai...
dah bopa ari tak buang aq tak tau la...

sinking jadi tempat melonggok sampah...
ish3...
berulat kot...

plastik sampah yang tak terurus...

dapur gas...
kotor gilerrrrrrrrrrrrrr....
hahahhahahahhaaa
apa macam...
umah sewa korang macam ni ke???
almaklumlah... semua sibuk study untok final...
hahaahaaaa...
apa pun aq arap penghuni umah ni kemas2 la umah korg...
dah macam tongkang pecah aq tengok...
hehehehhee...
jngan marah...

Dah 100... Hureyyy!!!

-assalamualaikum-

ari ni bila aq buka blog ni... apa yang aq tengok first skali adalah follower2 la....
tak sangka aq, dah mencapai 100 org upanya...

!
!
!
!
!
V


apa yang aq nak kata kat cni
terima kasih bnyak2 kerana sudi folo blog aq...
insyaallah aq kan cuba mengupdate blog ni dgn cerita yang menarik...
tq for all of u...
wasalam

Wednesday, October 6, 2010

Aizat - Sungai Lui


Pejamkan matu mu untuk ku
Dengarlah dunia berkata-kata
Usah kau ragu disini tempatmu
Walau berubah dimata kita
Tetap indah selagi kau masih percaya

Tertawa kecewa terpisah
Jalan yang lurus kian berhalang
Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap ku masih percaya

Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
KuFont size harap ku masih percaya

Bukalah matamu
Biar aku memelukmu
Kita bersama masih muda masih mentah
Ku harap kau masih percaya

Selama ini


Mr. Bean... Bayangkan???

-assalamualaikum-

macam selalu ari ni aq nak masukkan lagi gambaq2
merapu yang aq dapat dari sahabat aq ni...(jimmy)
ari ni kita nak bercerita pasai Mr. Bean pulak....
korang mesti kenalkan...
pelawak yang beraksi spontan
walaupon lawaknya nampak bodo, tapi ramai org minat


Cuba korang bayangkan Mr. Bean membawa watak sebagai Avatar



Cuba bayangkan Mr. Bean adalah Justin Bieber



Cuba bayangkan Mr. Bean ada anak perempuan



Cuba bayangkan Mr. Bean adalah Lady Gaga



Cuba bayangkan Mr. Bean adalah Legally Blonde



Cuba bayangkan Mr. Bean adalah Orphan



Cuba bayangkan Mr. Bean berlakon dalam A Pirate



Cuba bayangkan Mr. Bean berlakon dalam Harry Potter



Cuba bayangkan Mr. Bean seorang President



Cuba bayangkan Mr. Bean dalam watak Tomb Raider


hahahahaahhaaaa...
apa pun semua ni hanyalah sekadar kayalan semata2...
realitynya.. Mr. Bean seorang yang berjaya dalam idop n ada kluarga y happy
harap terhibur....

Monday, October 4, 2010

Lawak Waktu Sekolah

-assalamualaikum-

ptg ni tengah boring2 aq nak kongsi ngan korang cite2 lawak masa skolah dulu la...
nak imbau balik kenangan2 dulu
mungkin ada sesetengah dari kita yang sama macam cite ni...
hehehheheheee...

jom layan











hehehhehheee... apa macam...
arap semua terhibur...
cite ni xda kena mengena ngan yang idop or yang mati...
ehhehehheheheeee...

Peribahasa Merapu

Peribahasa: Lembu punya susu, Nestle dapat nama.
Maknanya: Macam mana keras bekerja pun, macam mana nya canggih idea kita pun, last last, boss jugak yang dapat nama. Apakan tidak, kat dalam management meeting, mana kita tau apa yang boss khabarkan kat ketua boss.

Peribahasa: Melepaskan batuk didalam lift.
Maknanya: Helo! Kalau nak lepaskan penyakit atau kuman tu carilah tempat yang sesuai! Jangan lah tempat awam yang ter-enclosed. Apa punya olang!!!

Peribahasa: Sepandai-pandai lalat terbang akhirnya ke taik jugak dia hinggap
Maknanya: Orang kalau dah perokok tu...kalau dia berenti....akhirnya dia gerenti start balik punyer.

Peribahasa:Sepandai -pandai tupai melompat, tak pernah masok ke sukan Olimpik jua.
Maknanya: Jangan macam bagus....pasal yg macam bagus tu lah selalunya tak bagus..

Peribahasa: Kalau tidak ader angin masakan satu LRT boleh bau busuk?
Maknanya: Ada orang kentotlah tu...

Peribahasa: Seperti kacang luperkan mamak kacang putih.
Maknanya: Orang yg tak sedar diri....tak kenang jasa baik orang yg muler-muler memfofularkan dia.

Peribahasa: Ader udang di sebalik udang lain
Maknanya: Jgn sangka yg duduk sorang kat tempat sunyi tu sorang....check betul-betul, mesti ader sorang lagi...... kat bawah ke....kat tengah ke...tengah baring ke....?????

Peribahasa: Sudah jatuh ditimpa piano
Maknanya: Nasib malang yg tak agak-agak.

Peribahasa: Seperti anjing betina n anjing jantan
Maknanya: Pantang berjumpa ashik nak beromen je...

Peribahasa: Hidung tak mancung, gigi pulak yang mancung.
Maknanya: maknernyer.. maknernya... Jgn nak tersengeh2 kat depan PC. Pi ah buat keje...heheheeeee

Sunday, October 3, 2010

Sangat Kretif

-assalamualaikum-

kali ni aq masukkan gambaq2 kretif y ang dapat dari member aq...
(Jimmy)
jom tengok apa y kretif sangat tu...



apa macam...
korang penah terpikir ka nak wat macam ni...
ada bakat ke???
aq kompom tak menjadi rasanya...
hehheheeee...

Saturday, October 2, 2010

Jamuan Makan

-assalamualaikum-

memories 02/10/2010

sedaq x sedaq kita dah masuk bulan 10
walau bgitu, syawal masih lagi bersama kita...
ni bermakna raya masih ada...heheheee

hari ni aq ngan kawan2 skelas telah dijemput oleh
(saudari NADIAH)
untuk makan2 kat umah dia...
walaupun xramai tapi best la juga... boleh makan free...
hehehehheeee

kat bawah ni gambaq kwan kitorg yang jempt ke rumah dia..

!
!
V


gambar ni masa otw nak pegi umah dia ptg tadi...
perhhh... ujan lebat nampaknya kat kedah ari ni...
nasib la kawan aq tu kasi tumpang keta bapak dia...
klu tak alamatnya mmg tak bleh merasa makan free la aku...
hahahahaahhahahaaa
thanks to JIMMY cos sudi ambek n antaq aq...


ni gambaq si NERK yang hyperhapy ary ni...
apa yang happy sngat pun aq xtau la...


bila sampai ja terus makn... hahhahaaa
sekoq2 muka lapaq cos x lunch lagi...
nasib la member aq ni wat nasi...
klu tak balik singgah kedai mamak la jawabnya...
huhuhhhhuuuu...

rajin sunggh tuan umah ni... ank sape ni???
!
!
V


ni antara geng2 laki n pompuan yang dapat sampai dgn selamat
huhhhuuu... walaupun ada y basah sedikit...
!
!
V


tudiaaaaaaaaaa... makan sunggh kawan2 aq ni...


dah nak balik...
singgah kejap ja...
balik dng perut yang kenyang...
heheheheeee


dah x ujan jadi tak la merbahaya sangat masa balik tadi...
so sampai ni saja entry malam ni...
esok2 klu aq rajin aq post lagi noo...

k wasalam...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers