Wednesday, July 27, 2011

Wordless Wednesday #5

-assalamualaikum-



prev :



tentang WW :



klik ehsan :



-wassalam-

Saturday, July 23, 2011

Reunion Oh Reunion!!!

-assalamualaikum-


selamat petang semua
maaf la kat sapa2 yang singgah blog aq nie...
xsempat nak balas ziarah
line aq dah cukup limit + kemalasan nak buka blog


2,3 hari nie masa aq tengah MENGAJAR pokok2 getah
kepala otak aq ashik terpikir nak buat reunion
tah la... macam2 aq pikir
orang kata angan2 saja xjadi klu xda usaha


soo..
kemarin lepas balik MENGAJAR aq post dkt wall group fb aq
aq create group nie lama dah : Masihkah Kau Ingat? 1990
frenz group nie hanyalah member2 EX-SMKPT '03-'07
ramai juga aq dapat kumpul geng2 lama,
+- dah 95 orang


nampaknya xputus2 diorang membalas komen
semua nya bersemangat nak buat reunion lepas 4,5 tahun xjumpa
sambutan yang xmengecewakan aq...


so aq dah buat satu iklan
harap2 ramai yang turut serta
aq mmg dah lama nak buat, tapi xtercapai


REUNION GENG'S 1990 [SMKPT '03 - '07]


2,3 orang dah start mesej aq suruh awalkan yang tarikh 2 september tu
katanya nak daftar masuk universiti
so kena buat 28 ogos la nampak gayanya


aq berharap sngat kali nie menjadi
walaupon xramai aq akan cuba
lepas nie aq nak cari member2 yang nak tolong aq lak
hahahhahaaa...


oklah... xlarat nak taip panjang2...
aq nak tidow jap 1 jam
petang nie lepas asar aq nak ke kebun pulak
tanah 5,6 relung dok tunggu aq tebas...
hahhahahhaaaa
tah bila nak abis
kemarin baru mula menebas...


k... jngn lupa klik2 iklan kat bawah nie
nak jana pendapatan sampingan...



wassalam
adiosss... amiosss...

Wednesday, July 20, 2011

Wordless Wednesday #4

-assalamualaikum-


nak tengok pic clear, klik pada pic, open in new tab


prev :



meh tinggal link dekat sini :



sumbangan :



wassalam

Monday, July 18, 2011

8 Soalan Sudah Terjawab

-assalamualaikum-


haloo Malaysia...
apa cerita hari nie
panas kan????
time borink2 cam nie rasa nak update blog lak


kali nie aq jus nak kongsi survey yang aq saja suka suki buat
hahhahahahahaha...
aq post soalan survey nie dkat wall facebook n mesej
ada juga yang bagi respon


soo.. hari nie aq nak share jawapan yang aq terima
tapi sebelom tu aq nak letak dulu soalan yang aq karang
soalan simple2 ja
semuanya berkaitan diri aq...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

soalannya macam nie...



8 soalan.... jawab dgn suka suki


1) bla p'tama kali kta b'knln?
2) apa pndngn p'tama pasal aq?
3) apa korg letak nama aq dlam contact list fon?
4) apa korg suka panggil aq (nick name)?
5) apa korg suka tntg aq?
6) apa korg benci tntg aq?
7) 1 perkataan menerangkn aq...
8) harpn korg tntg aq?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jawapannya suka suki macam kat bawah nie...




1- 1997
2- pandai ka budak niy
3- cipun
4- puun
5- snang law xbwat kja skul, tiru unk
6- kdkut jwapan
7- bdak bsnes
8- jdi akauntan




Siti Norlida

1- jmpa kt lam claz (poli - 2008) tp start ckap kt dpan lbrary time 2 aq mntk no fon (xleh blah time 2 pggl sya awk.. haha.. lwk2)
2- hmm tah la xleh nk byg pa2.. hehe
3- saiful ckom
4- cpon
5- sportg, sng minx tlg n xmdh lpa kwn
6- xbnci tp nk kta dekot ja bla nk blnja SR ni? huhu
7- baik
8- aq arp rltionship kta xkn pts slamanya.. frnd 4eva k.. smg bjya lam idop, ingt2 la aq slalu.. haha..





1- 2008 , poli laa kan
2- ntah laa xengt
3- p cpon
4- cpon , basroi , BOROI .
5- xkedekut dgn ilmu
6- kuat bebel
7- CEKGU , BOROI , haha
8- hope kau sukses , kawen cepat dan jadi CEKGU kat KN.. hehe.. ikhlas babe..




Iela Dila

1- wak2 masok poli.. (2008)
2- bdk bek ni
3- p. saiful
4- cipon (gaga)
5- bek, suka tlg owg
6- suka bletiaq.. haha..
7- jujur
8- dpt msok U dgn aq.. haha..





1- 2008,
2- bulat gla,
3- basroi,
4- cpun aka cipanzi,
5- ley laaa nk mnx tlg sket,
6- otak kuning, kuat ngata, ska sktkan aty org, hak2
7- cikgu,
8- kurang2kan ngata org...hak2.. jwpn pn suka suki..




Nur Baitul Atiqah

1- sekolah rendah.. skpt..
2- ok, baik hati...
3- smkpt cipun..
4- cipun..
5- ska tolongg orangg..
6- xdak..
7- ketua pengawas..
8- harap berjaya dalam hidup..




Nadiah Syazwani

1- xingat.. hahaha..
2- skema...
3- nama hg la.. xkn nma jimin lak kot...
4- cipundik.. hahaha..
5- tah la.. ak pn xta..
6- sprt di ats.. tah xtau..
7- lu pk la sendiri.. hahaha
8- klo dh kaya ty jgn lupa ak.. selalu2 la blnja ak.. wakakahhhhh




Zainab Bahadun

1- time ang jd ketua kelas (2008)
2- budak pandai
3- cpown
4- cpown
5- alwez helping ur frenz
6- ada kernyg ak bnci kat unk.. hmm..
7- best
8- good luck in ur life.. succesfully.. :D




Azah Abd Wahab

1- 1st kenai ang kat polimas le.. (2008)
2- em.. aq tengok ang ni baek orangnya.. he2
3- cpun
4- cpun le..
5- ang baek n pandai.. hu2
6- xda apa yang aq benci sal ang
7- simple..
8- harapan aq semoga ang hapy selalu n berjaya dlam idup.. jangan lupa aq.. haha




Elyas

1- 2009
2- gemuk
3- babun
4- cipunden
5- rajin dlm class
6- kntut bsuk kaw2
7- cubby
8- cpt2 ejas fidah sblh rmh remy.. slmt bersuka suki




Khairiah Radzi

1- hjg thn lps (27/12/2010)
2- xtaw nk kta pa
3- xde no fon.. hihihi
4- abg cipon le
5- baik n rjin
6- xde kowt
7- suka like jew kt fb
8- happy always..




Ku Nazatul Shima

1- 2008.. cipun dok sebelah mat masa sem 1
2- bulat
3- rasanya xdak save kot nom cipun :P
4- cipun.. (tu pon sbb semua org dok pggil mcm tu)
5- cipun xkedekut ilmu..
6- suka ngata orang..
7- cikgu besaq
8- harapan adalah suatu hari nanti beli ka LITCHIN DEBELLA dripada aku :P.. jawapan ikut suka..




Princess Mucuxx

1- lupe la... tp ujung taun lpas.. (2010)
2- sombong..
3- xde no fon..
4- abg cip0n
5- baik
6- ntah la..
7- ntah la...
8- cpat la kawen.. hhihi.. peace.. :P




Sopi Spark

1- dlam pr0t
2- jt0h cnta
3- big br0ther
4- chiipunn
5- bg aku tiru jwapan
6- suka buli org
7- ketua k0ngsi gelap
8- jgn masuk kwasan aku.. haha..


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

tudia... macam2 respon aq terima
apapon aq ambek jawapan nie sebagai satu panduan
ada kelemahan/keburukan aq akan cuba betulkan/ubah


dari apa yang aq baca... rmai y ckap aq kuat babel
so.. lepas nie aq kena bnyak membisu ckit
hehehehehee...


ok... bagi teman2 yang laen yg nak bagi jawapan
boleh lah tinggalkn jwpan dkat ruangan komen


stakat nie dulu
malas nak taip panjang2...
wassalam
adiosss... amiosss...

Bryan Adams - Everything I Do (I Do It For You)



Look into my eyes - you will see
What you mean to me
Search your heart - search your soul
And when you find me there you'll search no more


Don't tell me it's not worth tryin' for
You can't tell me it's not worth dyin' for
You know it's true
Everything I do - I do it for you


Look into your heart - you will find
There's nothin' there to hide
Take me as I am - take my life
I would give it all - I would sacrifice


Don't tell me it's not worth fightin' for
I can't help it - there's nothin' I want more
Ya know it's true
Everything I do - I do it for you


There's no love - like your love
And no other - could give more love
There's nowhere - unless you're there
All the time - all the way


Oh - you can't tell me it's not worth tryin' for
I can't help it - there's nothin' I want more
I would fight for you - I'd lie for you
Walk the wire for you - ya I'd die for you


Ya know it's true
Everything I do - I do it for you



P/S : aq minat gila lagu nie... indah seni kata lagu nie... jngn dengaq ja... cer hayati cer hayati... indahhhh jeeeee

Friday, July 15, 2011

Hati Aku ~~~

-assalamualaikum-


xtau nak cakap apa ari nie..
biarlah gambar kat bawah nie yang menggambarkan bagaimana isi hati aq...
mesti korang akan paham kan...




mungkin aq belom cukup bersedia nak hadapi kenyataan
apa pon harapan masih ada
tinggal aq je y perlu usaha
please support me...


wassalam

Thursday, July 14, 2011

Oh! 15 Julai

-assalamualaikum-


hey semua... wat gapo malam2 nie....
xsabor rasanya... esok dah 15/7/2011
hanya 15 jam ja lagi
penentu destinasi seterusnya...
rrrrrrrrrrrrr....


ketaq lutut beb
apa la nasib aq esok...
sama2 la kita tunggu
harap2 jawapan yang aq terima tak mengecewakan




kepada kengkawan PoliMAS ku sekalian
cam na...
esok sama2 kita tunggu
jngn lupa inbox aq nooo
kita kongsi2 dapat kat mana
harap2 dapat bersama lagi lepas nie...
hhhuhhhuhhhuuu....


ok lah...
xmau ingat pasal benda nie....
nak lupakan seketika
nak kluaq g makan kenduri pulut durian
umah member...


korang nak ikut tak???
jom...
p pekena buah durian puas2...
lalalalalalalaaaa


k lah... esok kita story mory lagi
nak out dah...
wassalam...
adiosss... amiosss...

Wednesday, July 13, 2011

Wordless Wednesday #3

-assalamualaikum-











prev :



tentang wordless wednesday : official blog


sumbangan :



wassalam


Wordless Wednesday #2

-assalamualaikum-


~ asal ~





~ diedit ~



prev : ww #1


tentang wordless wednesday : official blog


sumbangan :



wassalam


Monday, July 11, 2011

Kerunsingan

-assalamualaikum-


hai korang
sebenaqnya aq tengah runsing hari nie
apasal colum follower blog aq hilang 2,3 hari nie
apa masalah pon aq xtau




mgkin google tengah update service kot..
harap2 cepat2 la siap..
heeehheehee..


wassalam

Ronda Ronda Naek Motor

-assalamualaikum-


hai semua...
pagi2 nie galak tngan nak mengupdate pulak
dah xda keja nak buat la katakan
cam gini la jadinya


mata pon dah layu semacam ja
tapi semangat berblogging tetap jitu...
hhaahhahaaa
well... u know me???


k, lah
citer yang aq post kali nie sekadar perkongsian je....
kali nie kami berpakat nak g jejalan menghabiskan
saki baki duit kat dlam poket...
destinasi dituju ke Padang Besar


journey kali nie kami bertekat nak ikut jalan balak
yang menghubungkan kawasan kampong kami terus ke UUM
jalan nie mmg teruk ckit
tapi pemandangan kat cnie cantek2
klu xcaya... jap g korang tengok....


ok....
firstly aq nka perkenalkan barisan kaki pokai
geng2 yang join pegi merayap xtentu hala kali nie


yang berbaju belang hitam putih nie...
korang kenal ka???
tah aq pon xkenal....



then... Abe Azwan
kira yang paling tua la
(tua 5 bulan jeee)
baru habis pengajian di PoliMAS



yang nie pulak...
Mat Blogger : Nasrul
orang kola nerang jugak...
still study di Unisel



yang nie pulak adik Abe Azwan kita tadi
nama panggilan Fitri
baru abis skolah



n the last one...
juga seorang Mat Blogger
juga lepasan PoliMAS seperti aq juga
kira kami nie satu bacth laa...
cuma cos laen2...



ok... kami banyak habis masa dlam perjalanan ja
singgah kat port menarik jap ja...
yang nie first stasyen kita orang
apa nama tempat nie pon xtau la...
nasrul berhenti nak snap pic hutan dari atas bukit



snap pic pon jadi best klu ada camera mahal nie...
tambah pulak tau nak guna semua function camera tu
mmg sempoi rrr
aq pon teringin nak satu
heheheheeeehheheeeee


k, dah puas dia snap pic
kami g lepak pulak dkt port seterusnya
kat cni ada air terjun
tapi xjumpa jalan yang nak turun tu
soo... duduk bergambar kat atas je la...


ada teratak kecik satu
buat pengunjung berenti rehat
time nie jalan masih ok lagi
xda yang berlopak2...



kat cni mula la xtvt modeling
semua pakat kontrol ja dpan camera...
haaaahahaaaa


gambar aq dgn muiz
aq suka pic nie
tapi satu ja la yang aq kureng cjit
muka aq nampak cubby



yang nie lak klu xcilap aq yang snap guna fon muiz
fon mahal... gambar pon ok la...
klu guna fon aq mmg merosakkan gambar ja...



then nasrul n azwan punya turn lak...
time nie muiz sedang berjinak2 dgn camera mahal nasrul tu...
muiz dah mula teringin la tuuuu...



yang nie dari nasrul
mmg style angle yang dia ambek
jeles aq tengok...
hahhahahaaa



then last partgambar beramai2 sebelom terus perjalanan
guna timer ja...
xda orang nak mintak tolong snap..
maklumla.... tengah hutan blantara





ok... dah abis pic...
yang laen2 xstyle sngat...
sebab tu aq xbubuh


lepas sini jalan balak dkt balakang tu mmg teruk
klu xcilap aq dlam 2 kilo dari UUM la..
mmg menyakitkan aty la juga...
nasib la kami guna motor...
klu kreta kompom luruh habis skru...


tengah hari kami singgah di Masjid UUM solat jumaat
lepas solat terus merempit pegi perlis...
masa nie lawak ckit
kasut muiz hilang a.k.a kena rompak dkat Masjid UUM
then ok la sebab dah dpat kasut laen


dalam perjalanan nak sampai sempadan Kedah Perlis lak ada roadblock
kaitoi lagi sebab motor muiz xda roadtag
katnya hilang.... dah dkat setahun
mula la kami masuk jalan kampong
nak lari dari polis punya pasal


last2 dok pusing di tempat yang sama gak
nasib muiz jumpa kawan lama
kami tumpang letak motor kat umah kawan dia tu
then kongsi motor ke perlis


kat perlis kami borong apa yang nak beli ja
lepas makan2 n penat ronda2 kami blah balik kedah
singgah minum di jitra jam 7 malam
lepas minum terus balik kola nerang
sampai umah dah jam 8.30 malam


letih, ngantuk, lenguh bontot, sakit mata semua ada....
cukup satu pakej.. hahahaa
tapi puas la dpat jejalan hilangkan borink


soo... stakat nie dulu
esok lusa rancang lagi
mana pulak destinasi lepas nie
ingat nak ke P. Langkawi...
tapi senyap je semua
budget kureng kot
mungkin ada destinasi laen
sama2 tunggu


sebelom terlupa meh la klik kat cni :


ok... stakat nie dlu...
wassalam...
adiosss... amiosss...


Saturday, July 9, 2011

Jom Pegi "BERSIH"kan Badan

-assalamualaikum-


hai korang... buat apa tu...
tengah sibuk ikut perhimpunan ke???
hahahhahahhaaa


lantak korang la kan nak buat apa
bukan ada kena mengena dgn aq pon kan....
nie aq nak tnya ckit...
korang dah pegi BERSIH..... blom...
maksud aq BERSIHkan badan....
dah petang nie,
klu xmandi lagi dah serupa dgn kambing la jawabnya


riuhkan ari nie...
dlam tv setiap jam ja ada la berita pasal perhimpunan pa bala aq xtau la
korang join ka...
Join??? xjoin???
korang pilih la sendiri


bagi aq buat aq aq nak ambik tau semua nie
xda kena mengena dgn aq pon
buat aq aq nak penat2 dok bakar badan aq tengah panas
padahal kat umah aq nie penuh dgn kipas...
sejuk ja rasa
(ceh cakap macam la umah aq kat KL)
hahahhahahhaaaaaa


kat bawah nie aq masukkan pic lori2 geng FRU/anti rusuhan
bukan senang nak tengok kenderaan ni dijalanan
time terdesak je boleh tengok...





yang bawah nie pulak lambang BERSIH
apa2 je lah




korang tengok la...
bnyak kenderaan polis ja ari nie
dah macam perarakan hari kemerdekaan
hahahahahaaaaa




apa pon aq dah naek bosan dgn permainan politik ari nie
sama ja mana2 pon...
naek muak aq tengok
kat tv, internet bercambah2


bagi aq korang nak buat apa pon ikut la..
jngn nak kacau hidup aq, dunia aq sudah
pegi la korang dgan perhimpunan korang
cikit pon aq xminat nak join


aq cakap macm nie bukan nak sokong mana2 pihak
(aq ckp skli lagi...aq xsokong mana2 pihak)
lantak korang la nak kata aq nie orang kanan ka, orang kiri ka
yang penting time ngundi aq kluaq pangkah muka 2 yang aq nak pangkah
time tu aq nak pangkah kanan ka, kiri ka.. korang mana tau
hahahahahahaaaa


yang penting orang yang aq pangkah tu boleh buat keja
bukan orang2 yang suka tunjuk muka time ada media
xpon time nak berkempen ja...
(budget macam dah berpuluh kali pegi mengundi...hahahhaa... padahal tahun nie baru rasa nak pegi mnegundi buat kali pertama)


tapiiiiiiiii...
satu ja pesanan aq...
xkira la... ko ni orang
ambiga ke, orang pas ke, orang umno ke, orang pkr ke, orang petriot ke, orang bersih ke, orang xbersih ke, orang-orang sekali pon...
klu nak berhimpun tu ingat2 la dunia sama
jngan la sampai menyiksa hidup orang laen


korang yang join perhimpunan nie aq tau la dah kaya raya
xpayah nak bekerja hujung2 minggu ni...
tolong la jaga kebajikan orang laen sama yang nak kluaq cari makan
kerna hampa semua buat hal kat kota raya tu
habis periuk nasi orang lingkup ari nie
pergi mampos la orang-orang yang suka menyusahkan hisup orang laen
pikiq tu pakai otak, jngn pakai otak-otak


apa pon stakat nie xda lagi dengaq pasal apa2 kerosakan
klu ada terjadi lepas nie
aq xtau la


lastly...
tahniah kepada semua orang yang bersusah payah menyusahkan hidup sendiri nak g berjalan2 dihujung minggu nie ditengah panas yang membara....
hahahhahahahhahahahhaaa....


klah... nak pegi BERSIHkan motor aq lak...
hahhahahahahaaa
(panjang pulak aq bercelana ari nie...
nie klu masuk exam bukan lulus dah... fail terus...
bahasa lintang pukang... khakhakhakahkahakhaaaaa)


sebelom terlupa.. meh klik2 kat sni sama



chawwwww... peace yarrr...
wassalam...
adiosss... amiosss...




Kongsi vs KL Gengster

-assalamualaikum-


hai semua... apa cer hari nie???
ari nie terasa nak mengupdate lak
nak story mory pasal citer yang aq layan semalam
best2 semuanya


masa di rumah mak saudara aq
sepupu aq bukan citer KL Gengster n Kongsi
puas gak la melayan dua citer nie
sampai tengah malam


secara persenal aq lebih suka citer KL Gengster
filem aksi melayu yang terbaekk laaa
skill fight nampak lebih matang dari filem2 sebelom nie...
jalan cerita nampak menarik


jalan citer Kongsi pulak xbrapa menarik
yang bestnya dekat watak pelakon je...
banyak lawak disitu
xkering gusi gelak....



Kongsi
~Lu Langsi Lu Mati~

Credit to encik Google

filem aksi komedi
boleh dikatakan kisah gengster yang tak seberapa gengster
ada babak yang xlogik

cth:
babak tumulak bertarung dgn polis...
dari petang sampai ke malam
ashik dok bekejaran ja


babak yang xnampak real

cth:
babak dimana tumulak & polis prempuan
melompak dekat cable lampu
huduh kot cara diorang lompat
nampak sngat bergantung pada tali
haaahhahahaaaa



KL Gengster

credit to encik Google

filem nie pulak 100% aksi
ditambah dgan komedi si Zizan @ Abg Long
hahahhahahaaaa
mmg jalan crita yang buat aq nak tau apa akan berlaku lpas tu


watak Malik sempoi
nampak cooool gila
n yang paling best wat tu bergaduh
nampak style cara depa bergaduh...
xnampak gaya kampung sngat
hahahahhhhaaaa


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


klu ada pluang lepas nie nak tengok lagi laaa...
semalm tak puas sekali tengok
hahahhahahhaaa


macam biasa tolong2 klik kat bawah nie:



k.... that's all
wassalam...
adiosss... amiosss...

Friday, July 8, 2011

Masalah Jiwa

-assalamualaikum-




malamku kian sepi
hatiku makin sunyi...
ermmm
bermadah pulak pagi2 buta nie
heheheheee


tah napa sawan aq datang balik hari nie
dok tak dok rasa tak ketahuan
hati rasa xtenteram pulak rasanya


mungkin sebab kptusan UPU dah dekat
lagi semingggu ja
aq makin risau
boleh ke tak aq nak sambung


hopefully keputusan xmengecewakan aq
dan harapan aq dapat sambung dekat2 dah la
malaih aq nak merantau jauh2 ke negeri orang
hehheheheheee
bnyk pulak demandnya


apa apa je lah
aq menaip skadar nak tenangkan hati ja..
so merapu tah apa2...


klu korang xsuka entry nie pon aq xkisah
(bak kata Nabil... AAK/ ada aq kesah)
hehehhheeee
gurau je noooo


k lah...
malas dah nak merapu
aq tidoq lagi baguih kan
moga2 aq bangun esok dengan hati yang tenang
hilang semua kegusaran dlam ati aq nie




macam biasa tolong2 klik kat bawah nie:



wassalam
adiosss... amiosss...

Thursday, July 7, 2011

Brian Hyland - Sealed With A Kiss



Though we've got to say good bye
For the summer
Darling,
I promise you this
I'll send you all my love
Everyday in a letter
Sealed with a kiss

Yes it's gonna be cold, lonely summer
But I'll fill the emptiness
I'll send you all my dreams
Everyday in a letter
Sealed with a kiss

I'll see you in the sunlight
I'll hear your voice everywhere
I'll run to tenderly hold you
But, Darlin' you won't be there

I don't wanna say good bye
For the summer
Knowing the love we'll miss
Let us make a pledge
To meet in September
And seal it with a kiss

Sealed with a kiss
Sealed with a kiss
Sealed with a kiss

Wednesday, July 6, 2011

Wordless Wednesday #1

-assalamualaikum-






-wassalam-
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers