Wednesday, April 23, 2014

RUN FOR A CAUSE - CANCER

assalamualaikum

apo khabor warga bumi sekalian
ari nie aq nak tolong promote untuk satu event
korang2 yang stay area Kedah boleh la join sekali klu berminat




#RFAC Run For A Cause | CANCER 
Date : 10 May 2014 
Venue : Perkaranga Stadium Darul Aman
Time : 7 a.m. - 1 p.m.
Organised by : #DPPBankRakyat
Collaboration with : Karnival Fiesta Mesra Belia 1 Malaysia, 
Peringkat Negeri Kedah 

Fees RM 15 (student) RM 25 (public) 
let's grab this opportunity... 
T-shirt, food, certificate, and goodies bag are provided... 
Bus & SIRA will be provided to #UUM students... 

"HELP THEM TO SMILE"

for further information or registration.. kindly contact:
Atiqah 017-4337246
Hedayah 017-5966410
Ain 017-3981915 / 011-26447265
Iwan 013-5576736
Isa 010-3883569 

ATAU dapatkan borang penyertaan di bilik JKPS DPP BANK Rakyat




EXTRA FAEDAH:

Hadiah larian amal
* Johan - RM200
* Naib Johan - RM150
* Ketiga - RM100
* Ke4 - ke10 - Hamper

LUAR BIASA FAEDAH:

- ada macam2 aktiviti lain, bukan lari je
- badan yg lebih sihat, in shaa Allah
- hilangkan stress dgn aktiviti luar UUM
- boleh menderma untuk tabung Makna




Dengan Kerjasama :

Kementerian Belia & Sukan (KBS)
Jabatan Belia & Sukan Negeri Kedah
Majlis Kanser Nasional (MAKNA)
Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)
Hospital Sultanah Bahiyah
Jabatan Pelajaran Negeri Kedah
Polis Diraja Malaysia (PDRM)
Universiti Utara Malaysia (UUM)

soo... apo ditunggu lagi yok...
mari la sama2 kita meriahkan majlis nie...
:)


wassalam
adiosss... amiosss

Wednesday, April 16, 2014

Farewell Party

assalamualaikum


berjumpa lagi...
hupdate update mengedate
rajin pulak diri nie nak update blog sejak dua menjak nie
padahal tebal lagi buku nak kena baca
hahahahaa...

btw malam nie saja post gambar2 kenangan utk party semalam
#FarewellParty + #BufdayParty
last sem la katakan
soo bnyak la enjoynya... 
lepas abis nie pakat2 la rindu kenangan lepak sesama




gambar muka2 bebudak 
#Politeknik #LastSem #SeniorDPPBankRakyat #UUM
poyo jersemua "berselpiaqqq"

geng2 lepak semlam...
Wale, Whyda, Sue, Fizzi, Piqa, Wan, Dudu, & Nas
lepak2 makan steamboat sambil sambut bufday party si Piqa...




aq n the guys...
dichopnya kami sbg TCJ
tertanya2 gak aq masud tu... rupanya #TheCapitalJantans
=.=" poooooooooooooon boleh...




ni lima beradik TCG a.k.a #TheCapitaGojess
then baek pulak hati mantan press nak blanja karok...
wakaka... bermulalah sesi katak memanggil hujan...
habis hancuss lagu aq kerjakan...

apapon... happy semua sampai abis suara
bukan sebab nyanyi tapi sebab gelakkan gelagat diorang smlam
masing2 dah macam belot aq tengok...
hahahahahaa... tau apa tu BELOT??? 




kejap ja masa berlalu
dah 3 tahun aq kat sini
lepas nie bawa haluan masing2...
bila masa nak jumpa lagi hanya ALLAH yang tahu...

the best ever frends in uum
bnyak kisah suka duka ngan diorang nie
kawan y paling x berkira...
thanks for everythings...
moga persahabatan kekal selamnya :)

yok jom study... esok nak ngadap dua mid sem exam
doakan aq kawan2 :)

wassalam
adiosss... amiosss...

Tuesday, April 15, 2014

Kembalinya Seorang Pendidik

assalamualaikum


tiga minggu lepas
kami anak didik ko-k Kembara UUM
dikejutkan dengan pemergian salah seorang Jurulatih Kembara kami

"Tuan Haji Mohd Ahir"

Jurulatih kembara 1
seorang penggiat aktiviti rekreasi luar kuliah 
yang sngat pakar dengan orientering
juga jurulatih kembara paling senior di UUM
banyak jasanya dalam perkembangan dunia Kembara
diperingkat UUM & juga Negeri Kedah


gambar bersama arwah semasa mengandalikan kuliah Kembara 1A


semoga arwah tenang disana 
dan ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman
(al-fatihah)


wassalam

Cave of Darkness

assalamualaikum


aku kembali lagi...
mengadap laman putih yang kosong
harus aku coretkan sesuatu untuk mewarnainya

so malam nie nak kongsi gambar2  berjimba
dengan geng2 kuat a.k.a orang2 penting UUM tahun lepas
tahun nie pon masih penting lagi diorang nie...
hahahhaaa... semuanya berbakat besar nie...




dan ni lah orang2nya yang sudi mambawa aku jejalan...
hehehe... thanks a lot
kena pada masanya... aq tengah borink gila time tu...

ok.. aq perkenalkan sorg demi sorg...
bermula dgn jejaka y duduk sbelah kanan 
berseluar panjang warna PINK gituuu
itulah my boss a.k.a Mantan Presiden DPP Bank Rakyat (Wale)
tak tahu apa tu "DPP" sila tnya student2 UUM... hahaha

next yang blakangnya... 
Mantan Presiden DPP Bank Muamalat (Yam)... 
juga merangkap senior akaun aq masa di PoliMas dlu
tapi hakikatnya masuk UUM baru tau dia senior poli... hahaha...

sebelahnya... Mantan Presiden DPP Tradewind (Fara) ...
(Nas) Mantan Presiden DPP MISC

next yang sama saiz dgn aq tu...
(Bob) Mantan Presiden DPP MAS
bob aq mula2 kenal masa kitaorg baru dilantik jadi JKPS
tak tau apa tu "JKPS" mohon tnya student UUM juga :p
kami satu group masa kat Kem Ulu Kenas sekali dgn Yam...

dan yang terakhir
Mantan Presiden DPP TNB (Hasif)

kami semua sebenarnya bawah satu jawatankuasa
yang dikenali sbgai "JKPS"



muka sesorang semua happy2 jer...
perangai jngn tnya laa
semuanya gila2 remaja... 
aq y jarang melepak dgn diorang pon x rasa janggal
hahahahaa... muka2 last sem... :)




siyesly... aq xreti la nak selfie2 nie semua...
diorang ni la pengaruhi aq... ajaq aq benda bukan2...
kahkahkah...




btw... aq dah la x g gua kelam... 
last jejak kaki situ xingat berapa kurun y lepas
soo mg xcited la bawa baju semua nak mandi...
tapi sampai2 ja rasa terkilan tngok keadaan air dia masa tu
keruh (dah serupa air teh ais bungkus ikat tepi)
tak sanggup aq nak turun mandi...

last2 Wale ngan Nas ja yang turun berendam... 
kami y lain dok tepi keja menggelakkan diorang berdua jaa...
hahahahaa




dan satu lg yang menyedihkan
bnyak sngat adik2 bawah umur kat situ
mungkin dah masuk sekolah menengah aq asa...
tapi badan sesorang kecik2 mcm sekolah rendah...

time mandi bukan main lagi berpeluk2 sakan lelaki prempuan
mengalahkan orang dewasa...
sekali tengok sedey sngat... muda2 dah rosak akhlak...
sapa nak disalahkan??? mak bapaknya kah?? atau diri sediri???
korang pikir2 la sendiri... aq xtau apa nak jadi muda mudi zaman skrng nie

aq bersyukur sngat masa zaman muda/i aq dulu dikawal ayah aq
pergaulan aq terbatas... xbebas pegi memana...
kalau ayah aq wat leka... 
mungkin aq juga sama rosak macam bebudak tu...
korang patut berterima kasih dkt ayah/mak 
sebab xpenah lupa tanggungjawab mendidik kita




oklah... aq malas nak membebel panjang2...
kang pompuan baca takut pulak dgn aq...
wakakakkaaa...

lastly... thanks buat semua mantan2 presiden JKPS
sebab sudi terima kehadiran aq hari tu...
siyesly aq enjoy gelak2 dgn hampa semua...
ada masa insyaallah kita lepak lagi :)


p/s: 
buat korang y xtau singkat tadi... meh aq gtau...

DPP - Dewan Penginapan Pelajar
JKPS - Jawatankuasa Kepimpinan & Pembangunan Siswa
UUM - xtau meh aq nak luku kepala satu kali :p


wassalam
adiosss... amiosss...

Thursday, April 10, 2014

Hasil Titik Peluh

assalamualaikum


kali ni aq post pasal design2 banner pulak
ni antara banner yang sempat aq reka sepanjang tahun 2013/2014
ada kalanya berhari juga aq nak siapkan satu2 banner nie
dan y paling penting puas hati dgn kerja sendiri :)


banner "international mobility" ni antara banner y paling aq suka
xtau sebab apa...
mungkin menarik dipandangan mata aq kot... 
hahahahhaaa...


























yang penting segala usaha kita itu dpt memuaskan hati sendiri
apa y orang nak ckap belakang kira
yang positif kita jadikan pembakar semangat
yang negatif kita jadikan teguran dan penambahbaikan
yang pasti harus tabah terima pendapat orang lain :)


wassalam
adiosss... amiosss...

NameTag - Melihat Perubahan

assalamualaikum


lama rasanya x berceloteh di ruangan nie
tak tahu kenapa susah sngat jari ni nak menaip sekarang
mungkin minat sudah beralih arah
atau juga kurangnya cerita menarik yang nak dikongsikan


hari nie...
sambil2 khusyuk buat asgnmt (ayat poyooo)
terdetik untuk belek2 gambar dlm lappy aq nie
sedar x sedar...
bnyak sudah yang aq lakarkan sepanjang 3,4 tahun nie
dan kebnyakkannya aq xpernah coretkan disini


pandangan aq ari nie terfokus pada design2 y aq reka
ofkos la design utk program
aq nampak bnyak perubahan 
dari mula2 aq melangkah masuk ke UUM nie
antaranya gambar2 y aq edit


apa y boleh aq katakan
masa bnyak mengajar aq ilmu y aq x pernah berguru
terutamanya dlm dunia photoshop
jatuh bangun aq mula belajar dan masih belajar hingga kini
sesuatu y aq boleh banggakn dgn pncapaian diri sndiri


kat bwah nie aq upload nametag2 kenangan masa program
hasil titik peluh aq sendiri
(padahal buat natang ni x berpeluh pon... ayat mau poyo.. haha)



2012

time nie nak mengedit pon x reti...
y aq tau copy n paste..
hahahahaa...





2013

masa nie dah belajar photoshop...
aq follow ja tutorial dlm web
bukan main seksa nak paham satu2 part
tapi lama2 ok la boleh paham sikit2...





2014

yang dua last nie latest...
tetap guna photoshop...
bagi nampak kelainan aq kasi masuk gambar...
kekadang nampak hodoh...
kekadang nampak ok...


apa pon dalam keja edit mengedit nie
aq suka sebenarnya
cuma yang aq kurang adalah kreativiti
susah kalau design sorang2..
tapi lagi susah klu buat dua tiga orang...
hhahhahaa...
apa pon pendapat orang lain 
sangat2 bermakna/diperlukan untuk menyiapkan sesatu design


done untuk post nie...
next aq nak post pasal banner pulak...
hahahaha...


wassalam
adiosss... amiosss...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers