Wednesday, February 29, 2012

Koleksi Suka Suki

-assalamualaikum-


apa cer anda semua sahabat2 blogger
kemerapuan aq berblogging nampaknya berputik kembali
ada2 saja tangan nie menggatal nak menaip
padahal asgnmt berlambak xpula rajinnya nak menaip
hahahhahahhaaaa :p


kali nie saja aq nak post name kad nie semua...
saja la... nak menerai (try) kecanggihan printer baru
(poyo je lebih...hahhahaaa)
apa pon koleksi2 aq nie dah lama tersimpan...
ada yang baru, ada yang lama
ada juga yang hilang didalam simpanan
tah kemana perginya pon xtau la... cari punya cari xjumpa2 juga


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Koleksi Kad Nama


nie time aq jadi pengawas sekolah
masa nie dilantik sbg Ketua Pengawas a.k.a Ketua Pelajar tahun 2007 
tah macam mana boleh terpilih... bukan kawan2 yang pilih
tapi penolong kanan HEM yang pilih
mungkin tuah aq masa tu...
4 tahun aq berkhidmad sebagai pengawas sekolah di SMKPT
bermula dari form 2


yang ni skema sikit
habis ja SPM... aq cuba nasib cari pengalaman kerja
di kilang dekat2 umah aq... first time aq keja nie...
diorang nak pakai pekerja tambahan time menuai tebu
kontrak 3 bulan ja... tapi siap ada interview segala bagai
akhirnya aq terpilih bersama 10 kawan2 y lain
rezeki aq la kan... dapat pulak keja menimbang lori2 tebu
xla susah sngat... tapi kena fokus selalu
silap timbang jenuh nak menjawab...
hahhahahahaaa...


then abih ja kontrak 
aq dpat lak sambung DIPLOMA kat politeknik tahun 2008
impian nak sambung Universiti... tapi dpat jurusan yang susah cikit
aq ambek keputusan nak stay kat poli ja...
sebab aq minat AKAUN... alhamdullillah selesai 3 tahun
dah grad pon hujung tahun 2011... hehehheeee...


nie yang terbaru... habis ja poli terus dapat UUM
impian aq tercapai jua...
walaupon ramai kawan2 aq terlebih dulu masuk U 
sebab diorang ambek STPM...
bagi aq masa xpenting... y penting impian aq tercapai
hehehehehee... ^_^
2011 aq memulakan kehidupan yang baru disini...
semuanya masih dalam samar2...
dan aq tengah juba menyesuaikan diri...


Koleksi Kem/Kursus Sekolah Menengah



tahun 2006 kat sekolah aq juga.. SMKPT
akak2 dari UUM datang sekolah aq buat kem
aq tersenarai untuk join kem nie... 
best aktiviti time nie... dapat akak2 n abang2 yang sempoi2...
lani aq ikut jejak diorang mai blajaq kat UUM
heheheheee...  


yang nie kenangan aq p Konvensyen PROSTAR 2006
cikgu pilih aq mewakili daerah Padang Terap
dlam pertandingan pantun dlm konvensyen tu
xpenah2 aq berpantun... trainning seminggu ja...
awal2 lagi dah kalah... pengalamannnn... hehehheheee 


2006 lagi... kali ni ustazah pulak bawa aq pergi Nadwah Pelajar Islam
Peringkat Negeri Kedah
entah macam mana aq boleh terpilih wakil negeri  
untuk join peringkat kebangsaan punya...
hepi gila rrr... hahahhaaa... first time pegi peringkat kebangsaan
sapa xmau kan...


Nadwah Pelajar Islam Peringkat Kebangsaan 2006
diorang antar pegi Johor
best kat sana... seminggu aq ponteng sekolah
hehehehheee... dapat ILMU & KAWAN2 baru...
seronok sngat... aktiviti mmg padat...
sangat2 menguji ketahanan mental & fizikal


 Koleksi Kem/Kursus Politeknik


 masuk2 ja POLIMAS... kami kena pergi kem kembara warisan
dekat UUM juga laaaa...
mmg sempoi kem nie...
tujuan utama nak menyatukan kami student Jabatan Perdagangan
time nie mmg kenal la semua member2 akaun, pemasaran, pengurusan perniagaan
abang2 n akak2 senior lak sempoi2 belako...
mmg terbaek laaaaa...


2009 aq join MSK
under JPP polimas...
2 minggu yang sngat2 meletihkan tapi menyeronokkan
time kem induksi kami lepak Bendang Man 4 hari
sangat2 menguji ketahanan fizikal...
kami dilayan ala ala tertera kat sana...
semata2 nak uji ketahanan diri
then baru boleh jaga adik2 baru yang nak masuk daftar


 kali kedua join MSK
hat nie dah tak teruk sngat
kem induksi pon ala ala santai ja
xda tekanan sangat... sebab semua fasi orang2 lama


then sebelom menamatkan pengajian 2011
aq join program terakhir di polimas
sebulan bertungkus lumus dengan kawan2 menjayakan Pilihanraya Kampus
mmg sangat2 letih... tapi bnyak ilmu aq dapat
program paling lama pernah aq join
mostly tiap2 malam kami meeting... 9p.m sampai 1a.m
siap sambut tahun baru dalam bilik mesyuarat lagi
hahhahahaa... kenangan yg aq xkan lupakan
timba pengalaman dari otai2 polimas


Koleksi Kem/Kursus Universiti


 cuti semester 2012
xtau nak buat apa... then ada program dekat2 area aq
so aq pon join program nie
mmg terbaek laaa... UUM jadi tuan rumah
2 hari berkampung di perkarangan Stadium Darul Aman
hari pertama ja dah lebih 25000 pengunjung...
hari kedua dah xda suara... hahahhahaa
gila meriah karnival IPT nie...
xrugi aq join karnival nie


 habis karnival IPT... dapat call dari mmber MPPUUM
dia ajak join orientasi student baru UUM
aq pon tengah free
so aq join program nie...
xsangka pulak ramai member2 sekolah n politeknik aq yang masuk daftar
jadi, aq tolong la apa2 yang termampu


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


k tu jela cerita aq malam nie
jap g nak kena turun lak
ada ROADSHOW jkps kat DPP aq nie
nak kenalkan pengetua baru kot...


sooo.. stakat nie dulu kemerapuan aq untuk saat n ketika ni...
nanti free aq update lagi buat kome2 sekalian...
wassalam
adiosss... amiosss...

Monday, February 27, 2012

Nidji - Laskar Pelangi



mimpi adalah kunci 
untuk kita menaklukkan dunia
berlarilah tanpa lelah
sampai engkau meraihnya

laskar pelangi takkan terikat waktu
bebaskan mimpimu di angkasa
warnai bintang di jiwa

menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersyukurlah pada Yang Kuasa
cinta kita di dunia selamanya

cinta kepada hidup
memberikan senyuman abadi
walau hidup kadang tak adil
tapi cinta lengkapi kita

laskar pelangi takkan terikat waktu
jangan berhenti mewarnai
jutaan mimpi di bumi

menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersyukurlah pada Yang Kuasa
cinta kita di dunia selamanya

menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersyukurlah pada Yang Kuasa
cinta kita di dunia selamanya

laskar pelangi takkan terikat waktu





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

assalamualaikum


apa kabaq kawan2 blogger...
seminggu dua nie mmg sangat2 menyerabutkan kepala aq
serabut serabai aq jadinya
sampai hilang mood aq nak buka blog, apatah lagi nak update


tapi, hari nie aq nak share ngn korang semua satu lagu
first time aq dengaq lagu nie masa minggu orientasi student baru UUM
mmg aq xtau pon seni kata lagu nie
then bila dah 2,3 kali nyanyi lagu nie
aq suka dengan senikata yang disusun


klu korang tak caya
cer hayati seni kata lagu nie sambil dengaq lagu dia
kadang2 mcm memberikan semangat untuk kita
agar xmudah berputus asa


semoga korang semua enjoy
hidup mesti happy
jangan bebankan otak dengan masalah
hadapi semuanya dengan dada terbuka dan tenang


wassalam
adiosss... amiosss...



Sunday, February 12, 2012

Aku Redha...

 -assalamualaikum-


hai korang...
tengah buat apa???
dah lama kan aq xmasuk blog nie
xda semangat nak berblogging bila kat kampong...


pagi nie dah masuk hari ke-3 result exam aq kluar
mmg aq takot sngat2 nak semak
takot ada yang tak lopas...
tapi pagi tadi bila buka web UUM
then aq tengok semuanya OK!!!
alhamdullillah...




cuma pointer aq agak rendah
klu nak up pointer lepas nie mmg kena pulon laaa
sedih tapi aq redha 
sebab aq tau result aq tu sepadan dengan usaha aq yang agak kureng
yang pasti lepas nie aq kena lebih fokus




masa rehat dah abis bro!!!
kena ready untuk semester ke-2 pulak
bnyak benda nak kena sedia nie...


esok mungkin aq dah kena balik UUM
ada mmber MPP ajak join orientasi untuk student intake 2012 punya
so ari nie dah kena start cari baju2 yang berkenaan...
pack barang siap2 la nooo...
esok x kalut...


nanti bila dah ok cikit aq update bnyak2 noo
macam2 xtvt aq buat sebulan bercuti nie
xsabar nak update dalam blog
so korang tunggu ehhh...


wassalam
adiosss... amiosss...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers