Thursday, January 19, 2012

Minggu Yang Perik!!!

-assalamualaikum-


haishhh.. 
lama x hapdet update blog nie
xda mood nak mengamuk mengadap line berokband y slow
biasa la kan... nama pon orang kampong...
soo malam nie gatai2 tngan pulak nak taip kat cni
soo aq nak critakan pasal EXAM
bukan baru start... tapi dah berakhir
yehaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...


exam semester pertama 2011/2012 (31/12/2011 - 19/01/2012)
tapi exam aq start (01/01/2012 - 12/01/2012)
macam2 yang aq lalui sepanjang 2 minggu tu
siap aq demam2 + selsema + batuk2 lagi seminggu sblm exam
tapi semuanya berakhir jua


macam2 ragam kucing orang gak aq tengok
ada yg santai ja... 
ada yg stdy bagai nak gila... 
ada yg dok lyan futsal tiap2 mlam
ada yang layan game bertelanjang memanjang
perhhh.. mcm2 ragam...
yang pasti masing2 ada style stdy masing2 kan



antara nota2 aq sepanjang sem nie... 
print bnyak2... time exam baru galak nak tengok...
klu x exam lagi aq xtau la bila aq nak tengok semua nie
banyak duit habis print nota2 dlam kelas...
mula sem depan xperlu lagi... aq beli printer trus... mudah...
hahhahahahaaa...



yang nie lak nota cinta kaki...
dah mmg jenis aq nie suka buat nota time exam
aq pon xtau sebab pa... bila nak exam baru la aq buat nota...
satu buku doh aq buat nota ringkas
gilaks betoi aq nie... kwn2 len dari awai sem dah ada nota
tapi aq... bila nak exam bru nak buat nota
hahhahahaa... tu la aq... aq suka mcm tu...
bagi aq... klu nak stdy aq suka baca sekali imbas
then aq buat nota... then aq baca nota2 tu...
buat mcm nie baru aq boleh ingat cikit2 laaa kan...
tapi korang punya style aq xtau la...



gambar atas nie aq pon confius...
adakah itu almari baju aq???
adakah meja makan study aq???
adakah katil tempat aq stadoq???
korang rasa apa???


orang kata bila nak berjaya kita kena berjinak2 dgn buku
soo... aq ambek inisiatif baru...
makan dengan buku
tidor dengan buku
mukabuku dengan buku
twit2 dengan buku
mandi berak ja aq xbawa buku
hahahhahhahahahaaa...
berkesankah???
serabut betoi hidup aq sepanjang 2 minggu exam
dah x macam orang aq nie...



x dilupakan... bekalan aq dikala keheningan pagi2 buta
dalam laci meja stdy aq penuh dgn bekalan makanan
mana tahan dohh... koi 4 pagi perut aq mau upah
mana mau cari maaaaa... 
7e mana nak ada kat hutan amazon sintok tuuu...
soo pandai2 la beli bekalan sebelom menjelang 12 tengah malam



peneman setia aq... dimana jua daku berada
itulahhh... gelas n pemanas air
xda benda nie mmg aq xberjaga la mlm2
mmg penting dohh... nescafe 3 gelas stiap mlm...
tahan sampai pagi la aq... terbeliak bijik mata nie haaa...
bekalan nescafe sentiasa penuh dalam meja stdy aq... hahahhaa



hat nie lak bilik stdy...
untung la opis letak kerusi baru kat cni
kami pinjam sat buat tempat sandar 
hahahhahaaaa.... rosak aq xtau.. aq guna sat2 ja pon
sapa suruh simpan kat bilik stdy... hhahahaa... koyak plastik dohh...
rasa berat mata ja... kita se'ge'ng lu setengah jam



nie la meja stdy yg aq ngan bob selalu lepak
serabut macam sepuluh orang stdy
padahal 2 orang ja...



ni la dia big broo... bob yang selalu teman aq sampai subuh
ada lagi 2,3 orang yg dok skodeng stdy sekali
tapi semuanya kecundang ketika detik 2 pagi
ahhahhahhaaaa... aq xpasa diorang follow aq...
sapa tahan aq ok ja... seminggu aq xmakan xtidoq malam
gila mata merah macam puntianak ja...



handphone menunjukkan jam 4:23 pagi
standard rr tu kan... malam masih muda gtu...
hahhahahhahahaaa



gambar nie saja aq letak
ni la yang paling aq jelus
sungguh2 aq jelus... 
aq tengah sibuk mentelaah buku
kucing nie sedap2 ja dok tidoq atas sofa
hahahhahahahhaaa... mana tahan...
tergugat gak nafsu makan ketiduran aq
apa lagi.. aq kacau la kucing nie...
mcm2 aq buat... tetap lentok gak... ngantuk sungguh...



ok... yang nie aq xkenal
muka tahan mengantuk tu... hahhahahahhaa
apa pon syukur sngat2 exam dah lepas
tak terasa pon aq stdy sem nie
tau2 ja dah exam... 3 bulan xsampai lagi asanya


so karang nie aq tngah bercuti... honeymoon dikampong
balik2 ja hujan tiap2 hari... hadoiii... xda mood terus...
xtau nak p mana... duit lak kluaq macam air
lepas nie kena keja la... noreh noreh noren & noreh lagi...
hahhahhhahaaa... buat duit la cuti nie... kebun getah menanti...


ok la... xtau nak taip apa... 
esok2 aq update lagi...
wassalam
adiosss... amiosss...

Wednesday, January 11, 2012

6 Udah 1 Bakal

-assalamualaikum-


hai semua...
apa cer... sihatkah korang???
harap2 sihat la nooo... aq nie tah la...
nak kata sihat pon mcm xsihat ja
serabut kepala.. sikit2 lagi nak sewel nie
haishhh....


apa pon aq dah berjaya harungi 6 paper exam
mmg sakit la first sem nie
tambah2 paper yang kemarin... FM1
perhhh... aq xtau la apa aq jawab
tawakal je la... aq dah usaha y termampu...





esok 12-01-2012
last paper... ekonomi
xtau la soalan nak kluaq cam na lak...
tengah dok mentelaah apa yang patot ngan member
harap2 boleh la jawab...


ok lah korang...
xtau nak taip apa pagi2
dah binau tengok buku... sbab tu y buka blog jap...
lepas nie sambung cikit2 lagi...
dah seminggu lebih cam nie...
jadi klawar... hadoiii...


wassalam
adiosss... amiosss...

Friday, January 6, 2012

New Header 2012

-assalamualaikum-


hai korang... buat apa tu...
ke tengah tidor...
k lah... petang nie aq borink sngat2 xtau nak buat apa
nak buka buku ptg2 ni mmg bertuah la kan
klu x sebab ada exam malam nie mmg aq xbuka buku pon
hahhahaha... teruk kan aq...


so aq decide nak tukar header blog aq nie...
dah borink aq tengok...
ashik gambar y sama ja...
tapi malas pulak nak edit2 pic...
soo aq ambek ja gambar2 yang dah edit sblom nie 
aq tempek2 semua sekali
hahahhahaha... wat keja mudah...
malas doeee...


ok yang nie header lama aq..
first time header aq buat guna adobe photoshop




yang nie pulak header yang korang boleh tengok kat atas tu..
biasa2 ja...
aq x sekreatif kawan2 aq
xtau dah nak wat cam na
nie ja y termampu






ok la nooo...
malas nak taip nie
bahana tidoq lewat semalam pon dok ada lagi nie
malam nie xtau la bertahan sampai subuh ke tak...
ngantuk sngat2 nie... sakit mata...
dah jadi merah dah... hahahhahaaa


ok.. that's all tok hari nie
c u again next time...
pupaiii
wassalam
adiosss... amiosss...

Wednesday, January 4, 2012

1Bulan 1Blogger - "NaiemaH"

-assalamualaikum-


selamat pagi semuaaaaaaaa...
dah bangun tidor ker???
klu belom tu cepat2 la bngun...
bagi aq pulak tidor... ngantok nie...
semalan aq xtidor... aq stdy
stdy la sngat kannnn...
menyembang n merapu yang lobih...


ok... sebelom terlambat...
aq nak ucapkan
SELAMAT HARI RAYA TAHUN BARU 2012
kepada semua rakan2 blogger...
yeahhh... dah masuk umur 15 tahun...
nak ambek PMR tahun nie...
huhuhuuuuu...


ok... hari nie..
aq terasa nak sambung entry yang dulu-dulu tuuu...
haaa????
alaaaa... yang segment "1Bulan 1Blogger" tu laaa..
dah lupa ker???
ok lah... mai kita tinjau sama2
sapa yang kena....




asa2 penah nampak tak header nie...
ermmmmm...
ok lah... minggu bulan nie aq pilih Minah Blogger 
sebabnya = ermmm tah???
hahahhahahhaaa...


ok... mai kita berkenal-kenalan dgan blogger pilihan


korang kenal tak... 
katanya banyak cakap...
haishhh... aq nak kata pon xtau...
hahhahahaaaa...
yang aq tau dia mmg bnyak komen kat muka xmalu buku




nah aq bagi gambar besar kat hampa...
hahhahahaa... jenuh gak mencari gambar
semata-mata nak jaya kan segment nie...
jumpa la 2,3 keping
tambah2 yang aq rompak dalam blog dia...
hehehheheee...
~~~~~~jangan marah~~~~~~




ok nie aq selitkan cikit gambar kami masa reunion dulu
(nak juga muka aq... hahahhahaaa)
naiemah nie kawan masa sekolah aq
tapi asanya xpenah nak menyembang
mai time ada fb nie baru la nak kenal2 dgan kawan2 lama
siap boleh kumpul wat reunion lagi...
best2... hehheheeee...




dapat lagi nie haaaaaaa...
dok cari2... jumpa dalam blog dia...
boleh la letak bnyak2 cikit...
hahhahahahaaa...


naiemah nie blajar medic klu xsilap
xlama boleh la jadi jururawat
tapi masa dulu dia cakap nak sambung lagi...
skrang aq xtau la apa keputusan dia...
nak keja ka nak study...
nak tau korang tnya la tuan punya badan...




ok... 
entry yang ringkkas2 je kan...
korang pulak bila lagi nak update blog
jom la join segment nie...
xpayah nak karang ayat2 skema
just kenal2kan kawan2 korang
sebulan sorang ja dah cukup...
jom la join segment nie ramai2...
"1Bulan 1Blogger"

kat bawah nie ada link2 kawan2 aq yang bulan2 lepas
datang la kenal2 ngan diaorang sekali nooo
hehheee... n klu rajin2 tu drop la komen sekali
kita sama2 meriahkan yeee...


prev :



wassalam
adiosss... amiosss...

Monday, January 2, 2012

Up Statistik Dengan Cerita Seram

-assalamualaikum-


hai korang... 
petang2 nie sambil2 tengok buku bab sejarah nie
rasa sakit pulak mata aq
hehehehheheee...
biasala la kan... sapa minat sejarah kan
baca fakta2 segala bagai...


tapi petang nie aq nak kongsi satu fakta dengan korang
FAKTA APA???
fakta yang ramai blogger2 kat luar sana minat kisah2 seram nie
korang percaya x???
klu xcaya mai tengok statistik terbaru 
untuk tahun 2012 nie...




korang nampak tak???
kisah seram mengalahan semua post2 aq y lain
hebat kan kisah2 seram nie
ramai peminat pulak tu
ni link ke kisah seram tu : [HANTU UUM]


soo... sapa2 yang nak up traffic blog tu
eloklah buat cerita seram bnyak2 k
hahhahahhahaaaa
nanti kompom blog korang akan famous...


ok lah... aq nak sambung stdy...
esok aq nak ambek exam KENEGARAAN MALAYSIA
doakan aq k...


wassalam
adiosss... amiosss...

Sunday, January 1, 2012

AUKU : Rusuhan Mahasiswa UPSI

-assalamualaikum-


hari nie panas dengan tunjuk perasaan pelajar UPSI
haishhh... nak jadi apa la nie
xhabis2 dgn AUKU
meluat dah aq tengok
tapi sekali sekala aq rasa panas juga laaa...


  



mahasiswa lanie makin hebat... 
bergaduh ngan polis... 
ingat cek... 
nak politik apa pon jngan cari pasai ngan orang laa.. 
wat cara aman...


hampa tu student ingat sama... 
ada pa ja... 
harap tali pnggang ja keras... 
polis nu ada pistol... 
sekali tembak terburai kepala...


kalau perjuangan hampa tu berbaloi xpa... 
nie semua pakat masuk hospital/lokap/kubuq... 
pikiaq masa depan...


bg abis ngaji dulu... 
lepas tu nak politik sampai mati pon ikut kepala hampa laaa
nak masuk kerajaan ka pembangkang ka pemberontak ka... 
lebih dari tu pon xda y halang... 
pikiaq pakai otak seorang MAHASISWA ok!!!



-KESAN-







xpasal2 poliklinik jadi mangsa
pakat berebut nak masuk
student + polis
habis hancur pintu segala bagai


ni sapa nak tnggung kerugian
adakah:
- Pelajar2 UPSI
- Pihak UPSI
- Polis/FRU
- Pemilik Poliklinik
- Pembaca Blog nie



aq kesian bila MAHASISWA jadi bahan untuk diPOLITIKkan... 
sama2 la pikiaq masa depan
kita semua masih muda...
search balik matlamat asal kita jejak kaki kat universiti
fikirkan perasaan mak ayah...


wassalam
adiosss... amiosss...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers