Friday, February 25, 2011

Aq dah jadi Pak Ngah... Mood : Happy

-assalamualaikum-



hari ni 25 Februari 2011
aq bangun pagi
tengok fon aq ada mesej
emmm... (xda mood nak baca)
tapi segalanya berubah lepas aq baca mesej tu



From: Ayah
Mesej: "Kak dah selamat bersalin"



yess... aq gembira...
gembira sangat3 bila dapat tau berita ni
keluarga kami dah tambah lagi sorang
hehhehehheheee





lepas cuci muka...
aq terus call abang aq (abg ery)
nak bertanyakan pasai akak (kak dila)
abg gtau diaorg dapat babygirl


seronoknyaaaaaa...
bila aq boleh pegi langkawi jumpa akak aq...
hehhehehee...
xsabar la pulak nak jumpa anak menakan


emmmmm... bercakap pasai anak menakan...
maknanya aq sekarang dah jadi PakNgah la...
hahahhaahaa... dah tua upanya aq...
heheehheheeee


k lah.. stakat ni ja aq nak cita ary ni...
nnt bila aq dah dapat gambar babygirl
aq post dalam ni... hehee

Wednesday, February 23, 2011

Ku Harus Hadapinya...

-assalamualaikum-



pa khabaq semua???
ari ni aq dah rasa sedikit ok dari hari2 sebelom ni.
otak aq ni pon dah tak sakit sngat nak pikiq masalah.
mungkin dah jadi kebiasaan aq,
lepas sekali lelap yang puas
semua masalah bagi aq hilang seketika.



tu la yang aq lalui setiap kali ada masalah
aq cuba tidorkan diri
then... lepas tu aq cuba kosongkan segalanya
walaupon kekadang aq sering teringatkn masalah yang sma


skrang aq dah boleh buat keja...
rasa happy sikit
tapi esok segalanya bakal bermula kembali
aq dan kawan2 kena hadapi
aq harap semua tolongla kami
aq tak sanggup lagi hidup macam ni


berharap segalanya bakal selesai dengan aman...

that's all aq nak luahkan malam ni
nak bagi tenteram ckit jiwa ni..
hehehhehehee

Tuesday, February 22, 2011

Kenapa Terjadi Lagi

-assalamualaikum-





why???
segalanya telah berlaku
apa yang pernah terjadi dulu kini terguris kembali
dan kembalinya buat kali kedua lebih menyiksakan


aq pon tak tau nak kata lagu mana lagi
xda siapa boleh dipersalahkan
yang pasti diri sendiri mau ingat...
siapa salah? siapa betoi? dah xberguna


skarang ni bagaikan beras yang sudah terlajak air
dan tunggu masa nak jadi bubur atau sebaliknya
klu betol kaedah mungkin beras kan jadi nasi
klu tersalah langkah buburlah hasilnya


bergantung kepada keputusan dan kesefahaman
baek dan buruk sama2 la tanggung...
yang berat jngan ditambah masalah
yang remeh jngan dirumitkan keadaan


di sem2 last ni...
bnyak dugaan
bnyak cabaran
tak kurang bnyak juga kerenah


celah mana nak pikiq pasai projek
celah mana nak pikiq pasai tugasan
celah mana nak pikiq pasai test/kuiz
dia masuk pulak kot celah2 tu nak pikiq pasai benda yg xspatutnya kna pikiq


adoiiiiiiiiii... aq pening...


aq xmau bersuara
aq tak mau kata apa2
sebab semuanya punca diri sendiri juga
aq nak tengok salah orang, padahal aq sendiri pon salah


klu menuduh pon apa dapat???
menambah masalah jaaa...


lebih baek aq diam tunggu semua sejuk
tapi lama mana nak tunggu???


semua serba xkena
mungkin aq xcukup sedaq...
aq masih dlam mimpi
masih bersuka disaat genting


aq masih xpaham
dan aq xkan paham
aq harap aq xperlu nak paham
buat apa nak paham???


rasa diri sngat tertekan
bagai beban yg berat dibahu
tapi aq xmampu nak tangkis semua ni
aq xboleh buat xtau
aq pon sebahagian dari semua


patutkah aq hnya duduk tengok semua sibuk cari penyelesaian
duduk buat muka xbersalah
atau hanya senyum, angguk n blah
apa aq nak buat???


rrrrrrrrrrr....
aq dah malas nak pikiq...
aq perlukan ruang
aq nak tenangkan diri
aq nak pikiq pasal keja pulak
aq nak lupakan beban ni buat sementara


harap dapat selesai dengan aman
harap semua jadi sperti sediakala
aq dah penat
penat dngan masalah...masalah...masalah

Kenapa Kesepian Sering Kualami!!!

-assalamualaikum-


tah knapa malam ni ku rasa sunyi?
tah knapa terasa diri kesorangan?
tah knapa hati tak tenteram?
tah knapa keresahan ashik melanda hidupku?




aq sendri tertanya-tnya???

apa masalah aq???

knapa aq selalu resah gelisah???

apa yang ku risaukan...
kenapa kesunyian sering kuhadapi
ku rasa sepi walaupon ditemani shabat2 sejati
ku rasa tiada hala tuju...


ya tuhan... tenangkanlah hati hambamu ini
beri daku kekuatan tuk hadapi hidup ini


Monday, February 21, 2011

Jom Join "FACEBLOG"

-assalamualaikum-


halo korang semua
sekali lagi aq menge"post"...
hehhehehee
kali ni aq nak post berkaitan komuniti blogger
korang penah dengar tak "FACEBLOG"
klu xpenah dengaq korang baca entry kat bawah ni
aq copy paste ja dari laman tu
hehehhehee...


"SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTI FACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMA FACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH"


Edit


dah baca???
dah faham???
apa lagi jom la join sekaki
kita meriahkan komuniti blogger MALAYSIA
MALAYSIA BOLEH!!!

Sunday, February 20, 2011

Oh! Proton

-assalamualaikum-


pa cita semua
macam mana xtvt korang ari ni
ada apa2 yang luar biasa
heheee


ok, untuk entry kali ni
aq nak kongsi dengan korang tentang kluaran terbaru Proton
ehh2.. bukan kluaran tapi konsep yang dicipta oleh jurutera Proton
prototaip kereta2 masa depan yang bakal dihasilkan


dari pengamatan aq kereta ni semua nampak cun la der...
macam aq nak beli ja satu
tapi apakan daya... pulus ku tak mencukupi
hehehhee


terdapat 6 jenis kereta konsep yang dikemukakan Proton
antaranya:


- Proton Emas
- Proton Tuah
- Proton Jebat
- Proton Lekir
- Proton Kasturi
- Proton Lekiu


PROTON TUAH






PROTON JEBAT





PROTON LEKIR






PROTON KASTURI





PROTON LEKIU





soo...
apa pendapat korang
industri negara kita dah maju skarang
kereta pon dah semakin canggih


dalam 5 contoh kereta kat atas ni
aq paling minat Proton Lekir
hahhahaaa
dari pandangan peribadi la...


nampak kekemasan dan keagungan
tu yang dapat aq katakan
jadi aq dah xsabar nak tengok hasil kereta ni yang real punya
hahhaaa... tengok depan mata baru puas


apa pon kita tunggu la Proton keluarkan nnt
klu xsalah aq dalam jangka masa lagi 2 tahun
(klu salah jngan marah noo..hehe)


k, that's all for today
we'll be continue next time
hehehheee
speaking la pulak...
tah betoi ka xejaan aq tu


whatever laaa!!! blog aq kan!!!
k.. tu saja dari aq...
wassalam... adiossssssss...

Saturday, February 19, 2011

Petua "Tahan Lama"

-Assalamualaikum-







Sesuai untuk yang dah berkeluarga mahupun yang masih solo.
Ewah ewah ewah...
Korang suka betul kalau bab-bab nak tahan lama ni, ya?
Kat bawah ni ada petua untuk "tahan lama".


----------------------------------------------------------------


KELAPA PARUT

Untuk lebih tahan lama selama 2 tahun.
Belah kelapa dan ambik sebelah sahaja.
Gunakan sebelah pada 31 December 2010.
Dan sebelah lagi pada 1 January 2011.
Wah...tahan sampai 2 tahun kan?


NASI/LAUK

Biar tahan lebih lama,
Jangan gunakan jari
pasal jari korang ada bakteria.
Sebab tu lauk cepat basi.
Ceduk la pakai senduk.


BARANGAN KEMAS

Kalau untuk lebih 'tahan lama',
Bayarla zakat utk barang kemas tu atau pakai saja.
Barangan emas bila dah terlalu banyak,
kena bayar zakat.
Kalau tak, tetiba hilang atau kena curi,
padan muka korang, hahaa...


PAKAIAN

Nak tahan lama
Jangan rendam dalam serbuk pencuci lama sangat
elak guna mesin basuh
Jangan jemur bawah matahari terik.
Jangan bawa mandi kat pantai.
Gantung bila disimpan.
Cuci guna air hujan.
Jangan bagi pinjam kat kawan!!!.
Nak lagi tahan, PINJAM BAJU MEMBER,
BAJU SENDIRI SIMPAN.


KERETA

Beli, simpan kat garaj.
tutup elok2.
jangan bagi angin masuk.
jangan bagi abuk masuk..
jangan bagi wap air masuk.
bayar loan bulan2. sampai abis loan.
gerenti tahan lama.


KENYANG

Kalau nak tahan lama,
Sebelum makan - baca bismillallah dan doa
Akhir makan - doa dan ucap alhamdullillah. ..


UMUR

Umur nak tahan lama?
Banyak kan senyum,
jangan fikir semua masalah dan jangan merokok!!!
(bukan sebab rokok tu bahaya tapi bazirkan duit saja,
kalau duit tak ada banyakkan lagi masalah).


ROKOK

Rokok nak tahan lama?
Jangan hisapplah......!!!!,
letak atas meja dan tengok saja.
Pesanan penaja: jangan hisap benda-benda yang dilarang...
sendiri mau ingat... hahaaa....


TIDUR

Nak tahan lama tak tidur malam
Rajin-rajinlah tidur siang.


HUBUNGAN

Bertahan lama dalam persahabatan/hubungan,
Jujur dan ikhlas, tu jaa!!!!


Pesanan penaja>>>> Gambar kat atas sekadar hiasan.

Wednesday, February 16, 2011

Las Vegas mari - Triple Thrills

-assalamualaikum-


pa khabaq semua orang2 kampung
pagey2 ni rasa tencen lak dok ngadap buku ja...
meh sini update blog lak...
hehehheheeee
(sempat lagi noo..wlupon esok ada test..)


kali ni aq nak kongsi ngan korang satu destinasi
kepada yang tak da perasaan leh la p tempat ni
dekat ja......... di Las Vegas je pon.... (jauh ker???)


ari tu aq ng memba2 p maen roller coaster kat Time Square
tu pon ramai yang muntah hijau
tapi klu lepas naek benda ni aq tak sure la nak muntah apa lak


ok benda ni namanya TRIPLE THRILLS
aq rasa korg pon dah penah tengok
tapi aq saja nak kongsi dlam ni...


ni bangunan yang kat Las Vegas tu..
dari jauh nampak biasa ja....



skali zoom kat atas puncak tower ni
mak aiiiiii... ada game laaaa....
nampak macam best jee..
hahahhahhaaaa



nampak tuuu...
atas puncak bhaiii....



first game, namanya XScream



ke-2 namanya Roller Coaster



ke-3 namanya... Insanity



nampak macam best ja
klu aq naek ni compom kluaq abis isi perut
hahahahahahaaaa



tengok pon dah gayat
apa tah lagi merasa naek benda alah ni..



cuba banyangkan klu jatuh
hancur bebbbb!!!!!!!



n the last one, namanya Big Shot




tapi bila malam cantek lak aq tngok...
klu korang keja jadi bos nnt leh la bawa anak bini datang sini
klu nak ilangkan stress elok la tempat ni
hahahahhahahahaaa



soo.. apa pendapat korang dgan tempat ni...
ada brani mau memcoba
hahahaahhaaaa
kau letak 1 juta maybe aq naek
hahahahhahahaaa


k.... mau sambung stadoq..
eh2 cilap... sambung study...
hahhahahaa....
k..wassalam...adiosssss

Monday, February 14, 2011

Salam Maulidur Rasul


-assalamualaikum-


salam 1 Malaysia
salam maulidur rasul




bersempena hari baek bulan baek ni
aq nak ucapkan selamat menyambut hari maulidur rasul
semoga kita mendapat keberkatan dan ketenangan dihari yang mulia ni


esok apa rancangan korang???
tak join perarakan maulidur rasul ke???
or just menghabiskan masa atas katil...
hahhahahaaa
what ever la...
janji korang bahagia dngan xtvt yang dpilih


xnak bercoloteh panjang lebar
k... wassalam...

Mandi Manda Air Terjun

-assalamualaikum-


memories 11/02/2011


di tengah2 malam ni rajin lak aq mengupdate blog ni
almaklumla... kemarin bertungkus lumus siapkan asgmt
malam ni leh la rasa free2 ckit
walaupon ada lagi keja yang nk kena fikirkn


apa pon malam ni aq nak masukkan post tntg
aq n the geng pergi mandi manda
dah lama asanya aq xpegi mandi air terjun
last skali rasanya 6,7 tahun lepas...


lama gilerrrrrrrr....
hahhahahaaaa walaupon tempat ni dkat ngan umah aq
tapi x penah terdetik nak pegi
last aq pegi ngn family last 7 year
lamaaaaaaa tuuu...


kali ni kami pakat nak abiskan petang jumaat kat sini
mmg pelik rasanya tempat ni
dah lama xjejak kaki kan...
mmg korang pon ada yang tau tmpt ni

HUTAN LIPUR PUNCAK JANING


tempat ni xjauh pon dari rumah aq...
20 minit perjalanan ja
ari tu planning mmg ramai yang nak join
tapi disebabkan lawatan la, apa la..
so tinggal la beberapa orang yang boleh pegi

ni la antara muka2 yang pegi...

aq
Jan a.k.a adik aq
azwan
amen
jimmy
azlan



korang tengok la sendiri air terjun dia
putih jernih berseri2 lagi...
ni baru kat bawah
tak lagi naek kat puncak
dengaq kata lagi best air terjun dia



baru turun 2 minit pakat dah cari kain tuala...
sejuk bebbb!!!



ni amen tengah bertapa
(terpengaruh dengan cerita Naruto la ni..haahha)



ni pulak ATOMEN kola nerang
hahhahahahahhaaaa
wachaaaaa!!!!!!



ni aq la... tengah menghayati deruan air terjun
best... siyus best wa cakap luu....
macam xmau balik ja ari tuu...



sepupu sepapat sedang bermandi manda...



amen pon dah menggeletar kesejukan
hahhahahaaa.... kurang daya tahan ni...
tengok aq.. cool jaa.... hahaha



sempat juga aq snap gambar jimmy
dia tengah panjat batu yang lincin tuu....
naseb tak jatuh... kalu tak ????
berjaya akhirnya dengan bantuan amen..



tengok... betapa sejuknya air bukit
dah pucat muka sorang2...
aq asa abis dah kecut yang mana ada..
hahahhahahahhahaha...



macam2 style, macam2 gaya, macam2 bunyi, macam2 daaa...



adik aq pon dah terikut jadi model sambilan dr.Rozmey



oh! tidak... aq ditewaskan oleh azlan...
sekali ja dia angkat aq...
kuat beb tenaga batin dia...
hahhahahahaaa...



ni pulak keja azwan...
dah tak tahan sejuk dia naek atas snap gambar kami
apa lagi... makin jadi2 la...



it's me (peace no war!)



ni pic yang smpat di snap masa jala2 kat c2...
mmg cantek...



so... ni la serba sedikit dapat aq kongsi
minggu depan plan nak g tempat laen pulak
mana sasaran seterusnya?? tunggu....


so setakat ni dulu cerita aq tok kali ni
jumpa lagi di laen post
wassalam.....adiossssss

Sunday, February 13, 2011

Dimanakan Ku Cari Ganti : 1 Indiepretasi


P. RAMLEE…
DIMANAKAN KU CARI GANTI:
SATU INDIEPRETASI

  • Azlan & The Typewriter [feat AG & Co] • Jeritan Batin Ku – dari filem Ibu Mertuaku (1962)
  • One Buck Short • Pok Pok Bujang Lapok – dari filem Pendekar Bujang Lapok (1959)
  • Sevencollar T-Shirt • Jangan Tinggal Daku – dari filem Ibu Mertuaku (1962)
  • Monoloque • Tiada Kata Scantik Bahasa – dari filem Anakku Sazali (1956)
  • Yuna • Gelora Jiwa – dari filem Anjuran Nasib (1952)
  • Couple • Menche Che Bujang Lapok – dari filem Seniman Bujang Lapok (1961)
  • Bittersweet • Getaran Jiwa – dari filem Antara Dua Darjat (1960)
  • They Will Kill Us All • Sepanjang Riwayatku – dari filem Sesudah Subuh (1967)
  • Awanband • Malam Bulan Dipagar Bintang – dari filem Pendekar Bujang Lapok (1959)
  • Subculture • Bunyi Gitar – dari filem Tiga Abdul (1964)
  • Hujan • Tunggu Sekejab – dari filem Sarjan Hassan (1955)
  • Meet Uncle Hussain • Ya Habibi Ali Baba – dari filem Ali Baba Bujang Lapok (1961)
  • Kugiran D’Tepi Pantai • Nujum Pa’ Blalang – dari filem Nujum Pa’ Blalang (1959)
  • Pesawat • Ai Ai Twist – dari filem Masam Masam Manis (1965)
  • Pop Shuvit • Aci Aci Buka Pintu – dari filem Nasib Labu Labi (1963)
  • The Ramlees (A supergroup of sort featuring Yuna, Liyana Fizi [of Estrella fame], Amirah [of the band TILU] and a special guest) • Itulah Sayang – dari filem Anakku Sazali (1956)
  • Grey Sky Morning • Malam Pesta Muda Mudi – dari filem Nasib Do Re Mi (1966)
  • Altimet • Maafkan Kami – dari filem Pendekar Bujang Lapok (1959)

Saturday, February 12, 2011

Bufday Girl's

-assalamualaikum-


hari ni just nak cita pasai xtvt aq 2,3 malam yang lepas
sambut bufday mamber klas di pusat karaoke n kedai makan
sebelum operasi menepungkan mana yang patut..


mangsa malam tu adalah Fathiyah n Syairin


sakan depa dok karok malam tu...
siap berduet lagi....


pok cik jimmy pon xmelepaskan pluang menyumbangkan
suaranya yang sememangnya sumbang....
hahhahhahahhaaa


cewek-cewek mengontrol didepan camera...
macam besa la...


yaaaaa...
dia mula dah...
tadi dudok...
skarang berdiri lak...
lepas ni xtau la...
melompat2 kot... hahhahahhaha


kek hari lahir


upacara memotong kek





muka-muka hapy


lastly... my pic with the two bad boys
hahaaahahahaa


sesudah melantak apa yang patut
kitorang gerak ke rumah member yang laen lak
kat situ bermula la babak2 yang amat dinantikan
upacara membeling tepung


kepada member aq yang penuh tepung dalam umahnya
soryy dari kami... benda tak dirancang
macam2 jadinya


apapon malam tu mmg agak crazy2 ckit
apapon smuanya selamat ditepungkan kecuali aq
hhahahahahhaaaa


so stakat ni dulu nooo
rajin2 nnt aq post lagi entry dlam my blog


k, wasalam....adiossssss...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers