Friday, September 30, 2011

Now!!! 700

-assalamualaikum-


semalam aq dgan confidentnya membuat status

budget nak bangun pagi
lepas tu nak jog dgn Bob
kol 7.30 pulak nak pegi senamrobik anjuran DPP Bank Rakyat
lepas tu nak kena pegi ambek adik angkat kol 12 tengah hari


tapi yang jadinya senamrobik ja
planning nak jog haram xjadi
aq tunggu Bob xmesj2 pon...
so aq lepak jela dlam bilik sampai pukoi 8 pagi..
lpas tu turun pegi senamrobik (versi 1000 tarian)


program adik angkat pulak aq xjoin pon
masalah ada kelas hari ahad nie
xda orang nak jaga bilik
risau dohh... silap kang ada yang xcukup dlam bilik nie
soo... ambek keputusan jadi backup ja
klu xcukup baru aq offer bilik nie
hahhahahahhahaaaa


ok... tajuk hari nie
700!!!
apa y 700 nya
klu nak tau tengok kat bawah nie

!
!
!
!
!
!
V



haaaaaaaaaaaaaa...
nampak tak... balik sembahyang jumaat ja terus on9
tengok2 dah mencapai 700 orang follower...
wahhhh.. best2...


dari penyelidikkan yang aq buat
ceh... budget saintis... hahahhahaa
nama blogger bertuah hari nie


(nak tau lebih klik lee kat hyperlink y aq buat tuu..)


ok yang bawah nie aq letak cikit header blog cik adik molek nie
korang nak berkenalan ker, nak berkawan2 ker...
pandai2 la korang menerjahnya k...




cari punya cari ada la sekeping gambar adik Nadhirah nie
nampak tak???
klu kecik maaf la yee...
nie pon aq rompak dari blog adik nadhirah juga
hahhahahhahaaa




ok...
tu ja yang aq nak taip petang nie
n special thanks to all member/follower yang sudi singgah n folo molo sini
korang la yang mmbuatkn aq terus b'semangat nak berblogging


soo... xmau berceloteh panjang
aq nak pegi basuh baju pulak
dah lama rasanya tak berus baju nie
selalu mak yang tolong basuhkan
bila dah sambung blajar nie kena pandai2 klu la nak idup
ehehehehheheee


ok all my frens...
wassalam
adiosss... amiosss...

Thursday, September 29, 2011

Rentetan Konvokesyen Polimas Ke-25 2011

-assalamualaikum-


hai semua...
apa khabar??? cihat????
harap2 sihat la hendaknya...
dah beberapa hari aq xsinggah blog nie
tah knapa rasa malas


tapi malam nie terasa lak nak update
xlaen xbukan nak sharing maring cita konvo
aq skrang dah bergelar seorg

GRADUAN DIPLOMA LEPASAN POLITEKNIK

syukur... dah selesai satu bab pelajaran dlam idup aq
tinggal di UUM ja yang masih aq tercari2 haluan yang masih kabur


berbalik kepada topik asal
aq telah menghadirkan diri ke
Majlis Kovokesyen Ke-25 PoliMAS
aq dapat naek sidang 1..
seronok sngat2 sebab terpilih hari tu



kat bawah nie aq bebrapa gambar
sejujurnya aq nak bagi tau y gambar nie semua aq rompak dari blog n facebook member2 aq
hari konvo aq mula nya happy ja
seronok... xcited... teruja semua ada



macam YB x???
heheheheeee



tapi satu hal yang buruk tlah jadi pagi sebelom aq sampai PoliMAS
aq xcident dgn kreta kancil d trafic light jitra
nyesal aq... tu la y slalu jadi klu syok lebih
dah melayang RM300 bayar pomen repair kreta maklong tu


mmg aq cuai laaa...
bawa keta rapat sgat
bila mak long tu brek mengejut ja
terus aq baham bumper blakang
shitttttttttttttt...
hilang terus mood aq ari tuu... terkejut pon ada


lepas setle kat trafic light tu terus aq pegi poli
dah mula aq kena sound ngan bapak aq
terima ja la seadanya apa y disampaikan...


masa kat poli aq cuba lupakan semua kejadian pagi tu
aq cuba cari mood nak happy2...
boleh la nak senyum2 dgn kawan2...
snap pic pon xbnyak dah



gambar dgan kengkawan klas DAT1-6A yang dapat sidang 1
(aq, ain, dila, cain, dyna, ieda, ros, azida)
tahniah semua!!!


yang nie gambar lepas habis konvo
sempat ambek gambar cikit ja



bergambar dengan mak ayah tercinta



yang nie dengan keluarga
tapi sayang akak n abg ipar aq xdapat balik





adik aq pon nak merasa juga...
kasi dia pegang jap..
orang kata ambek berkat... hahahahhaaa





jalan2 nak hantar jubah aq jumpa amir n shah
sahabat aq kat umah sewa...
geng melepak la nie



yang nie member klas...
wahidah - dapat Anugerah Pelajar Cemerlang Jabatan Perdagangan
tahniah beb... ko mmg layak dapat...



sahabat2... diorang pon sidang 1 gak
tapi course teknologi maklumat
(muiz, shida, shah, amir)



selesai sidang 1


ok kat bawah nie gambar2 hari ke2 n ke3 konvokesyen
hari ke2 aq xboleh pegi jumpa sahabat2
sebab ada klas
segala planning aq nak pegi konvo nie pon terbantut
sebabnya aq masuk daftar di UUM
tapi x pa la...
mungkin ada hikmahnya
so aq xjadi la nak melepak dgan kawan2


hari ke3 tu aq kelas pagi ja
so petang tu aq terus pegi jitra tengok kawan2 aq dari jabatan Perdagangan n IT terima diploma


gambar2 kat bawah nie 100% aq rompak
so jngan marah ye sahabat ku semua...




time jejalan pegi ambek sijik AKJ dekat unit exam
tapi malangnya sijil kami xda...
laen hari la poli akan pos


yang bawah nie pulak masa menunggu pengasahan ponteng klas
dah lepas konvo baru terhegeh2 nak cari surat pelepasan
nasib ada lecturer yang baek hati nak tolong kami
tq...




sahabat2 aq yang dapat berkonvo tok hari ke2 n ke3
tahniah korang semua...






sempat bergambar dengan blogger ADAM IDRIS dalam dewan Sri Mas


kawan2 aq... (adam, jimmy, zul, jamil)


macam2 ragam...



nie pon geng2 blogger gak nie
first time jumpa si piqa... sebelom nie dok komen2 dlam fb ja
kenal pon x... hehehheheheee



yang nie lak member2 JPP PoliMAS
(adam, kak su, irsyad, nasir, akmal, kordi, bib, nuiam, bob)
... tahniah ...


ok tu la seba sedikit gambar2 konvo yang dapat aq kongsi
tangan pon dah malas nak menaip
stakat nie dulu ye...
esok lusa aq datang lagi


ok.. wassalam
adiosss... amiosss...

Saturday, September 24, 2011

Dua Dalam Satu

-assalamulaikum-


halooo... hai semua...
lama dah rasanya xmengupdate blog
kesibukan yang melanda diri
ditambah dgan masa y xmengizinkan


malam nie just nak bagi tau yang aq dah dapat mngejar impian
impian yang selama nie aq nantikan
xlaen nak melangkah masuk ke menara gading
walaupon masa diploma dulu aq berpeluang masuk Universiti
tapi aq tolak tawaran tu sebab aq memilih Politeknik


skrang dah tiba masa aq terus melangkah
mengejar cita2 aq




alhamdullillah....
aq dapat menyambung pelajaran di:
Universiti Utara Malaysia (UUM)
dalam bidang y aq ceburi accounting


baru ja mendaftar masuk 3 hari lepas
20 september 2011
3 hari selepas kluar surat tawaran on9
sempat juga hadir orientasi tok 2 hari
hari kamis kena tetapkan jadual n masuk first class


tok pengetahuan korang
pengambilan second intake nie mmg memeningkan
better klu dpat masuk first intake sebab korang akan ada banyak masa untuk urus semua benda
macam aq nak kena terkejar2 dalam masa sehari ja untuk setlekn semua benda


bebalik kepada cerita hari nie
aq ada kat kampung
(budget U jauh dari rumah.. hehehe)
ESOK!!!! 25 September 2011
untok mengambil segala usaha aq di PoliMAS selama 3 tahun


KONVOKESYEN POLIMAS KALI KE-25


syukur aq dapat sidang 1...
boleh merasa ambek dgn Sultan KEDAH




bermula esok disahkan aq seorang graduan DIPLOMA
lallalalallaaaa...
tunggu lagi 3 thn setengah pulak untok menghabiskan IJAZAH
harap2 xda halangan yang mendatang




esok nak buat cam nie la...
hehhehehee
tapi PoliMAS xda topi konvo
so xelok la nak lambung2 songkok
ermmm.... hahahahhahaaaa


k lah... xmau taip panjang2 malam nie
nak tengok apa yang patut
pagi esok xla kalut sngat
k... papai


wassalam
adiosss... amiosss

Sunday, September 18, 2011

Cebisan Kenangan Tercipta Disini

-assalamualaikum-




dikesempatan malam yang xberapa sibuk nie
aq nak post gambar2 yang aq dapatkan dari kawan aq
gambar2 nie diambek masa majlis berbuka puasa
REUNION GENG's 1990 (ex-SMKPT 2003-2007)


bertempat di Kafeteria Terap Inn Kuala Nerang
didatangi oleh rakan2 seperjuangan
seramai 48 orang
dengan suasana yang ceria





makanan berbuka yang simple
just RM7 per head
tapi tetap kenyang ++ rasa boleh tahan... not bad...



kenyang makan cari rokok sorang sebatang
nak lepas gian sehari tak sedup...
ahahahahaaa


awekz-awekz comeyyy






taiko-taiko semua nie...



pak ustaz...
satu2nya lelaki melayu terakhir yang berbaju melayu malam tu
hahahaahahaaa...



depa buka cerita dahh...
cepat2 pasang telinga...



dok menyibuk dengaq cerita geng army...



pasangan suami isteri yang bahagia
!
!
!
!
V




jangan malu2 cik kak
klu xkenai lepas nie boleh kenai2



awang mula dahhh...



~~~ cerita kedai kopi ~~~




ahli mesyuarat tingkap




berasap sakan pak su...




senyumlah... senyumlah... ahai cek mek molek...







xdibenarkan berpelukan ditempat AWAM!!!







dah nak balik
meh bergambar kenangan dulu
1... 2... 3... peaceeeeeeee!!!









malam nie malas nak menaip panjang2...
xlarat semua ada
kalut nak urus surat menyurat daftar UUM
macam2 hal xsiap lagi nie
sabar jela


apa pon aq nak ucap terima kasih kpada NASRUL NASRI n kawan2 yang snap picture2 nie semua... kenangan terindah BEBBB...


oklah... mungkin sehari dua nie aq xkan menjenguk blog nie selagi segala urusan pendaftaran hari selasa nie xselesai...
konvo nie pon aq xsure nak pegi ka x... duit dah bayar semua... aduyaiii... baju konvo pulak silap beli... satu hal nak kena cari kedai sewa blazer... macam2 daaaa... susah2 aq xpegi kang konvo tu... tapi sayang duit aq... ai ai ai... xabis pikir...


oklah... banyak melalut dah nie
nak tidoq dulu nooo...
wassalam
adiosss... amiosss...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers