Thursday, April 28, 2011

yeeeehaaaaaaa


-assalamualaikum-


akhirnyaaaa....
saat bahagia yang aq tunggu2...
aq dah bebasssssssss
yeeeeeeehaaaaaaaaaaaa




selesai 3 tahun berkampong di PoliMas
harap result yang kluaq xmengecewakan
aq seronok sngat2...
lepas nie xda dah istilah "pening perut senak kepala"

hahahahahaaa
happynyaaaaaaaaaaaa
n skarang masa tok qada tidoq yang tertunggak
hehehheeehehe



k... nak tidow jap...
wassalam..adiossss

Thursday, April 14, 2011

Jamuan Makan Rumah Ayahanda

-assalamualaikum-


wa datang lagi
kali nie nak kongsi cerita dengan korang pasai jamuan kat umah penasihat akademik (PA)
buat yang terakhir kali sebelom kluaq poli
PA suggest nak buat jamuan kat uamh dia skali dgn bufday anak dia


kat sini ada la beberapa keping gambar masa kitorg yang pegi umah dia...




bercandid bersama madu.. hahahhaaa...




puan sakinah ngn cik sal pon ada skali


muka2 kelaparan menanti nasi tok dihidangkan...
tu la, laen kali mai awal2 sngat...
kan dah kena tunggu lama...


kek secret recipi - ben10


the photografer... mek ieda yang tolong snap semua pic nie...
xda mood aq nak ambil gambar...
keja dok sembang merapu ngan geng2 chiniese ja ari tu
lawak kot..hahahhahaaa







macam2 makanan ada...
nasi, laksa, buah, kuih, macam2 daaa..
tak tau mana satu nak makan..
aq makan nasi ja ari tu..
yang laen aq tengok ja... hahahaa


lim ngn ningxin sempat posing sbelom aq balik
terpaksa balik awai
ayah member nak pakai keta
yang menumpang nie kena ikut jela... hehehee


xketinggalan mai photo...


k just nie ja aq nak share
wassalam..adiossss

Wednesday, April 13, 2011

Wahai Wanita ISLAM

-assalamualaikum-


Golongan wanita Melayu Islam yang tidak risau,
tidak takut dan tidak malu untuk tidak bertudung,
memakai pakaian jarang, sendat dan ketat
mempunyai beberapa alasan untuk membolehkan cara
berpakaian mereka diterima akal:





1. Tutup aurat semua, sudah pasti masuk syurga ke..? Kamu Tuhan ke..?

2. Tudung labuh pun buat dosa mengumpat orang. Walau kami pakai (seksi), hati kami baik...

3. Pakai jarang ke...ketat ke...itu hak kami. Kalau tak suka, (lelaki) jangan tengok..!!

4. Kami rasa apa yang kami pakai tak seksi. Terpulang pada individu yang memandang kami. Seksi itu subjektif..

5. Walau kami tak bertudung, kami tetap sembahyang dan puasa..

6. Salah ke kami pakai macam ni. Tutup aurat itu bagus. Tapi kami tak mahu jadi hipokrit. Ini adalah dirikami yang sebenar...

7. Suka hati kamilah pakai macam ni. Kami tidak ganggu hidup orang lain...

8. Apa yang kami buat (pakai) adalah antara kami dengan Tuhan..

9. Ini fesyen... tak salah mengikut fesyen...takkan kita mahu ketinggalan zaman..

10. Kami pakai (seksi) macam ni mengikut arahan photographer/ pengarah filem untuk menyesuaikan dengan scene..

11. Bukan kami tidak mahu menutup aurat, cuma masanya belum sampai lagi...tunggu dulu..


Apa macam ? OK tak alasan-alasan golongan wanita sebegini ?


Satu fakta menarik yang perlu sentiasa diingat mengenai tubuh badan wanita. Renung-renungkan soalan-soalan ini.


1. Kenapa wanita sering dijadikan bahan ekploitasi seks di seluruh dunia ?

2. Kenapa wanita sering dikaitkan dengan simbol seks ?

3. Kenapa filem dan gambar lucah lebih memfokuskan kepada wanita ?

4. Kenapa Islam sejak dari dahulu sangat-sangat menjaga kehormatan tubuh badan wanita melalui konsep AURAT ?

5. Kenapa Hawa diciptakan untuk Nabi Adam ?

6. Kenapa wanita diciptakan untuk lelaki ?

7. Apa yang istimewanya tubuh badan wanita hingga begitu mempengaruhi nafsu lelaki ?









Itulah kelainan wanita. Hampir keseluruhan tubuh badan wanita mampu merangsang nafsu seks lelaki. Betis dan peha mereka menggoda, punggung serta kemaluan mereka menggoda, pusat dan dada mereka menggoda, wajah cantik mereka memukau jiwa. Ketahuilah bahawa perkara pertama yang lelaki mahukan pada diri wanita adalah seks.


Maka pada akhir zaman ini, timbullah isu BERTUDUNG TETAPI TELANJANG. Mereka mengaku kononnya sudah berpakaian menutup aurat, tetapi pakaian mereka masih menampakkan bayangan dan bentuk bahagian tubuh badan mereka yang wajib dilindungi.


TIDAK SALAH BERFESYEN, TETAPI JAUHKAN DIRI DARI PAKAIAN YANG JARANG, SENDAT, SINGKAT DAN KETAT.
APAKAH PAKAIAN YANG MEMBEZAKAN SEORANG WANITA YANG DIPANDANG DENGAN RASA HORMAT DAN SEORANG WANITA YANG DIPANDANG DENGAN PENUH NAFSU SERAKAH ?



MANA SATU PILIHAN ANDA ?


Pesanan Penaja : Maaf sekiranya entry ini mengganggu jiwa anda... Kotak Mancis hanya sekadar berkongsi apa yang patut dikongsi.. langkah seterusnya anda sendiri yang tentukan... Wassalam

Meh Release Tension

-assalamualaikum-


JOM kite release2 tension jap ...kite rehat2 kan minda bergelak tawa sebentar

Jom kita bergelak sebentar atau senyum sejenak.release tention~

i) Pilih bulan kelahiran anda:

Januari - Aku cinta
Februari - Aku gigit
Mac - Aku belasah
April - Aku peluk
Mei - Aku terhantuk
Jun - Aku terkentut depan
Julai - Aku menari dengan
Ogos - Aku pergi dating dengan
September - Aku lambai dekat
Oktober - Aku muntah depan
November - Aku jerit dekat
Disember - Aku terlanggar



ii) Pilih nombor hari jadi anda:

1 - Mak aku
2 - Komputer aku
3 - Liverpool
4 - Garfield
5 - Musuh dalam selimut aku
6 - Gangster
7 - Handphone aku
8 - Gerrard
9 - Driver Bas
10 - Semut
11- Kawan baik aku
12 - Polis
13 - Taik kucing
14 - Patung barbie
15 - Lee Chong Wei
16 - Mak Mertua aku
17 - Mak tiri aku
18 - Girlfriendaku/ Boyfriend aku
19 - Makcik kantin
20 - Sharifah Amani
21 - Upin dan
22 - Siti Nurhaliza
23 - Spongebob
24 - Cristiano Ronaldo
25 - Bapuk/Maknyah
26 - Kawan aku
27 - Raja Lawak/Akademi Fantasia
28 - Jiran aku
29 - Orang gila
30 - Taylor swift
31 - Awek cun/ Jejaka tampan



iii) Pilih warna baju yang anda pakai skrg:

Putih - Sebab aku perasan cantik/hensem
Hitam - Sebab aku gila
Pink - Sebab aku suka single
Merah - Sebab mak aku suruh
Biru - Sebab aku tak tahan
Hijau - Sebab aku baik hati
Ungu - Sebab aku cemburu
Kelabu - Sebab bomoh suruh
Kuning - Sebab suka hati aku la
Oren - Sebab aku baru putus cinta
Coklat - Sebab aku tak tentu arah
Lain-lain - Sebab aku fikir aku hebat


kongsi jawapan anda...
sharing is caring ..nk tau gak pew korg pyew...
hehhe ...gabungkn semua n jadikan 1 ayat..hehee..
selamat mencuba..

Tuesday, April 12, 2011

Padi - Sahabat Selamanya


Dua tiga kapal berlayar di samudra
Ayo sahabatku kita bergembira
Bermain bernyanyi bersama menikmati indahnya dunia

Karena sahabat untuk selamanya
Bersama untuk selamanya
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya setia


Berakit-rakit kita kehulu
Berenang-renang kita ketepian
Kita berbeda untuk saling mengisi
Segala kekurangan kita

Mencari sahabat untuk selamanya
Atasi semua perbedaan
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya
Selamanya setia

Sahabat untuk selamanya
Berbagi dan saling menjaga
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya…
Selama-lamanya…
setia…

Time Bersukaneka...

-assalamualaikum-


hai semua...
pa khabaq??? harap semuanya sihat sentiasa
ok... hari nie aq merajinkan diri upload gambaq2 last day hari jabatan...


kali nie xtvt simple ja...
mula dengan solat sunat dhuha then sukaneka
tok xtvt kali nie aq n 3,4 orang lagi teman tak terlibat sekali cos kami jadi sukarelawan tok jaga makanan pensyarah
sooo, berkurang la gambaq eden...


k, gambaq yang aq masukkan nie masa nak bermula sukaneka


dalam sebesaq2 polimas..
port tepi tong sampah juga yang jadi pilihan member2 aq nie...
hahahhahahaa.. nasib la gambaq aq xda....


masing2 buat muka tahan kentut...
hahhahahhahaaa...
muka menagih simpati lanie...
orang kedah panggil wat "muka ketat"


geng2 yang sudah get ready nak maen permainan kanak2 bawah umur...
hahahhahahhahaaaa... semangat kesukanan...
itu yang kita mau...


jelusnya aq... depa dan lagi bergambaq ngan ayahanda imran
mana aci... xjemput aq join skaki


yang nie pulak pakat dok perasan...
hahahhahahahhaaaa
mengata depa nie mmg best...
lagi pon depa bukan tau... hahahhahahaaa


tersengih ketua jabatan
muka dia sentiasa senyum... peramah orangnya...
ditemani 2,3 orang pensyarah yang laen


time nie aq baru abis tolong jaga makanan...
sempat juga snap gambaq ngan member2...
jadilah... ada juga kan... hahahhahhahaaaa


masa dalam dewan besaq nak tunggu majlis penutupan...
orang laen sibuk dok kat luaq...
kami kat dalam berposing sakan dengan pensyarah...
hahahhahhahaaa... bukan senang nak bergambar skali...
biaq p la orang nak kata apa pon...
janji kami enjoy




kecian aq tengok puan.. dah terkepit dah tu...
dah la bau masam... baru lepas maen panas
sabar ja la puan...


antara gambaq candid...


antara hamper2 yang kami dapat...
kaut abis bebbb...
mau tau rrr...
hahhahahaahhahaaa


gambaq dengan puan faridah


berakhir majlis penyampaian hadiah, maka abislah hari jabatan
3 hari bersuka ria dgn program yang disusun pensyarah
dapat kepuasan ++ makan yang mengenyangkan di bahagian makanan pensyarah n VIP
hahahahhahahahaaaa....
xrugi aq tolong jaga makanan....


next time klu nak tolong jaga makanan boleh la contact2 kami...
hahahhahhaaaa.. gerenti beressssss....


teringat kata2 seorang lecturer aq...
time2 sem last nie semua jadi xtive
selama 2 tahun kat poli tak penah nak join program
tapi bila dah last sem semua program nak join
mungkin dah terasa kerinduan nak tinggaikan poli
dan yang paling penting dah xlama nak berpisah dgn member
mungkin masa ni lah yang kami ada nak bagi erat lagi tali persahabatan


lepas nie semua dgn haluan masing2...
sedey pulak rasa nak tinggal semua nie
3 tahun ukir kenangan bersama kawan2
dan setahun kami dapat kenai ayahanda yang hapy golucky orangnya


lepas nie hanya fb n hdfon jadi penghubung
nak jumpa macam selalu,
kumpul ramai2 mmg susah dah
emmmmmmmmm...


k lah.. xmau touching panjang2 dalam nie
banyak lagi gambaq aq nak masuk dalam nie...
semuanya fresh2 lagi nie...
hehehhheheheee


k wassalam.. adiosss....

Monday, April 11, 2011

Tournament Bowling JP 2011

-assalamualaikum-


yaaaa.. aq kembali lagi dengan post seterusnya
masih lagi dengan Hari Jabatan Perdagangan
aq n member2 melibatkan diri dalam tournament bowling
4 orang satu kumpulan...


n yang paling bestnya kelas aq menang 2 hadiah kategori lelaki n perempuan
cayalahhhh...


pasukan DAT6A
Group i = Aq, Amen, Jimmy n Mat
Group ii = Ieda, Ain, Adila n Farah
Group iii = Zainab, Linda, Azida n Shima


Macam2 ragam masa pertandingan tu
lawan xtara mana pon....
maen ja yang lobih


Mr. Adam n Mr. Azeli orang kuat pertandingan nie


Geng2 lelaki terakhir DAT6 B n C
pesaing terhebat


Gambar yang sempat di snap oleh Jimmy


wajah2 pensyarah yang join pertandingan nie
semuanya nampak happy


hebat2 semuanya...
silap langkah boleh kalah dikerjakan pensyarah


nie masa nak tunggu mula game...
baru lepas pakai kasut
muka2 xsabaq nak maen masa nie...


gambaq2 candid yang disnap sepanjang pertandingan




berakhir pertandingan...
tengah tunggu keputusan
budget awal tak yakin nak menang


aksi pengkah memangkah


akhirnya keputusan dikeluarkan
kebnyakkan tempat dikuasai oleh senior2
n kelas aq mendapat 2 kejuaraan
tempat kedua kump. lelaki(group aq) n perempuan(group zainab)


menang besar... lepas nie pakat buka hamper makan ramai2...
tak ketinggalan penasihat akademik (en.imran) yang menang dengan team pesyarah yang laen...


k... hadiah pon dah abis ditelan oleh sahabat2ku didalam klas...
jadi sampai disini sahaja...


wassalammm.. adioss

Anugerah Ketua Jabatan, J.P'dagangan 2011

-assalamualaikum-


Bersempena Hari Jabatan Perdagangan, telah diadakan sekali Majlis Anugerah Ketua Jabatan yang disambut setiap sem bagi menganugerahkan sijil kepada pelajar2 yang mendapat pointer 3.5 n above.


Bersyukur aq dah masuk kali yang ke-3 dapat anugerah nie. seronak sngat klu dapat anugerah nie. hahahhaaa... sebabnya dapat makan makanan yang sedap2... bukan senang nak dapat makan free macam nie... satu sem sekali pon susah.. tapi klu dapat anugerah nie senang2 ja dapat makan... mmg terbaek la orang kata...


setiap sem semakin kurang kawan2 seklas yang dapat anugerah nie... almaklumlah, semakin tinggi blajaq semakin susah subjek tu.. so pada kawan2 yang berjaya tahniah aq ucapkan... sama2lah kita tingkatkan usaha untuk dapat yang lebih baek...


Tahun nie majlis AKJ disambut secara sederhana... hanya dibuat di dalam dewan polimas sahaja.. maybe budget dah bnyak abis untuk sambutan hari perdagangan... apapon majlis tetap grand...


Sepintas lalu...


Dimeja makan selepas ambek anugerah


muka2 yang kelaparan nasi... tapi malangnya nasi tiada... hahahahaaaa
kecian kat hampa noo... nasib la aq dah melantak nasi awai2 tengah ari tu...


leela ngan bancheng yang kehapian


gadis2 yang suka berposing...
boleh diibaratkan "bagai kamera dengan kad memori"


barisan non-muslim DAT6A yang dapat anugerah


yang nie geng2 muslims


lepas kenyang makan ada saja nak posing2...
xsah cakap bnyak aq pon join sekaki...




buat2 rajin la pulak...
padahal buku pon jarang buka... apatah lagi nak baca...
hahahhaaa


macam2 buku kami dapat ari tu...
tak tau la sapa yang nak khatam dulu buku2 tu...
yang pasti buku aq masih elok lagi dalam rak...
hehehheheheheee




bereksyen sambil pegang sijil anugerah yang palsu...


horeeeyyy keseronokkan... sapa yang tolong jadi jurukamera tu kena bnyak sabaq la...
hahahhahhaaa


ada lagi....


yang nie last... terima kasih kepada pensyarah yang sudi tolong snap gambaq nie


k, mungkin inilah yang terakhir bagi aq n the geng tok dapat anugerah..
lepas nie kami pulun anugerah kat tempat laen pulak..
hehehheheheee...
kenangan semua nie... best2...


k, wasalam... adiosss...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers