Thursday, December 29, 2011

Mengimbau Kenangan 2011

-assalamualaikum-


hai semua...
apa khabar???
dah beberapa hari aq xmenaip entry nie
rasa cam gatal2 tngan ja..
tapi aq cuba bertahan 
sebab aq tengah menyibukkn diri dgn final exam
soo... hari nie maybe last entry aq utk thun nie
heheheheheee...


ok... kita dah dihujung2 tahun 2011
tahun yang memberikan bnyak kenangan dalam hidup aq
banyak kisah suka, xkurang juga kisah dukanya
tapi... hari nie aq nak imbau kembali kisah2 suka n happy aq


kat bawah nie aq coretkan beberapa keping gambar
perjalanan aq meniti liku2 2011
dengan kawan2 yang sngat2 memahami isi hati aq
kawan2 yang sngat2 rapat dngan aq
segalanya dikongsi bersama
pendek kata dan panjang kata
diorang nie mmg d'best frends forever la kan


 ok... gambar nie
kenangan kami melepak awal tahun dulu
saja xda keja, soo jejalan sambil ziarah family sahabat
time nie mmg aq pokai sebab PTPTN xmasuk lagi
apapon aq tetap enjoy walaupon dalam dompet aq xsampai RM30
hehehehheee...
prev : [Kuala Perlis]


 yang nie geng2 kelas aq
hasil titik peluh wakil kelas n S/U kelas serta 2,3 orang lagi
dapat la aq dan kawan2 pergi bercuti
mmg berterima kasih sngat 
kat diorang bersusah payah planning semua nie
dapat pegi KL n Melaka... 3 hari 2 malam
mmg layan... perjalanan yang best
habiskan masa2 diakhir sem bersama-sama
kenangan terindah beb...
prev : [Lawatan Siri 1]
prev : [Lawatan Siri 2]
prev : [Lawatan Siri 3]


 k... yang nie pulak masa hari jabatan
xpenah2 kami ambek port
tapi disebabkan kami nie semester akhir
semua acara kami nak masuk
orang kata pengalaman terakhir kat Polimas
mmg best la... semua enjoy...
banyak pulak hadiah y kitaorang dpat
heheheeee... seronok kan kawan2???
prev : [Hari Jabatan 1]
prev : [Hari Jabatan 2]


 yang nie anugerah ketua jabatan
dapat juga aq merasa
biasalah.. dkat akhir2 sem baru nak pulun..
soo xdapat la aq merasa anugerah tiap2 tahun
kekadang ja dapat... syukurlahh... hehehehee
apa yang best time2 mcm nie.. 
mesti la dapat makan free yang sedap2.... ehhehehhee
prev : [AKJ]


 jamuan akhir DAT 6A
kami plan jamuan untuk semua pensyarah yang penah mengajar
dapat kumpul ramai2... mmg best beb
walaupon makanan ala kadar n bnyak aktiviti y tak terlaksana
tapi tetap best... aq ingat lagi
ucapan ayahanda Imran (penasihat akademik)
mmg sangat2 sedih... 
hehhehheheeee... sayu je semua dngaq ucapan tu
AYAHANDA d'BEST
hehehehehheee...
prev : [Jamuan DAT 6A 1]
prev : [Jamuan DAT 6A 2]


 memori...
gambar terakhir kitaorang bersama
big family yang terlalu aq sayang
aq rasa sepi bila dah xbersama diorang semua
banyak kenangan kami ukir bersama
skarang... semua dah ada haluan masing2
harapan aq moga dapat sekali sekala kami jmpa ramai2...
hheheheheheee
prev : [DAT 6A]


 bila dah abis diploma
aq n kawan2 sekolah enjoy sakan
ehheheee... biasa la dah lama xkumpul2
banyak gak xtvt kami...
g jalan2... lepak court futsal...
berkelah... mandi air terjun...
macam2 laaaa... mmg best
prev : [Lepak 1]
prev : [Lepak 2]
prev : [Lepak 3]

ada juga pakat dok mesej aq suruh buat reunion
soo... aq usahakan... 
alhamdulillah... aq dapat kompol 50 orang
aq cari tempat yang alakadar  n semua mampu
kami kumpul berbuka puasa sekali
seronok dapat jumpa kawan2 yang dah 5,6 tahon menghilang
diorang semua mmg terbaik
prev : [Reunion ex-SMKPT]


 gambar nie pulak
kenangan aq berada 3 tahun di polimas
hasil usaha aq akhirnya berbaloi
dapat segulung diploma... 
pengalaman terindah dalam hidup aq
dapat menggembirakan mak ayah aq yang aq paling suka
prev : [Konvo]


n the last one...
kejutan buat aq...
permohonan aq nak melanjutkan pelajaran tercapai
dapat juga aq pijakkan kaki ke Universiti
datang dengan semangat n azam yang baru
semoga aq dapat mengharungi liku2 kehidupan kat sini
masih jauh untuk aq...
3-4 tahun baru selesai...


ok lah... tu la serba sedikit kisah suka-happy-gumbira
aq ditahun 2011 nie
aq mengharapkan 2012 datang dengan penuh kebahgian buat semua
banyak lagi yang perlu aq terokai


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
updated:
ni dari seorang wakil kelas
yang agak prihatin... huhuhuu
dia boleh ingat semua nie...
Uncle Jimmy Pinky

Assalamualaikum...:))

nie semua angkara si S Basri Abdullah laa nie...
wat aku rindu kat ampa semua...
nie antara lagu2 yang bile aku dengar, aku teringat kt ampa...
(ikut susunan meja...:p)

Jamil : xdak kot (byk sgt lagu dy minat)
Cpun aka KotakMancis : Mantera - Bengang, Ramli Sarip - Tajuk xtaw, dgr igt laa...
Rahmat : Hindustan of coz....
Kak Lida : x taw jgk...:p
Liana aka Ummi : Azie - Pelamin Anganku Musnah...(tengah frust woo ms nie..)hahaha
Ieda : Saleem - Tinggal Kenangan...(sambil gelak guling2)
Caen - Apit & Eppy - Tak Ku Sangka Tak Ku Duga...(1st time aku dgr dari caen)
Cty : xdak lagu....tp trademark n tuttttttttttttttttttt...hehehe
Dila - Ziana Zain - Madah Berhelah...(rindu karok ng dila...heheh)
Rose : ermmm....Kak Rose dlm Upin Ipin Kot...hehehe
Fatty : Lagu Drama2 Korea je laa...(bukan K-Pop)
Nad : Zivilia - Ashiteru...(direct pasang lagu nie kt KFC)
Ain : aku pun xtaw lagu paa yg ank minat ain oiii...
Dyana : ank pun sama je laa cam ain....ahhahah
Aida : Hijau Daun - Suara (sll sgt pasang masa practical dulu...)
Farah : erm...ntah...hahahaha
Jenab : x sure laa....eheheh
Azida : nasyid kot...ntah laa...sowi ek azida...ehhehe :p
Azah : ntah jgk laa...hehehe
Shimas : aku tgk datuk K, aku tringat kt ank shima...hehehehe

kepada yg ntah 2, sorry k..:))
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

k
 lah kawan2..aq xnak bebel panjang2...
lepas nie aq dah jarang berblogwalking
perhaps lepas exam nanti aq nak active balik
soo tunggu aq abis exam 12/1/2012 nie yee


apa pon aq harap korang semua doakan kejayaan aq 
aq akan mula exam ari ahad nie 01/01/2012
ok.. last from me..
SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2012


wassalam
adiosss... amiosss...

Sunday, December 25, 2011

Kisah Seram UUM

-assalamualaikum-




hai semua...
hari nie aq terbaca kisah2 seram kat bumi UUM nie
so aq buat keputusan nak share 
ngan hampa semua cita2 menarik nie


kisah2 yang aq share nie 
adalah daripada pengalaman senior2 UUM
ada juga daripada penceritaan kawan kepda kawan
soo... aq xsure keaslian cerita nie
apa pon... harap korang enjoy
jom kita baca... heheehhee

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

kisah 1 - ratu cinta
" Cerita ni diceritakan oleh seorang Cikgu Matrix. Cerita ni berlaku di Kolej Perempuan. Ada sorang budak tinggal dengan roomatenya. Pada suatu hari apabila budak tersebut balik ke bilik. Semasa dia hendak tidur, dia minta roomatenya menutup suiz lampu. Dengan selamba roomatenya mengjulurkan tangannya yang memanjang seperti Plastic Man dan terus menekan suiz lampu. Bila melihatkan perkara ini, budak tu terus lari keluar dari bilik. Bila diceritakan kepada orang lain, mereka bergegas ke biliknya dan didapati dia hanya tinggal seorang tanpa roomate kerana katil dan almari sebelahnya kosong. Keesokannya bila dibuat pertanyaan di Pejabat Kolej, mereka dapati tiada nama yang disebutkannya tinggal dalam bilik tersebut malah nama tersebut tidak pernah wujud. "



kisah 2 - mehan
"Ada sebuah bas ronda pagi-pagi tanpa pemandu, bas tu sangat buruk, tiada berlampu, akan lalu dalam 2-3pagi. Paling kerap cerita ni keluar bila time nak final exam sebab ramai yang study sampai lepas lewat tengah malam. Dengar deruan enjin bas yang ala-ala rosak dan asap bas tapi bila jenguk tak nampak apa-apa. Tapi pernah satu kes, ada budak pernah nampak tapi ngeri sebab bas antik macam zaman sebelum Merdeka."



kisah 3 - seroja23
"cter pasal bus ni ada betulnya..kalau terdengar bunyi bas kul 3 pagi maybe tu la dia bas yg xde driver tu. tp kadang2 jgn confuse lak ngn bas jelita. aku selalu je dgr bunyi bas time2 cm tu. selalu buat2 xtau je. ada sorg kawan aku blok f siap p jengok lagi bas tu time intersesi. apa lagi, xleh tdo malam, 2 malam pas tu. katil dia kena goncang n selalu kena kacau." 

"aku pernah ber roomate dgn seorg yg background family dia ada saka. secara x langsung dia pon ada sekali la. dlm bilik kitorg tu mcm2 dia leh nampak. pompuan rambut panjang menggerbang ujung katil aku la, pompuan buruk jengah dlm bilik la, org dok jengok dia tgh sidai kain depan bilik la, huhuhu..kadang2 time org tgh ramai dlm bilik pon kawan aku leh nampak benda tu lalu lalang. sabo je la. roomate au cuma akan bagi tau aku keesokannya hari tu. sebab dia xnk aku takot. huhuhu.. "



kisah 4 - ridz09
"teringat masa duduk uum dulu... kalau tak silap duduk asrama yg paling tinggi dan paling jauh, dah tak ingat nama apa, mlm tu pegi la kat public phone tepi tangga, bersebelahan tu bukit, mmg tersorok skit, pegi sorang diri je sbb nak telefon mak, nak bagitahu kat mak nak balikkkkkk....bila pegi kat public phone tu dah ada org bergayut....lame sangat, boring tunggu sy naik la kat bilik, dah la lewat dah...kak senior yg sebilik tanya pegi mane, sy bagitau dia kata nak telefon tapi dah ada org, kakak tu bagitau berhati2 sikit sbb dah ada peristiwa yg kwn dia nak telefon kat public phone tu la, dah ada org, punya la lama tunggu, tiba2 duit syiling dia terjatuh, mungkin dah lenguh sgt pegang segenggam duit syiling tu, dia pun kutip la duit tu, bila dia tunduk je...mak oiiii, perempuan yg sedang bergayut tu takde kaki.....berdesup dia naik ke bilik, seminggu jugak la demam"



kisah 5 - one_8482
"ceta yang pasal bas tu aku penah tgk..bas dia bunyi mengalahkan kapal terbang.kuat gile..laju ni xyah cakap la.kalau ada bumper pon dia x slow.redah ja. tapi setiap bus stop bas tu mst stop and pintu bas terbuka.xda pon org turun..pastu bas tu gerak ke hentian lain lak.."

"aku penah dengaq ceta pensyarah kena kacau time wat kelas malam.. sorang pensyarah ni wat kelas malam. bila dia start kelas x sampai 15 minit, dia cakap kelas dah tamat.so bebudak pon heran la.pensyarah tu suh budak2 cepat balik.esoknyer time kelas bebudak tanya la kat si pensyarah ni napa kelas kejap bebeno semalam. so si pensyarah ni pon ceta r kata dia nampak askar2 jepon dok beratur panjang kat belakang bebudak 2.."



kisah 6 - mehan
"Dalam sebuah Dewan kuliah yang besar tapi student tak berapa ramai, seorang lecturer wanita masuk mengajar permulaan satu bab, memberi penerangan dan student sume pun concentrate mendengar dan amik notes. Tiba-tiba je waktu masih tengah mengajar, lecturer tu stop sekejap, lepas tu dia kata " Sorry class, saya rasa agak kurang sihat malam ni, apa kata kita tangguhkan kelas awal malam ni. Kita jumpa next class, semua boleh bersurai, sekian, terima kasih". Apa lagi semua pun baliklah sebab lecturer dah cakap macam tu. So, lepas beberapa hari ada student yang datang jumpa lecturer tu dan tanya "Puan, hari tu waktu kelas malam tu puan tamatkan sebab puan nampak sesuatu dalam kelas kan?" kata student tu. "Eh, macam mana awak tahu? Ingatkan saya sorg yg nmpk" balas lecturer tu. "Ada juga beberapa org yg nampak malam tu, tapi kami diam sahaja takut jadi kecoh" kata student lagi."

"Sebenarnya semasa mula mengajar malam tu kelas memang tak berapa penuh, jadi banyak kerusi yang kosong... jadi lecturer yg mengajar akan dapat lihat setiap student dia, waktu itulah lecturer ni tiba-tiba terperasan ada sorg "student wanita" yg tiba-tiba muncul di tempat duduk paling belakang. Tapi wajahnya tak jelas sbb jauh cuma kelihatan berbaju kurung putih dan berambut paras bahu. Tapi sekelip mata bila lecturer ni menoleh lagi, susuk student ni beralih ke tempat duduk depan pula, makin lama lecturer menoleh dan perhati kedudukan gadis ni makin ke depan, makin depan, semuanya berlaku sekelip mata. Jadi tatkala lembaga ni dah hampir sampai ke ruang depan kuliah...Terus lecturer ni tangguhkan kuliah malam tu utk elak kejadian2 yang lebih menyeramkan berlaku. Dia beranggapan hanya dia seorang yang nampak lembaga wanita berbaju putih tu tapi rupanya segelintir students dia pun rupanya nampak."



kisah 7 - kupu2siang
"ni yg berlaku tahun 90-91 kan? aku 1st batch uum sintok...mula2 sintok dibuka...time ni mang ada kapal terbang yg terhempas...tak pasti lak pasal nak tunjuk kat awek dia ke apa...yg pasti memang mangsa wat latihan la kat situ..diberitakan sepatutnya pesawat latihan tu terhempas kat kafe kolej yg berdekatan tu...kafe tu memang tempat tuju students makan2 dulu...paling ramai...tapi ada tiba2 ada yg nampak pesawat mcm wat ala2 korner baring gitu tu yg sangkut kat kolej tu...lepas dpd tu tak ramai berani balik mlm2 lalu kolej tu...sbb ada yg pnh ternampak ada makhluk ala2 rentong kat atap kolej tu.."



kisah 8 - mnaa
"Ni kene kat kolej yang laluan B ujung2 lak. Masa aku first year uni tetibe blok tu diaorg bg kat pompuan, tak tau apsal. Yg syoknya masa aku dengar kawan aku (pompuan) cite aku duduk betul2 level blok tu, cume lain wing jer..bayanggggkannn. Cite ni dari one of our matriculation's classmates yang duduk situ betul2 one semester before that la. Citenyer kawan aku ni dok studi, roomate dia dah tido. Meja studi mengadap tingkap.. terbuka jerla. Masa tu dalam kul 2 pagi kot, then ada sorang makcik kat luar tingkap dok sapu sampah tegur dia.. 'Study ker?' . Kawan aku ni pon jawab la.. ' A'ah study makcik'.. dia biar jerlah.. then tetibe baru dia teringat, dia dok tingkat 4 (paling atas mebi 3 atau 4), camne ade makcik lak leh sapu sampah kat luar.. terus dia bangun, tutup langsir.. yang heran dia leh keluar bilik gi bilik kawan dia sebelah, tinggal housemate dia yang tido sorang2.."



kisah 9 - peghelih
"Aku dok sana matrix 93-95, degree 95-98... Cerita nie time aku final year kat Proton hujung '97...sorang member aku nie budak Ganu...tiket bas dia lambat skit datenya, so terpaksa la dok kat kolej 2-3 hari lepas exam...biasa la, time2 tu skit ja student yg ada kat blok2 kolej...malam before dia nak balik, member aku nie ajak la sorang budak teman..borak2 punya borak, last2 tertidoq...then, tetiba member aku terjaga..dia tidoq mengadap dinding time tu..yg herannya lampu meja study terbuka walhal dah tutup sebelum tu...then, terdengaq buku diselak dengan kuat & semakin lama semakin cepat...member aku tanya la kot2 kawan dia tgh belek majalah ka, tapi tak dak jawapan...panik dah, tapi tak berani nak beralih...tetiba terdengaq mcm ada orang berulang-alik berjalan dari tingkap ke pintu..makin lama makin laju...berpeluh dah member aku nie....last2, dia terasa ada benda mai tidoq rapat ngan dia sampai terasa kat belakang badan...member aku kata time tu punya la lencun berpeluh, terkumat kamit baca macam2, nak beralih takut terpengsan plak nanti..lastly, macam mana dia boleh tertidoq gak tgh takut camtu pun dia tak tau...terjaga pagi esoknya, kalut2 dia pi bilik member yg teman dia semalam...tgk2 kawan tu habaq yg dia dah balik bilik bila tgk member aku nie dah tidoq..start dari sem depan, dia dah tak berani tido sorang2 dah.."



kisah 10 - katak ungu
"Kolej petronas... 3 tahun aku dok situ, kat aras atas sekali..takdelah tinggi sangat...aras 4 je...mmg hobi aku n kawan aku dok dengar kisah seram kat radio...tak silap aku DJ yang kendalikan tu Isma Halil Hamzah kot... tido dalam 2-3 pagi mmg biasa (pastu ponteng kelas kul 8 pagi pon biasa jugak)... malam tu mmg malas nak balik bilik tido...dari lepak bilik kawan terus tido kat situ terus.... tibe2 ada bunyik macam benda berat yang amat (macam benda jatuh) dari atas....roomate kawan aku selamba je cakap... "tu mesti keje orang atas...mesin basuh ke ape yang jatuh"...aku dah mula kompius....cepat je mulut aku tanya.. "bukan kita ke dok kat atas sekali sekarang ni?" terus roomate aku melompat dari katil dia ke katil kawan aku..... (masa tu 2 katil dalam satu bilik)..tak tau nak cakap emosi aku time tu..takut ke nak gelak..."



kisah 11 - norzyy
"it was 13 years ago... tahun 1997. 1st year kat UUM. stay kolej telekom tp suka merayap tido bilik member. satu hari tidur kat perwaja. kami 4 org masa tu. borak2 sampai le pukul 2-3 pagi. bila mata dah ngantuk...ingat nak pi toilet le dulu baru tido. kebetulan semuanya nak pi toilet. ok la 4 org kan...kekononnya nak hilangkan rasa takut.. bila aku buka je pintu bilik....baru je aku nak meyarung seliper jepun aku terpandang ada satu lembaga kat beranda toilet. rambut panjang...tengah punggah tong sampah RENTOKIL a.k.a tong sampah pad. terkedu aku kejap... dah keras kejung aku depan pintu. ada la kawan aku ni tegur...."eh cepat la..kata nak gi toilet. yg ko terpacak je ni apahal?"elok habih je ayat kawan aku tu...aku terus masuk bilik..tutup pintu... lompat atas katil. ketiga-tiga member aku tercengang. ada sorang member aku ni dah boleh sense something...dia tanya aku "ko nampak apa2 ke?aku cuma balas " tak yah gi lah toilet. kita tido je"......member2 aku tanpa ckp byk...terus diam...and kami terus zzzzzzzz"



kisah 12 - wanida
"kat kolej telekom tu....terjadi pada kawan aku ..minggu exam jgk...dia stay up...roomate dia tido....meja study dia sebelah tingkap....ms dok study...dia dgr tingkap diketuk....mula2 dia ingat cam angin ja....tp makin lama makin kuat...dia pelik siapa nak ketuk tingkap sbb dia duduk tingkat paling atas....dia terpandang pintu almari bercermin yg terbuka mengadap tingkap tu....dia nampak benda terbang di luaq....dia terus bangun n tido atas katil.....dia dah menggigil atas katil cuba panggil roomate dia tp suara xkuaq,tiba2 dia dengar org ketuk pintu...dia tunggu org bagi salam dulu...tp xdak...dia pun diam sambil tarik selimut.....dia berselubung terus......pintu asyik diketuk....dia xbagi respon...tiba2 dgr suara...."cu,buka la pintu...nenek tau cucu tak tido lagi....buka la...."kwn aku terus tutup telinga n baca surah2....sampai la pagi....dia demam lama juga.....huhuh"



kisah 13 - sya
"sya grad 2002...time 2000 kalau x silap mg dah dgr citer yg pjanjian antara jin asal kt uum tue dah tamat....so jin2 nie semua majoriti dah blk ke uum tue....yg jd kesnyer ader 1 mlm tue...1 budak kt laluan B ader 1 girl nie kena rasuk....girl nie katanyer social ler...suka kuar dating ggatal ngan bf dia memalam...so antu nie pun rasuk dia...antu yg rasuk dia nie antu ppuan n baik..dia rasuk budak ppuan nie coz nk bg warning....time pgl org berubat br ler jin nie gtau...dia gtau dia rasuk ppuan tue coz dia nk warning ppuan tue supaya jg tingkah laku...jgn social bkepit ngan jantan mlm kat tempat sunyi2...jgn kuar bdua2 gitu ler...dia kata 'depa' x suka...pas tue dia warning lg ..dia kata dlm kumpulan depa ader 1 'laki' mmg dah nak buat pedajal kt budak uum nie coz gatai laki ppuan social nie...dia dah gtau nak p merasuk semua..that's y antu ppuan yg merasuk nie masuk bdn ppuan tue n gtau...dia pesan semua budak uum kena jg attitude gitu ler..klu still x reti jg..yg' laki ' nie dah get ready nk kacau"



kisah 14 - keozukie_azuma
"aq duk kat bukit kachi kat dpp sme bank bukit kachi 2... aq skrg ni sem 3 lah... first aq kena masa kedah banjir tahun lalu... banyak student balik kan.. aq nak balik jauh kot kat sabah. so aq stay lah kat uum.. aq duk kat blok 16f bilik aq kena kat wing hutan... dah 2 ada satu malam ni kat floor aq 2 cuma aq ngan sorg lagi mmber aq dak sabah. tapi bilik kitaorg mmg jauh lah. malam 2 aq ngah stay up on9 biasalah bila x ramai on9 wifi pun kuatlah... dah 2 dalam jam 12 malam, aq dengar bunyi pompuan menangis kat luar tingkap aq.. bilik aq tingkat 4.. aq terkejut terus aq pindah duk kat atas katil aq... masa 2 roomate aq xder balik pahang.. aq sorg jer... aq xsempat nak off laptop aq... dah 2 bunyi pompuan menangis 2 makin kuat... aq dah cuak dah mmg takut..tiba2 dari menangis bunyi mengilai pulak sambil cakar tingkap bilik aq.. mmg dah takut sgt 2... dah 2 aq call ayah aq... dia dgr sore aq dah semacam.. aq ingat ayah aq x dgr apa2 tapi dia dengar bunyi mengilai selang-seli ngan bunyi pompuan menangis.. aq x letak fon kot... setengah jam juga aq kena kacu 2.. dah2 bila aq x dengar bunyi 2 lagi aq p laptop aq pasang surah yassin kuat2... "


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

tu dia... bnyaknya cerita 
yang last sekali tu dekat sngat dengan kolej kediaman aq
hehehehheeee


aq post semua nie bukanlah nak menakutkan korang semua
just nak kongsikan pengalaman
senior2 n student2 y still belajar di UUM nie




cerita yang penah aq dengaq 
tentang perjanjian seroang ustaz dgn jin2 kat UUM nie
makluk2 yang selalu kacau student
maklumla... tapak UUM nie dulu laluan askar jepun
ada pulak y kata ramai kna bunuh di sintok nie dulu kala
ustaz tu pindahkan semua makhluk halus guna bas
bawa pergi buang kat mana xtau la
driver bas tu dipesan supaya bawa je bas tu
xboleh toleh blakang...
dalam 5 biji bas tu nampak kosong...
tapi dari apa yang driver bas cakap
diorang rasa bas tu sangat la berat...



apa yang penting kita kena pandai jaga diri
bak orang tua2 cakap..
klu kita xkacau makhluk tu
diorang pon xkan kacau hidup kita
kalu dah kita nie jenis yang bergelak sampai 2,3 pagi
mmg dok cari nahas la jenis tu
hehehehhee
bukan mintak.. tapi berpesan


k lah... buat kawan2 yang bakal masuk UUM tu
boleh la buat2 tinjauan kolej mana yang plg selamat
hohohohooo
setakat la...
alhamdullillah... aq masih selamat disini
n harapkan aq akan aman la sampai habis study
aminnn...



ok... kepada sesiapa yang ada pengalamn seram diUUM
boleh la kongsi2 di ruangan komen... 
hehehehheee...
ingat... sekadar perkongsian yeee...



wassalam
adioss... amiosss...

Thursday, December 22, 2011

Berat Badan Ideal

 -assalamualaikum-


hai kawan2 semua...
malam nie aq nak share sesuatu ngan hampa semua
hampa penah dok kira berat ideal tak
ermmm...


mungkin ada y penah buat kan
ok, bagi y xpenah cuba tu...
meh cni aq nak tunjuk
caranya mudah ja
hampa masuk ja kat link bawah nie 





bila dah masuk web tu nanti
korang kena la isi butiran yang diperlukan
tinggi, berat, umur n jantina korang
beberapa saat ja korang dah boleh dapat keputusan...


yang bestnya... 
dekat keputusan tu ada karton pulak
karton tu menggambarkan diri kita
soo... jngan marah klu karton tu xlawa k...
hehehehheheee


meh tengok keputusan yang aq dapat




aq kegemukan = OBESITI
comel tak carton aq...
hahahhahaaa...
xkawal makan sngat sebab tu la kan
dia kata klu ideal 65 KG
agak2 tahun bila aq nak dapat berat tu ehh????
hahhahahahhaaa


k lah..
aq malas nak taip panjang2...
otak aq tengah pusing2 karang nie
air hidung ashik meleleh ja...
dah la gatal hidung satu hal
ashik bersin je nie
mana tahannnnnnn...


ok.. jangan lupa cuba k



wassalam
adiosss... amiosss...

Masa Semakin Suntuk!

-assalamualaikum-


pagi semua...
dah tidor ker...
blom... klu blom meh baca2 cni...
nak merapu je malam nie


sebenarnya tadi...
 aq ada terlibat dgn dinner DPP kat hostel aq nie
dioang kenakan byaran RM13 seorang
katanya grand dinner


tapi apa jadi...
ramai y xpuas hati
hampeh ja
ramai pulak y makan free atas tiket atlet
padahal xterlibat pon
lantak rr... benda dah lepas


malam nie aq nak gtau yang aq dah rasa sikit kelapangan
semua asgnmt n projek tok sem nie dah setle
n last presentation pagi tadi...
aq lambat kot bagun hari nie
nasib la group aq last sekali
klu x, aq xtau la nasib kumpulan aq
haishhhh....




soo... lepas nie leh la fokus tok stdy lak
final exam tinggal seminggu ja nie...
tapi yang aq xsuka
badan aq dah mula kondem
selesai ja keja terus sakit2..
haishhh... aq xsuka la cam nie
xselesa... batuk2 + sakit tekak


minggu depan cam nie la keadaan aq
tidoq berpelukan dengan buku kesayangan
hehehehhehehee




mana xnya....
aq ada 7 paper yang nak disetlekan
time politeknik dulu xrasa teruk sngat sampai mcm nie
mgkin sebab keadaan dah berbeza kot
aq kena lagi kuat...
banyak lagi aq kena tempuh
klu aq terus lemah macam nie sampai bila aq nak maju
ye dak???


tengok nie
cam nie la beban yang aq tanggong karang nie
n satu lagi masalah aq
jadual tok sem depan aq xsetle lagi
baru ada 5 paper ja karang nie
haishhh... harap2 la uum buka kelas tambahan
aq xnak la habis lambat
klu boleh 3 tahun aq nak setle semua
nak keja pulak




yang penting sekrang nie
aq kena terus berusaha
kejayaan n kegagalan semua ditangan aq kan
harap2 aq dapat capai aq yang aq hajat
heehehhhehehee...




ok la noo... aq nak tidoq dah
badan dok rasa sengal2 nie
esok nak kena cari panadol la
 klu terus cenggini
takot melarat lak...


wassalam
adiosss... amiosss...

Tuesday, December 20, 2011

Jom Usha Statistik Blog

-assalamualaikum-


malam nie xtau nak buat apa
sooo aq jejalan je xplore interface blog y baru
orang laen dah lama update
aq semalam baru tukaq ke dashboard baru
hahahhaahhahahaa
teruk kan aq???


k lah...
dalam dok belek2 tadi
tertengok dekat tab statistic
so kat ctu bnyak la statistik blog kita
macam2 kan.. mudah je


k yang pertama nie statistic posts
paling tinggi 290 orang ja buka satu entry
sedey... huhuhuhuuu :(




kira ok la kan
dah 290 buka entry tu dari xda langsung
hehhehheheee
nak demand lebih2 pulak
budget blog aq nie famos sngat macam ben ashaari


k... kat cni juga ada stats web browsers
yang nie pon blogger.com leh detect
seperti y dijangka la kan
google chrome mmg terbaik la
aq pon peminat setia chrome nie
laju ja web browser dia...




n the last one 
stats country...
sememangnya Malaysia menangkan
dah aq guna bahasa melayu
(actually bahasa rojak)


then aq ingatkan Indon second country
upanya US... wow...
agak hebat disitu...
hehehehe... US bisa mengalahkan INDON




n kalau nak diikutkan visitor dekat stats yang aq letak kat blog
skarang nie dah ada blogger dari 42 buah negara 
perhhh... 42 negara penah masuk blog aq
cam xcaya ja


apa pon aq harap dapat tingkatkan lagi traffic blog aq nie
setakat nie jela kemerapuan aq malam nie
xlarat nak taip panjang2...
asa cam xsedap badan ja...
mintak2 la bukan nak demam
exam aq dah dekat kot...


ok.. bye2 alls
wassalam
adiosss... amiosss...

Monday, December 19, 2011

AUKU - Akta Universiti dan Kolej Universiti

-assalamualaikum-





AUKU - Akta Universiti dan Kolej Universiti

apa benda akta nie???

aq pon xtau.. n aq xpenah dengaq... tapi sejak da menjak nie riuh pasal hal nie... haishhh... lantak kat hampa la nak buat apa pon... aq dok blogwalking bnyak juga aq baca... kekadangSAKIT HATI kekadang MENYAMPAH...




semuanya mula bila mahasiswa tuntut akta nie dimansuhkan... then berarak ke bangunan UMNO... lepas tu turunkan bendera Najib then naikkan bendera apa tah... aq lupa... setle kat ctu... xda rusuhan y jadi... memorandum pon dah serah...
sumber : baca [sini]



next ada pulah puak2 yang xpuas hati dengan tindakan turunkan bendera Najib tu... then buat la satu videa menarik letak dalam u-tube... katanya nak LUDAH muka mahasiswa... lantak ang la paklong... mulut ang kan... bukan mulut aq... banyak sngat kot air liur ang nak meludah orang sesuka hati... SKARANG DAH JADI STAR PAKLONG TU...
sumber : baca [sini]




lepas tu pulak kluaq macam2 video pasal cerita nie.. sampai aq pon dah naek malas nak tengok... hang tuduh aq.. aq tuduh ang... macam tu la orang melayu kan... UMNO, PAS, PKR... sama saja... masing2 dgn kepala masing2... sama2 besaq kepala kan..
sumber : baca [sini]




lepas tu yang terbaru aq buka blog ada pulak yang balas kisah ludah meludah PAK LONG yang kuat ludah tu... macam2 Explaination dia kasi dalam text ucapan yang panjang berjela-ela tu... aq sempat baca sampai habis... xtau la sama y dia mention tu betoi2 wujud ke tak..
sumber : baca [sini]




apa nak jadi la dgn dunia la nie... politik macam HARAM... siyes aq dah meluat... mengundi kali nie aq dah boleh pangkah... aq nak PANGKAH muka sapa pon xtau la... harap2 nanti aq ada la semngt nak balik mengundi... tengok muka wakil rakyat pon dah naik MENYAMPAH... meluat semua ada... xkira la PAS ka UMNO ka PKR ka... semua la.... haishhh..




yang geng2 mahasiswa pulak pakat2 dok seronok nak berpolitik dalam UNIVERSITI... aq xtau la depa nie mai sini nak blajaq ka nak berpolitik... tau la umuq dah 21 pon.. tapi agak2 la kan.... berpolitik dalam U nie silap hari bulan boleh jadi pergaduhan pulak nanti... bila dah semua berpecah ikut pahaman politik masing2... yang dulu KAWAN rapat bila mai nak mengundi boleh jadi MUSUH ketat... aq takot semua tu... sebab tu aq xsuka POLITIK... cuba la budayakan politik nie cara y elok cikit... haishhh... petang2 nie ada saja aq nak taip panjang2 kan... sebab aq SAKIT HATI tengok semua nie... dah rr..



Pinda AUKU Satu Penyelesaian Terbaik?

sumber : baca [sini]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers