Monday, March 14, 2011

Kisah Si Kucing dan Si Ijau

-assalamualaikum-


bermula sebuah kisah


di suatu petang yg nyaman....
sedang saya syok2 tidor terasa ada sesuatu melompat atas kepala saya..


kendian, benda tu bergerak ke badan


rasa cam kena patuk kat perut.....
takkan kutu kot?


bila toleh....
rupenyer si ijou,
burung tecik yg tuan saya baru beli semlm...


saya suruh ijou gi main jauh2,
saya xmau kawan ngan dia....
lagipun saya ngantuk giler ni...


tapi dia xmau, and masih patuk2 saya


pastu masih nak naik atas bdn saya, berat gak si ijou ni.


tak lama kendian, saya dengor dia tgh patuk benda lain lak...
rupanye mengerjakan hp tuan saya...


saya pun jerit
"Oi! rosak nanti, tuan marah lah...".


dia melawan lak tu


masa saya nak luku kepala dia sedas,
tuan saya lalu lak...


akibatnye saya dihukum tanpa dipanggil utk membela diri


oh.... di manakah keadilan?
bukan saya yg wat tuan


moral of the story >>
setiap benda yang kita buat
kekadang disalah nilai dan tafsir oleh orang laen
walaupun benda itu baek tetapi memakan diri sendiri
itulah dinamakan adat kehidupan
setiap insan akan menghadapinya
jadi, hadapilah ianya dengan minda yang terbuka
jngan cepat menghukum seseatu yang xpasti

bak kata pepatah
"yang manis jngan terus ditelan, yang pahit jangan terus dibuang"

sama2 la pikirkan....

wassalam...adiooosss

Ramli Sarip - Istilah Bercinta


Kau kata kau cinta
Kau kata kau sayang
Kini entah di mana
Tiada lagi kemesraan

Kau kata setia
Hanya aku saja
Tapi hilang ke mana
Tiada lagi kenangan

Ku tabahkan hati
Ku genggam azimat
Untuk ku balut luka semakin mendalam
Biarku hadapi walaupun tergugat
Akan ku benamkan biar jadi debu


Kini ku mengerti
Istilah sebenar
Di dalam bercinta

Tiada kepastian
Tiada penentuan
Akan kebahagiaan

Semua percintaan
Haruslah berkorban
Tiada batasan

Kenangan SEMESTER 1 PoliMAS

-assalamualaikum-



pa khabaq semua???


terasa borink disaat petang ni kan
dah lama xupdate blog
tak sempat
sibuk dgn kenduri kahwen sepupu dikampong
ingat nak post gambar diorg ja
tapi terlupa nak masukkan gambar kenduri lam lappy lak...


pa pon petang ni aq just nak masukkan satu video
vidoe nie xda kena mengena dgn tsunami di jepun
heheheee... dah bnyak sngat orang laen upload
lagi pon semua leh tengok video tu kat u tube kan


k bercerita pasal videa ni...
ni la pengalaman aq buat video
seingat aq dah lama dulu
masa aq baru mula2 berjinak2 dengan IT
biasa laaa... saya budak baru blajaq
xbnyak benda yang tau masa tu


video ni berkisarkan kisah hidup aq semasa sem 1 di PoliMAS
nampak biasa ja video nis sebab baru blajaq masa tu
tapi xpa sebab semua ni kenangan bagi aq...
orang kata kenangan/pengalaman mengajar kita erti hidup
di sini pon aq dah dapat tengok sendiri perubahan pda diri aq


Kenangan SEMESTER 1 PoliMAS Julai 2008

video


erm... ilmu yang aq dapat bljaq masa di polimas
bergurukan kawan2 di kamsis
mengajaq aq cara nak operate lappy aq nie
n nak menghindarkan aq dari menjadi penternak virus berjaya


terima kasih kat geng2 gila2 dulu
gila bukan sebarang gila
gila kami laen cikit
haahahahhaaaa


k stakat ni ja lah
hope enjoy with my video...
hehehee... klu xbest komen kat bawah
nnt aq bikin yang baru punya...
hahhahahhaaaa


wassalam...adioooosss

Wednesday, March 9, 2011

Pengalaman Pertamaku???


-assalamualaikum-


hai semua... apa cer??
harap2 semua cihat hendaknya
malam ni aq just nak cita pengalaman aq...
hahhahhaaa... bagi korang mgkin dah cemuih...
tapi bagi aq ni la first time aq maen


hari ni aq diajak oleh member2 umah sewa tok maen futsal
FUTSAL!!!
tak penah dalam idup aq jejak kaki ke gelanggang futsal
apatah lagi maen
hahhahahhaaa... paham2 je la...
berat badan yang melampau, buat aq xselesa ngan game ni
tapi sebab desakan n semangat kesukanan
aq pon join la walaupon xpenah maen
seingat aq...last time aq maen bola sepak masa skolah rendah
dah lama dohh... hahhahaaa


ni aq letak member umah aq n 2,3 lagi member laen yang join
maen klu xcukup memba ni mmg letih
kami maen 4 sebelah perlawanan sukasuki
baru aq tau betapa letih lari dalam gelanggang tu
hhahhahahhaaaaa...



aq maen redah ja...
kejap jadi pemaen kejap jadi goal keeper
aq try meledakkan goal lawan
tapi hampeh...
walaupon begitau...
aq telah berjaya menembusi pintu goal sendiri
dengan menepis setiap bola yang diterima kedalam goal
hahhahahhaaa...


mmg tak profesional lagsg aq ni...
dah la xreti maen.. jadi goal keeper pon xreti
hahahahhaaa
dah namapon perlawanan sukasuki
banyak gelak dari maen
hahhahahhaaaa


then bila dah balik umah
aq mula rasa cekang2 betih n sakit tapak kaki
tu la pengalaman first time aq


k stakat je la...
aq nak buka buku pulak...
nak start buat keja yang bertimbun2...
mata dah berat
tapi nak tahan jap bagi siap keja yang sepatutnya siap dulu


k.. free2 aq update lagi...
okiesss....
wassalam...adioooosss...

Saturday, March 5, 2011

Oh! Projek ku...

-assalamualaikum-



hai semua orang2 kampong...
pa cer skrang ni...
emmmmm... nak menaip pon malas malam ni..
letih mengadap lappy ni la...
sehari dohhh... naek jemu aq natap lappy ni...
tapi apakan daya dah terpaksa


malam ni aq just nak gtau kesibukan yang melanda diriku
dalam 2,3 minggu ni...
letih sesangat sampai xsemngat nak buat apa2 pon...




bnyak sungguh dugaan bila disem akhir ni kan
tak putus2 dengan kuiz+asgmt+test
dalam pada tu ada pulak 2 projek yang kena ciapkan dalam masa sebulan lebih ja
perrrhhh...
macam mana senior2 aq wat ha...
diorg xletih ka???


tah la... aq pon dah naek puning ni haaa....
setiap minggu ada ja draf yang nak kena antar...
letih otak nak pikirkan semua ni...
dah la tiap2 malam 3,4 pagi baru leh tidor...
klu tidor awai alamatnya xsempat nak study la..


apapon aq mengharapkan sangat sem ni semua paper aq lulus
n kengkawan aq pon sekali la...
xbest la bila datang konvo xcukup corum kan...
aq arapkan aq n mmber semua dapat bertahan
dah tak lama... 1 bulan ja lagi
lepas ni semuanya akan bebas...


kay lah.. malas nak taip panjang2...
malam ni baru ciapkan second draf
esok nak kena submit...
naseb sahabat sejati datang membantu ringankan beban
sooo... malam ni aq nak rehat awal...
malam esok lak aq study...
dah xda mood nak buka buku malam ni...


ok c u later...
wassalam.. adiooooooooossss

Thursday, March 3, 2011

Nur Zufairah Aqeela

-assalamualaikum-


sepertimana yang aq bagi tau ari tu...
akak aq dah dapat anak pertama
dan tu bermaksud aq dah jadi pak ngah
hehehheheee
umuq meningkat, pangkat pon meningkat la kan..


sibuk kat poli sampai aq tak bekesempatan pon nak menjengok akak aq kat p.langkawi tu
nasib badan ka... nak wat cam na...
tapi aq da suruh akak aq sendkn gambar baby dia kat aq...
nak tengok la juga rupa ank buah...


kat bawah ni gambar babygirl akak aq....
namanya "NUR ZUFAIRAH AQEELA"
sedap nama... secomey tuannya...



yang ni gambar masa dia tengah beradu...
hehehheeee...



stakat ni la dulu.....
nak update pon terasa malas skarang ni
line berukband ni slow sesangat...
nak kata xbayar pon baru jelaskan ja...


nasib la...
k, c u later...
wassalam...adiooooossss...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers