Wednesday, August 29, 2012

Bowling Raya 2012

-assalamualaikum-
SALAM LEBARAN


ok... raya lagi kah korang hari ni???
hhahahahaa...
kita puasa sebulan, raya pon mestla sebulan kan...
riuhkan syawal thun nie dgn umah terbuka

bagi aq ngan kengkawan pulak
dah letih2 lawat umah member kami masih ada lagi saki baki
tenaga nak dihabiskan di Bowling Centre
hahahahaa... rupa2nya ramai manusia yang beraya kat bowling centre tu
sakan diorang... siap angkat satu family ke sana
datok nenek cucu cicit semua angkat pegi sana
nak wat perkampungan haram la tue...


aq xtau motif diorang nie...
tapak kasut pon jadi kija...
nak tunjuk kata kasut baru... mungkin!!!

ok laa... petang tu... ops... malam tuuu
aq & the gengs melepak sakan di Aneka Jitra Mall
kami berpakat nak beradu tenaga dan kemacolan
siapa yang bakal juara bowling versi raya kali nie


aq dengan muka yang tidak bersalah
(ini bukan muka mintak penyepak OK!!!) hahahhaaa
muka tengah letih... letih???
yaaa... letih makang makang open house... wakakkakaa

ok.. team kali ni...
Mr. UUM, Mr. UNISEL, Mr. UTeM, Mr. PTPTN & Mr. GANO
cipun, nasrul, muiz, jimmy dan azwan
sahabat setia aq dimana jua kemana sahaja


yang atas nie contest kaki sapa paling wangi...
dan semestinya aq pemenangnya... kahkahkah >.<"
ambek feel kasut dlu sebelom mulakan game...
bab bergambar mmg semua johan...
bab bowling pulak semua ke LONGKANG!!!


sabar!!! sabar!!!
harap anda semua tak tergoda dengan wajah diatas
ubat penahan nafsu syahwat beliau kehabisan
sebab tu ada sedikit komplikasi disitu
maaf aq xdapat tolong kali nie JIMMY... kahkahkah


dalam kehangatan berbowling sempat lagi bergilir2 ambek gambaq
nak mintak tolong orang kiri kanan sogan
cam ni la caranya...
korban kan seorang sebagai jurugambaq

ok... korang tentukan sapa paling keLONGKANG
kahkahkah...
masing2 ada saja nak control kentot kan...
muka stim ke hapa aq xtau la... pelik bebonor...


action time...
payah sngat nak strike malam tu
gua syak orang pusat bowling tu pedajal bola bowling kitaorang
hahahhahaa... maaf bang... xdapat den nak nolong...


rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...
s***, f***, b***s***, @^&*()_
LONGKANG!!!

cam tu la riaksi kami malam tu...
tragis gila beb...
malu awek sebelah nengok lak tu
rrrrrrrrrrrrrrrr...
macam nak letak muka dalam toilet
hahahhahaa


apa pon nie la result game kami malam tu
nasrul balik dengah berdada tinggi... gah dgn kasut cokianya
eleh... ada masa kami tebosss balik

132, 124, 84, 8*, 70
aq tetap ditangga ke-3
jadi laaa... lama dah tinggal beb

malam kemarin kitaorang repeat balik
dua game teros kitaorang balon
kat Pasific Aloq Staq pulak
dari jam 11 malam sampai 12.30 malam
kitaorang last sekali keluar malam tu...
hahhahaa... nasib x kena hambat balik

aq tetap kalah jua...
first game 88 point
second game 108 point
nasrul tetap johan dua2 game... s***
dia pakai toyol gua syak!!!

ok la semua.. p masuk tidoq cepat
sebelom aq p tidoqkan hampa semua... hahahhaa
k bya, nite u all's


wassalam
adiosss... amiosss...

Black ft. Malique - Teman Pengganti


Ketawa bersama
Menangis bersama
Ku bersumpah harap kita
Mati pun bersama

Sejak dua menjak ini
Makin kerap ku diganggu visi
Bila celik, juga bila mimpi
Aku nampak kau, tapi bukan aku yang di sisi
Dia membelaimu dengan izin dan permisi
Sentuhan katanya semuanya kau iakan
Sentuhan jari kau diamkan dan biarkan
Aku redha walau tidak ku damba
Walau hampa semuanya dah dijangka

Beberapa purnama dulu cinta bertahta
Kenangan dibina kita indah belaka
Ketawa bersama, menangis bersama
Ku bersumpah harap kita mati pun bersama
Namun hakikatnya, bukan mudah
Aku sembunyikan gulana-gundah
Segalanya kan berubah
Dengarkan apa yang ku mahu luah

Rahsia ini
Telah lama ku pendamkan
Tiba masanya
Segala-galanya ku ceritakan
Aku kan pergi
Pergi ku tak akan kembali
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti

Dalam dunia yang maya, prejudis dan bias
Kita tak terlepas dari terkena tempias
Rimas, ditindas, sembunyi dalam puisi dan kias
Tidak kau bidas, tak berpaling walau sekilas
Hanya kau yang tahu kodeksku yang kompleks
Dalam disleksia cuba kekal dalam konteks
Bila dunia seolah tak memahami
Kau sudi selami, dalami dan mengalami

Setia mendengar, sentiasa hadir
Ingat setiap ulangtahun, setiap hari lahir
Tiba pagi Syawal, kaulah yang terawal
Syawal yang terakhir ini pasti rasa janggal
70 000 hijab harus ku singkap
Ku sorok kitab balik tingkap penjara hinggap
Dalam diam ada, seorang yang ku puja
Kau teristimewa tapi dia yang sempurna

Rahsia ini
Telah lama ku pendamkan
Tiba masanya
Segala-galanya ku ceritakan
Aku kan pergi
Pergi ku tak akan kembali
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti

Sejak dua menjak ini, ku mencari fungsi kewujudan
Dalam persekitaran yang penuh kejumudan
Terperangkap dalam jasad, ku keliru
Mujur ada kau si peneutralisasi pilu
Namun aku tetap murung, berkurung
Tubuh makin susut, menunggu tarikh luput
Komplikasi di halaman rusuk kiri
Makin sukar nak bernafas, nak bergerak, nak berdiri

Lagu ini yang terakhir aku sajikan
Kalau rindu nanti bolehlah kau nyanyikan
Jaga diri, jangan makan hati
Yang patah kan tumbuh, yang hilang kan berganti
Bilik dah ku kemas, katil dah ku rapi
Cincin, kunci, dompet dalam laci
Ada sikit wang, itu saja baki
Moga-moga cukup untuk majlis itu nanti

Aku kan pergi
Bertemu kekasih abadi
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti


Tuesday, August 28, 2012

Tahniah Jent

-assalamualaikum-


25 Ogos 2012, Sabtu
telah bersatunya dua mempelai yang 
sama cantik sama molek sama padan
sahabat sepengajian di POLIMAS telah melangsungkan perkahwinan


Tahniah:

Muhamad Fakri Bin Wasoh (Jent)
&
Siti Fairuz Binti Baharun


bagai pinang dibelah dua...
aq sempat meluangkan masa menghadirkan diri bersama kengkawan se Poli dlu
di kediaman Jent di Kupang, Baling.

semoga berkekalan dan bahagia sehingga ke anak cucu...


wassalam
adiosss... amiosss...

Mini Gathering @ KFC

-assalamualaikum-
SALAM LEBARAN


ok... 21 Ogos 2012 (SELASA)
hari raya ke-3 aq ngan kengkawan ex-SMKPT
mulanya xnak wat gathering tahun nie...
just nak beraya umah ke umah mana y sempat ja
tapi ada y cadangkan kitaorang wat kat luar
soo kami plan wat kat KFC Tanah Merah, Jitra


perjumpaan tahun nie simple2 ja...
tak seramai reunion tahun lopas masa kami beriftar ramai2...
biasalaakan... hari raya 
semua nak jenjalan umah sedara, makwe, pakwe, scandal2 semua laaa...
soo... ada la 4,5 belas orang yang datang
jom berkenalan dengan membe2 sekolah aq...


aq ngan Muiz
diorang kata dah macam "bapak dgn anak"
erk... betolkah???
hahhahaaa... perot tak sempat nak cover... >.<"


Shuhada, Nasrul dan Azwan
diorang 3 nie dah bersekolah sekali ngan aq dari darjah 1 hinggalah form 5
bayangkan dah berapa lama aq kenal diorang
stakat gurau senda kasar2 sikit dah terbiasa sngat
masing2 tak ambek hati punya... best...


Hamidah, Suriati, dan Shuhada
cewek2 manis senyuman...
masing2 dah ada haluan tersendiri...
sorang di universiti, sorang di maktab perguruan, sorang di kolej kejururawatan


aq, Muiz dan Firdaus
xtau nak makan apa....
almaklumlaaa... hari raya... macam2 dah masuk perot
aq budget makan burger ja dgn air milo...
yang lain2 semua bedal ayam...
tak kurang ada y ambek set makan nasi lagi...


Shuhada, Nasrul dan Azwan
orang kata "sedap sehingga menjilat jari"
cam tu la yang dirasakan dlam gambar diatas
hahahhahahaa... kelaparan agaknya..


Syahidah, Jamilah, Atiqah, Hamidah, Suriati dan Shuhada
gadis2 yang berstatus single but not available
hahhahahaa... semua tunggu masa nak kawen ja nie 
(eh eh... memandai ja aq)


bila dah kenyang makan cenggini laaa...
orang kata dok sadai perut senang hati...
riuh rendah kamai kat ruang tu...
macam xda orang len dah dalam KFC tu...
kita yang punyaaaaa...


Ambri
walaupon terlewat kami masih menunggu
biasa laa... bukan senang nak jumpa sekali sekala...
demi kengkawan kami lepak sampai xda mesej dr kawan2 kata dok OTW lagi...


kami masih belajar >.<"
dari kiri UUM, UTeM (Melaka), UNISEL
bnyak tahun lagi oiiiiiiiiiiiiii...
sabar mengharuni suka duka pengajian...


Fadhlie dan Azimin Sahimin
bila dah 2,3 jam lepak KFC aq terus ke openhouse mamber POLIMAS aq pulak
abang berbaju MERAH si tuan rumah...
riuh rendah juga kami disitu... 
buat macam umah sendiri pulak... hahahhahahaa


Yusof
the last one... sahabat kitaorang yg kelewatan
dia baru sampai dari key-el
terus mai jumpa kitaorang... 
ni kepala lawak dalam kelas aq dlu...
macam2 ragam dia nie...

hari tu ramai member2 yang nak mai tapi tak sampai2...
tersalah jalan MUNGKIN!!! andaian aq... hahahhaa
ada juga 4,5 orang mesej kata xdapat join...
xpa la... ada lain2 hal la tu...
apapon kami enjoi sngat hari tu...

mungkin ramadhan dan syawal tahun depan 
masih diberikan kesempatan untuk kami kluar bersama2 lagi
aq harap ukhwah persahabatan kami kekal selamanya...
hanya mati yang menjadi pemisah kami...


wassalam
adiosss... amiosss...

Sunday, August 26, 2012

2 Syawal - OpenHouse

-assalamualaikum-


selamat sore' kakak-kakak n abang-abang blogger sekalian
how are u today???
sihat2 belako la hendaknya dey...

hari nie sekadar nak berkongsi gambar perayaan aq tahun nie
(gambar lagiiii... kata x beraya...) hahahhahaa
ok lah... 2 syawal ari tu ada open house umah mantan cikgu aq
open house untok anak2 didik cikgu aq n isterinya

meh usya2 sikit background umahnya


ok... namanya Cikgu Azmi Khalid
seorang pengajar di SMK Padang Terap
merangkap Cikgu Disiplin Sekolah
garang tau orangnyaaa

hari tu kami semua tetamu dihidangkan dengan rendang tok air tangan cikgu aq sendiri
perh... sedap wey...
nyesal sapa x rasa... mahal nie nak beli...
cikgu aq wat niaga sekilo RM50 nieee..


aq, muiz, azwan, awang, n adik aq (Saiful Basri Izham) pergi se kereta
almaklumlaaa... hari tu hujan rintik2 terlebat pulak...
sampai ja sana kami berborak sakan dgn cikgu...
masa tu pula x ramai tetamu..
soo boleh la bergurau panjang dgn cikgu...

time tu kami semua disoal siasat status terbaru masing2...
dah lama tak bersua.. bnyak benda nak dicakapkan
banyak juga nasihat sempat cikgu ungkapkan...
tak ketinggalan isu2 semasa tersurat mahupun tersirat

lepas sembang2 kami dijemput ke ruang makan
perhhh... makanan dah terhidang...
apa lagi... pakat2 tambah laaaa...
sodap sehingga menjilat jari tak terkata...


lincinnnnnnnn.... kau bedal azwan!!!


awang makan dengan penuh feel
menghayati setiap suapan... kahkahkah


dah kenyang makan pakat dok bersantai kat ruang tamu
ada pulak sofa empuk nie... haishh...
macam nak lelap ja selagu...


adik aq sorang nie tengah dok pikirkan apa xtau laaa
mgkin tengah pikir ramuan rendang tok yang sedap tu kot...
hahhahahaa... 2 tahun lagi leh la bakal shef nie lawan masak dgn cikgu lak


woit woit woit...
usha apa tu brooo...
xkan layan "Bedah Kampung Pisang" kot
hahhahahhaaa...
rupanya makin femes kawasan kampung aq skrang nie
haishhh


bergambar kenangan dengan matan cikgu matematik kami dlu y sempoi
dlu masa sekolah semua rendah2...
sekarang dah tinggi lampai...


walaupon rambut dah berubah warna...
namun kehenseman tetap terserlah...
sempat lagi dok bergurau ngan cikgu seblom berangkat balik
2 jam yang diluangkan sangat bermakna bagi kami


walaupon ada bnyak jaringan sosial yang menghubungkan kami
tapi semua tu tak sama bila kita x face to face
lain sesangat...
bila berdepan dengan seseorang tu lagi best aq rasa...

ok lah... disini saja selingan petang aq hari ni...
dalam keadaan perut yang kembali memulas akibat tersalah makan
sempat juga aq update satu entry...
hehehee... k bye...


wassalam
adiosss... amiosss...

Saturday, August 25, 2012

Kemeriahan Pagi Syawal 1433H/2012M

 -assalamualaikum-


halo halo haloooo...
apa khabar blogger2 sekalian...
senyap sunyi menyepi 2,3 hari nie...
beraya x abis lagi ker???

hahahaa... beraya dah puas...
sekarang masa bercerita pulak ler...
dengan adanya saki baki masa seminggu dua lagi sblam masuk stdy...
haruslah dimanfaatkan sebaek mungkin...

ok... pagi2 buta nie
time makhluk2 bumi enak dibuai mimpi
aq nak kongsi ngan korang gambar family dipagi raya
tahun nie meriah cikit
apa taknya ni tahun pertama akak n abang ipaq aq beraya dikampung


pagi2 raya... xlopas peluang aq bergambar dgn si kecik molek nie...
Nur Zufairah Aqeela
satu2 nya anak akak aq buat masa lo nie
muka bukan maen masam lagi.....


hat nie bakal shef suatu hari nanti...
baru sepenggal pengajian di kolej komuniti langkawi
pagi tadi dah berlepas ke langkawi semula...
nak hantar lambat takot bot penuh...


hat nie adik aq juga...
anak ketiga dalam famili aq
skrang tengah berjinak2 dengan xtvt jahit menjahit
boleh la stakat nak buat baju raya tok family...
baju orang x berani nak ambek tempahan lagi... masih baru...


ok nie gambar rasmi kami sekeluarga tahun nie
siap semua ada.. 
atok opah anak menantu cucu sekali
cukup lengkap satu famili kami...


tema tahun nie koko kekuningan
aq n ayah aq lari tema sikit
sebab xbuat baju raya
just recycle ja tahun2 lopas punya...


tahun ni meriah sebab keluarga pak jang aq turut beraya di kampung
walaupon tak semua ahli keluarga p.jang aq balik
suasana tetap meriah...


mak aq yang sentiasa happy
muda lagi uuuu...
hehehheee...


ni pakjang aq
tinggal di kulim..


raya yang simple...


 ok... nie keluarga akak aq..
Adila, Zuhairi, Zufairah Aqeela


last candid picture...
hari raya pertama kami just pusing2 kampung ja

aq just pegi lawat kubur arwah keluarga...
then pegi umah tok guru mengaji al-quran
last umah mak saudara aq
petang pulak just stay kat umah melayan tetamu n kengkawan

kemeriahan raya aq tahun nie bermula raya ke-dua...
sooo... esok2 la pulak aq update yeee...
lewat sudah.. cerah kang bnyak lagi benda nak buat...
gudnite all's


wassalam
adiosss... amiosss...

Thursday, August 23, 2012

Koleksi Kad Raya Facebook 2012

-assalamualaikum-


SALAM SYAWAL
SALAM LEBARAN
SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI


cer ner kengkawan berhari raya
aq tahun nie biasa2 ja...
ziarah 4,5 buah rumah ja...
selebihnya melepak dgn memba...


ok mlm ni nak kongsi kad raya sahabat2 lama...
jom usha2...



Junior POLIMAS



Sahabat SMKPT



Sahabat UUM



Sahabat POLIMAS



Fathi @ Kordi
Sahabat POLIMAS



Nurul Liana Jumari
Sahabat POLIMAS



Sahabat POLIMAS


Sahabat SMKPT



Sahabat UUM


ok laaa...
tu ja untuk permulaan
lepas nie free2 aq nak uplaod lagi kisah suka duka hari raya tahun nie
jom stadoq... gud nite semua


wassalam
adiosss... amiosss...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers