Thursday, October 27, 2011

Cerita Merapu Ceriti Merapi

-assalamualaikum-


selamat hari Deparaya semua
hehhehheheee
tengah happy nie sebab dapat bercuti kat kampong
hahahhahahhahahahhahahaaaa


ok.. bila dah kat kampong ni paham2 la nooo
terpaksa la aq hadapi kelajuan line internet yang menggila
tau sai pa...
masalah 3g kat kampong aq nie


tah bila nak naik taraf aq xtau la
la nie pon dok guna line gprs je
tu yang aq x ziarah balik blog korang semua
tunggu loading satu2 page pon berjam


xcaya korang tengok la pergerakan berukband nie




perhhhhh... 175 kbps tu dah kira paling tinggi la tu
gila beb... klu ada 3g nie
mau naek sampai 500-900 kbps
tu la sebabnya


n sebab2 laen pulak mmg salah aq sendiri
kegunaan yang melampaui had
hahhahahahaa
ashik beryuotube n layan narutoget sangat


jadinya macam nie laaaa




first time kot usage aq melampau macam nie
selalunya habis tinggi pon 7 Gb ja
tapi bulan nie 11 Gb
gila viva beb... hahhahahahahhaaa


n masalah yang selalu sngt aq dapat
mesej yang sama tiap2 hari aq dapat
sayang gila celcom kat aq
ashik dok cari aq ja
xcaya korang tengok mesej celcom kat bawah nie




menci... menci... menci...
aq tau la aq dah guna lebih dari limit
jangan la nak peringat aq tiap2 hari
aq tau la tanggungjawab aq sbgai pengguna
cukup bulan aq bayar la, walaupon kadang2 tertunggak berbulan2
hahahhaahhahahaahaaaa


merapu ja keja aq malam nie kan
sebenarnya aq nak post gambar nie
gambar scandle ku yang baru
hehehhhehehheheheee


!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
V




hehehhehheheee....
cun tak???
haaaaaa... tengok pakngah dia laaa
baru semalam dapat kiriman MMS dari akak
dah besar anak nakan aq


yang pasti pak ngah dia lagi comey masa techik2 dulu...
hehehhehehehhhehe


k lah, aq nak tidor
esok aq nak g holiday ngn family aq
dah lama xkluaq jalan2
hahahahahhahahaaa


wassalam
adiosss... amiosss...

Monday, October 24, 2011

Jom Balik Kampung!!!

-assalamualaikum-


halo semuaaa... selamat petang nan mendung
apa cer ari nie
sihat semuanya???


ok hari nie aq dengan rasa yang xterasa mengishtiharkan ESOK CUTI
oleh itu esok aq akan berangkat pulang ke kampung halamannnn...
hahahhahahahahaaa
seronok la aq bila tau cuti midterm 2 minggu
huahuahuahuahuahua


budget kampung tu jauh sngat...
happy mengalahkan orang nak balik sarawak,
nak kena naek bas/kapal terbang 10,20 jam,
padahal kampong sebelah universiti ja pon
aq pulak yang hapi lebihhh
time cuti apa maksudnyaaa

!
!
!
!
!
V




yeahhhhhhhhh
kita honeymoooooooon
hahahhahahahhaaa


haneymoon la sngatkan
ko xtau beban cuti nie cam mana
klu boleh cerita dah lama aq ceritakan
sangat berat beban yang kena tanggung




bagai nak patah pinggang menanggung beban
xtau la mampu ke tak aq nak tempuh beban time cuti nie
dengan bermacam2 masalah lagi kat U nie yang xsetle
aq pon xtau la cam na nak buat
soo tadi member aq syor kan aq handle masalah aq dgn senyuman
erk...



harap2 boleh la selesai masalah aq klu aq senyum nanti ehh
tu la nasihat yang si Ieda kasi kat aq
nasib la midterm exam aq dah lepas 3 paper
tu pon jenuh berhempas pulas aq nak hadapi
tinggai 1 paper ja lagi nak kena setle kan lepas cuti midterm nie


karang nie masalah yang aq nak kena tempuh
xlain xbukan assignment laaaa




hampir semua subjek ada assignment
hadoiii...
mmg kena bahagi masa betol2 time cuti nie
(betol ka nak bahagi masa... tah2 balik cuti nnti lupa semua keja...)


n tempat yang paling kerap aq nak lepak asanya kat library
tu la dulu malas sangat nak masuk library
skrang dah dapat keja banyak
mula la nak cari library nak buat rujukan


hahahhahhahahaaa
yang paling aq tencen hari nie n kemarin aq masuk library UUm
sebuah buku pon aq xboleh cari
sistem bermasalah la apa la
klu x boleh la mula wat keja cikit2
nak tunggu cuti nie semua mmg jenuh la...




esok dah nak balik
pagi2 esok kena juga masuk UUM dulu
nak kena g cari lecturer
nak cop borang ptptn ciap2...
klu xsiap jenuh balik nanti


klu lambat dapat ptptn ni
sakit la aq nak tempuh sampai hujung sem nie
tu ja la harapan aq
malas nak nyusahkan mak ayah


k la... aq pon xtau nak taip pa lagi
sekadar nak kongsi masalah ja
sapa2 yang xsuka tu maap la nooo
wassalam
adiosss... amiosss...

Thursday, October 20, 2011

Lelaki & Wanita

-assalamualaikum-


hai semua... apa cer tengah2 malam nie
dah tidur ka... takkan dah tidor... awai lagi kot...
hehehehheeee...
k lah... malm nie nak buat cerita cikit
tah apa cerita pon aq xtau la
maen bental ja


ok... berbalik kepada entry yang ari tu punya
aq ada pergi seminar kaunseling
so malam nie rasa nak sambung satu lagi entry
kali nie perbezaan lelaki n perempuan pulak




klu korang sedar banyak perbezaan lelaki n perempuan nie
pertamanya mestilah dari segi fizikal
tu korang semua pon tau kan
xpayah la aq nak cerita lebih2


yang aq nak cerita nie dari segi dalaman
segi yang kita tak nampak nie
haaaaaaaaaaaa....
malam nie mai aq nak nampakkan...


kat bawah nie ada la beberapa yang aq sempat ambek dari seminar tu
plus pulak dari encik google
cilok2 pulak dari idea bodoh aq...
so aq dapat himpunkan semua tu kat bawah nie...




nampak tak lagi perbezaan yang aq list kan nie
yang last tu aq rasa paling ketara
soal membeli belah ataupon bahasa jawanya shopping
lelaki selalunya suka beli n then belah
sebabnya diorang selalu set siap2 barang y nak beli


tapi laen pulah bagi perempuan
diorang klu beli tak belah-belah
nie la masalah diorang, klu ada list sekali pon
mata diaorang tetap xboleh terlepas dengan shopping


sooo bagi lelaki yang dah beristeri tu kena la terima seadanya
klu isteri ajak pegi shopping tu kasi la duit y secukupnya siap2 kat isteri tu
n then wallet tinggal ja kat umah
klu boleh kad kredit pon buat2 ja hilang
(hahhahhhahahaaa... suami yang kejam nie....)
supaya tak terlebih belanja....


ok nak lebih menggambarkan perbezaan lelaki dan perempuan nie
korang tengok gambar kat bawah nie
macam mana lelaki n perempuan menilai warna




aq pon xpenah cam warna sampai macam tu
sebab tu la perempuan nie dikatakan unik
warna yang simple macam tu pon diaorang nak rumitkan
buat sakit otak ja nak pikir nama warna2 tu semua...
hehehehehheeee


ok lah...
tu ja yang aq nak kongsi ngan korang semua malam nie...
k... wassalam
adiosss... amiosss...

Saturday, October 15, 2011

Ciri-Ciri Korang???

-assalamualaikum-


selamat petang semua
hari nie aq just nak kongsi ngan korang pasal ciri2 korang
benda nie aq dapat sedikit sebanyak dari program kaunseling yang aq join kemarin
harap korang boleh la buat penilaian tentang diri korang
benda nie cikit ja yang sempat aq salin kemarin
so enjoy it...


first korang pilih bentuk mana yang korang cenderung
maksudnya yang korang paling minat la...
ada empat bentuk kat bawah nie


A - Segi empat tepat
B - Segi tiga sama
C - Segi enam sama
D - Segi bulatan




korang pilih la yang mana suka
kot2 la korang terlalu memilih bentuk kan
contoh nak awek/pakwe muka 4 segi
makan roti canai nak yang jenis 4 segi
boleh dikatakan semua korang buat mesti 4 segi la
tu maknanya korang nie jenis yang 4 segi... hahhahahahaa


dah pilih???

mai kita tengok maksud yang tersirat dari bentuk2 diatas tu...


Segi Empat Sama
- Intelektual, rasional, bijak membuat keputusan


Segi Tiga Sama
- Steady, stabil, boleh diharap, konservatif, tabah


Segi Enam Sama
- Tidak puas dengan keadaan biasa, serius, berani ambil risiko


Segi Bulatan
- Suka berseronok, sikap tidak ambil kisah, cukup setakat ala kadar


sapa yang minat segi bulatan...
hahhahahhaaaa...


ok... seterusnya kita kaji jenis darah pulak
korang tau ka kumpulan darah korang nie jenis apa...
klu xtau pegi hospital dulu buat pemeriksaan kumpulan darah
tak mahal pon... kejap ja...
hehehehhehehheee...


ok... kat bawah nie ada 4 golongan darah

- A
- B
- AB
- O




dah siap buat pemeriksaan darah???
hehehheee
ok meh kita tengok ciri2 kumpulan darah pulok
aq bagi apa yang sempat aq salin je la ehh
malas aq nak search tenet tambah maklumat
hehehhehee :p


Darah A
- Suka keharmonian dan keamanan
- gemar kerja bepersatuan atau berkumpulan
- bijak dalam pergaulan
- positif dan sabar
- penyayang dan bertimbangrasa
- kuat bekerja hingga lupa waktu untuk berehat sehingga memberikan tekanan


Darah B
- suka bersederhana
- berterus terang
- buat kerja dengan cara tersendiri
- kretif dan fleksibel
- mudah menyesuaikan diri
- bijak bersosial
- tidak suka meminta pertolongan sehingga menyusahkan diri sendiri


Darah AB
- Tenang
- bijak kawal emosi
- selesa didampingi kerana sikap hormat orang lain
- suka menghibur dan ceria
- sukar membuat keputusan sendiri


Darah O
- Setia dan sabar
- sentiasa yakin akan keupayaan dan kebolehan diri sendiri
- ingin jadi ketua dalam apa jua kerja
- cemburu yang kuat
- terlalu serius dalam persaingan hingga jadi tekanan
- harus bijak kawal emosi diri
- cuba capai keinginan apa jua cara sekalipun


ok apa yang dapat aq katakan
ramalan yang pegawai kaunseling tu kongsi mmg betul la
aq punya kumpulan darah jenis A
so aq rasa 90% betul la dengan ciri2 diri aq
korang pulak macam mana???


semua yang diatas aq just salin dalam seminar tu
klu ada yang tersalah harap dimaafkan la nooo
dan pesanan aq... semua nie hanyalah ramalan
xsemestinya akan sama bagi setiap orang


k... itu ja untok hari nie
wassalam
adiosss... amiosss

Friday, October 14, 2011

Akhirnya... Dapat Jua...

-assalamualaikum-


setelah 2,3 minggu konvo di POLIMAS
akhirnya aq dapat juga gambar nie
gambar yang bersejarah dalam hidup aq
pertama kali dapat face to face dengan Sultan KEDAH secara dekat
n sempat juga la ucap sikit perkataan
"JUNJUNG KASIH TUANKU"
jadilahhh... hehehehee


KONVOKESYEN KE-25
POLITEKNIK SULTAN ABDUL HALIM MU'ADZAM SHAH
(POLIMAS)
25 SEPTEMBER 2011
SIDANG 1




lepas nie harap2 boleh capai pointer yang baek
aq impi nak ambek sekali lagi
aq nak ambek Ijazah dengan Sultan juga kat UUM nie
harap2 impian aq termakbul...
hehehehhee...
doakan aq kawan2...


that all...
wassalam
adiosss... amiosss...

Tuesday, October 11, 2011

Apa Aku Cari Sebenarnya?

-assalamualaikum-


selamat petang semua
apa khabar???


hari nie terasa nak menaip walaupon mata aq nie berat sngat rasanya
tetiba lak kan... hari nie aq terpikir pasal diri aq
apa y aq harapkan sebenarnya...
apa yang aq impikan sebenarnya...
betol ka pilihan aq selama nie???
wajarkah aq mengikut kata hati aq???


banyak persoalan yang terapong2 dalam kepala aq nie
tetiba pulak nak terpikir benda nie semua
tah la... mgkin fikiran bercelaru bila kita bnyak berfikir
aq pon masih xkenal siapa diri aq
masih xboleh nak paham 100%
keyakinan diri masih xcukup...


persoalan yang selalu terpikir
apa aq nak sebenarnya
kenapa aq sambung study
kenapa aq xkeja ja...




bagi aq... ilmu tu ada dimana2 saja
n tah kenapa hati aq nie berat sangat suruh aq sambung study
mgkin belom masanya tok aq cari duit
kepuasan bagi aq bila aq dapat sesuatu yang baru
dalam hidup kita nie orang cakap kena tengok masa depan
penah aq ditanya oleh seseorang
"hang ngaji tinggi2 nie hang nak keja pa??"
n orang tu nak tau jawapan aq on the spot
susah bagi aq bila ditanya macam tu
dalam otak aq xpenah terpikir tu semua
bagi aq keja xsemestinya terkhusus dgn bidang y aq study ja
bila dah abis blajar nie baru aq pikir


n aq orang kata dkat aq
orang yang xpenah pikir pasal keja, pasal cari duit,
orang2 nie xda masa depan
mudah betol orang bagi tanggapan kan...
mungkin ada betolnya, mungkin ada salahnya


kenapa aq nak pikir semua tu. bagi aq... apa yang aq perlu pikir sekarang nie mak bapak aq... diorang dah abiskan berpuluh ribu tok aq selama nie hanya nak tengok aq ada kat cni, keji sngatkah aq hingga sanggup biarkan mak bapak aq berkorban harta benda untuk aq... aq bukan macam tu... aq harap suatu hari aq akan balas semua jasa mak bapak aq... dalam cara yang mudah aq akan buktikan kejayaan aq dekat mak bapak aq... klu setakat aq masuk mean2 n then kluaq dgan pointer y xseberapa... baek xpayah stdy... menghabiskan duit mak bapak n dok jadi penghutang tetap PTPTN ja sampai 5,6 puluh ribu... sekurang2nya aq impikan pointer yang lebih baek yang dapat buat mak bapak aq gembira... mmg aq xsetanding student first class... tapi aq akan cuba jadi macam tu...


(duit nie klu berjuta2 pon xcukup... kita nie cepat rambang mata dengan duit... bila ada duit ja lupa semuanya... jangan jadi macam tu)


ada juga kawan2 aq ajak buat duit... katanya senang... keja xsusah... boleh masyuk banyak... boleh bagi mak bapak sebulan 1000,2000... bila dengaq MENARIK... pejam mata ja dah boleh buat duit... tapi dalam benak hati aq... duit bukan semuanya... klu aq bagi mak bapak aq duit bnyak mana pon... xsemestinya depa seronok... bagi aq pulak mmg la aq seronok... duit sapa xmau kan... aq cuba tok x mula kan semua nie... sebabnya aq nie jenis yang gila duit... aq pon xkenal diri aq nie... kadang2 aq kedekot dengan duit... kadang2 aq boros dengan duit... susah aq nak tafsirkan diri aq... yang pasti, bukan duit yang aq pandang... dan aq pasti tu juga yang mak bapak aq pikir... buat apa aq dapat duit berpuluh ribu sedangkan pelajaran aq terabai... walaupon aq dapat bayar balik duit penat lelah mak bapak aq, tapi jauh dibenak hati mak bapak aq mesti ada perasaan sedih sebab aq xberjya... serius aq cakap... sekali aq dah mula pegang duit... kita aq alpa dengan hidup kita... aq xnak pelajaran aq terabai dek kerna duit


(ni la kepuasan bagi aq... join xtvti yang aq minat... gambar atas masa jadi Fasi MSK 2009 n gambar bawah seblom layak bergelak Faci... nie time kem induksi memilih para Faci)


lagi pon... azam aq, nak cari ilmu, nak cari pengalaman, nak cari pekerjaan yang boleh sara aq, mak bapak aq, n insyallah family aq sendiri... tapi tok capai semua tu bukan mudah... aq cuba tok buat yang terbaek... banyak yang tarik aq masuk program2 yang jana duit nie... tapi aq sekadar masuk telinga kanan kluaq telinga kiri... sungguh... aq xpenah terniat nak join benda nie semua... apa jaminannya benda nie akan jamin masa depan aq... aq xnampak pon sebarang jaminan... walaupon masa diterang tu aq sokong, aq senyum, aq angguk... tapi hati aq tetap dengan pendirian aq sendiri... bagi aq klu dapat duit dengan cepat nie macam xkan dihargai... aq sukakan kepuasan... biar aq dapat seringgit, seratus, seribu sekali pon dengan usaha aq sendiri... walaupon kadang2 teruk... tapi tu la kepuasan bagi aq... macam belajar juga... aq sanggup buat kerja tu dengan teruk asalkan aq puas... tapi aq xselesa bila aq hanya duduk n tengok saja orang laen buat... then nama aq ada sekali... untuk apa??? xda maknanya bagi aq... sekurang2nya nama aq terpahat dalam kerja tu disebabkn sedikit sumbangan dari aq... tu baru kepuasan bagi aq...


(gambar nie masa kem induksi 2009... lasak gila masa nie...)
(pengalaman pertama berakit di Sungai Perak... dua hari dalam sungai... BEST!!!)
(Faci kem Bomba 2009... boleh tahan seronoknya...)


satu lagi aq nie jenis y keras kepala... klu aq xminat sesuatu benda... susah diri aq nak terima... aq lebih suka buat apa yang boleh buat aq berpuas hati... aq suka lasak, tapi tubuh badan aq xtahan lasak... walaupon aq dah tau macam tu... aq teruskan juga... aq suka semua tu... setiap kali pegi kem... balik ja sakit sana sini... mulut mula la mencaci hina... teruk la, xlarat la, letih la... tapi hari tu ja aq cakap macam tu... esok2 bila ada xtvti lasak aq nak join lagi... semuanya sebab MINAT... aq harap dunia baru aq di UUM nie, aq dapat sesuatu yang baru... biaq teruk dimulut... tapi dihati aq sebenarnya aq suka... kat sini aq akan cuba bina jati diri aq... aq nak ambek seberapa banyak pengalaman... lepas habis nie baru aq pikir pasal kerja... klu ditakdirkan aq dapat kerja gaji rendah... apa boleh buat... bagi aq cukuplah sekadar nak hidup n luangkan duit tok seharian n simpan sikit2... klu gaji aq 30,40 ribu sekali pon... ada jaminan ka y aq akan simpan duit tu sebulan 10,20 ribu... xkan punya... duit tu semua hilang macam tu ja... caya la... lagi kaya kita rasa... lagi riak la kita berbelanja...


cukup la tu noo... nak tafsir diri pon siap taop2 dlam blog... korang xsuka ke??? xsuka xpayah la baca... baca la entry2 yg laen... hahahhahahahaaa
ok... setakat ni dulu kot...
wassalam
adiosss... amiosss...

Thursday, October 6, 2011

Oh! Tidak!!!

-assalamualaikum-


hallooooooooo...
how are u???
apa kes nie malam2 dok speaking nie..
biasa la bila diri nie dah tencen...


segala benda jadi xbetoi
nak buat keja apa pon xtau
nak tengok buku mana pon xtau
masalah besar nie...




muka pon dah tiga suku nak sewel
nie semua gara2 test midterm aq la
masuk kelas hari2 dengaq lecturer dok atuq kelas
atuq hari, atuq masa...


meh nak kongsi cikit...

Principles of Management : 18/10/2011 (malam)
Financial Management 1 : 19/10/2011 (malam)
Financial Accounting & Reporting 1 : 24/10/2011 (malam)
Principles of Economics : 25/11/2011 (malam)


wahhh... boleh buntu klu cam nie
baru masuk belajar 2 minggu dah dengaq cita pasal midterm
ni baru tarikh midterm 4 subjek
lagi 3 subjek tak dengaq cita lagi
tak ke tencen jadinya


k lah... malas nak taip plus mengantuk
hahhaahhahaaa
apa pon minggu nie mmg banyak keja nak kna setlekan
hopefully aq dapat buat


ok see u later yaaa
wassalam
adiosss... amiosss...

Wednesday, October 5, 2011

Warga Baru UUM

-assalamualaikum-


hai semua...
pa cer???
sihat???
malam nie aq ada cikit kelapangan
(sebenaqnya malas nak ngadap asigmt)
hheheheee


meh nak cita cikit
pengalaman baru aq kat bumi sintok nie
saja2 nak hilangkan tension aq...
klu sudi baca la nooo...


aq sekarang nie secara rasminya telah menjadi keluarga
UUM (Universiti Utara Malaysia)
alhamdullillah... tercapai jg impian aq nak masuk U
walaupon dekat dengan umah aq... janji aq happy




klu korang penah sampai sintok
mesti penah tengok nie kat
UUM punya pagar utama dkat round about tu la




klu nampak nie maknanya dah sampai UUM la nie


nie gambar pagar utama waktu malam
aq rompak dari google
cantik...




kat sebelah kanan pagar tu juga ada satu skrin besar
apa yang iklan kat c2 pon xtau la
aq xpenah tengok pula
dok lalu ja tiap2 hari...
hahahhahahaaa




ok.. bagi aq student accounting
kami punya kolej di UUM COB
maksudnya College Of Business




semuanya ada 3 kolej klu xsalah aq la
yang lagi dua namanya UUM CAS & UUM COLGIS
nama panjangnya apa tah... aq pon xsure
hehehheee


kat cini aq menginap di bukit kachi
korang tau x kat mana???
dekat dengan ABM (Akademi Binaan Malaysia)
kat sini ada dua DPP (Dewan Penginapan Pelajar) ja
DPP Bank Rakyat & DPP SME Bank


aq stay dekat DPP Bank Rakyat



best dok kat cni
malam2 sunyi ja...
klu jam 3 pagi ke 7 pagi tu
korang boleh rasakan macam ada kat genting
hahahhahahhaaa
tipula klu aq cakap xselimut malam2
mmg sejuk beb...


dugaan yang terbesar nak bangun mandi pagi2...
gilaaa... sejuk nak mampos...
nasibla azam nak ke kelas tu kuat
paksa juga diri nie bangun..


dah siap mandi, pakai baju pa semua
nie lagi satu yang aq rimas
WAJIB bertali leher
waduhhhhhh... gak selesa sama skali
klu korang nak tau pakaian bagi pelajar lelaki kat cni

LELAKI

kemeja
seluar slack
tali leher
tali pinggang
kasut bertutup (kulit la)
berstokin
(xcukup syarat boleh kena saman kott...)

PEREMPUAN

baju bermacam fesyen
seluar ketat, sendat, padat, apa2 lagi la
seliper jepun
tambah selendang cikit2
(xpula aq tengok takot nak kena saman... macam xtegas sngat untuk perempuan)


macam ada pilih kasih kat cni
apa pon terima je la
dah ready nak g kelas kena la turun tunggu bas
agak2, best tak naek bas...
nak tau best ke tak tengok la kat bawah nie
semua orang pakat BEST ++ xcited nak naek bas




macam nie la yang aq kena lalui hari2
berebut nak kekelas
tunggu jam 7.30 pagi... 8.05 baru sampai kelas
nasib la kan... dugaan hidup namanya...
nak jalan pon xsanggup..
sebabnya bukit kachi nie dekat sngat dengan kampus UUM
cuma 3 kilometer ja.. xdan nak kluaq peluh aq...
hahahahahahahahhahahaa


ok buat masa la nie
tempat yang menjadi tumpuan semua orang kat cni la
DEMAN MAS



skarang nie tengah berlangsung konvokesyen UUM
klu xsalah aq ada 12 sidang semua nya
dari 1/10 - 6/10 2011
mmg meriah.. tambah pula dengan expo konvo
macam2 ada kat sana


ofcos la yang paling menarik concertnya
malam perasmian dah jemput Band Hujan
malam2 laen pon ada lagi artis mai
malam nie pula Band Bunkface


tapi aq xkluar pon
sebabnya aq nak bagi peluang dekat yang laen berebut bas
hahhahahahahhahaa
baek kan aq nie???? erkkk




dewan nie besar...
cantik lak tu
tapi aq xpenah lagi la masuk dalam nie
xpa... 2minggu lagi aq akan berkampung dalam dewan ni 2,3 malam
semua midterm aq buat dalam dewan nie
mampos... banyak lagi chapter aq x cover nie...




buat pengetahuan korang
UUM nie banyak jana pendapatan dgn kemudahn dalam nie la
antara yang femes padang golf nie




satu2nya U yang ada padang golf
hebat juga UUM nie
lani pon setahu aq ada 16 lubang
tahun depan depa nak perbesar lagi bagi jadi 32 lubang
nak buat aq besar2 pon xtau la...




selain tu ada juga litar go-kart




bukan calang2 litar go-kart nie
litar nie ikut standard apa tah
aq xambek tau sngat
besar la juga
mmg banyak event buat kat sini...




selain dua tempat kata atas nie UUM juga ada kandang kuda, rusa
stadium bola, kolam renang n macam2 lagi la
aq pon xabis jejalan lagi dalam nie


bagi korang yang mai jauh boleh menginap dekat2 dengan UUM nie
UUM ada kemudahan hotel untuk pengunjung juga
EDC HOTEL UUM
harga berapa jngan tnya aq... hahhahahaa




ok tu ja kot buat kali nie
xtau nak cita pa lagi
gambar 2 nie semua pon aq rompak ja
nak snap sendiri malas


aq wak kluar sony 770i je
yang laen siap ada CANON, NICON, SONY
xsetanding camera aq...
hahhahahahhahahaaaa


ok last...
xtvti pertama aq n kawan2 kat cni
melepak tapak pesta konvo
tempat y selalu pegi kedai memanah
bukan senang nak jumpa lepas nie


ambek pluang cuba benda baru
try belajar memanah lak
best gak wey
hehehheheee...




ok... that's all
jumpa lagi lain hari noo...
wassalam
adiosss... amiosss...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers