Monday, February 27, 2012

Nidji - Laskar Pelangi



mimpi adalah kunci 
untuk kita menaklukkan dunia
berlarilah tanpa lelah
sampai engkau meraihnya

laskar pelangi takkan terikat waktu
bebaskan mimpimu di angkasa
warnai bintang di jiwa

menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersyukurlah pada Yang Kuasa
cinta kita di dunia selamanya

cinta kepada hidup
memberikan senyuman abadi
walau hidup kadang tak adil
tapi cinta lengkapi kita

laskar pelangi takkan terikat waktu
jangan berhenti mewarnai
jutaan mimpi di bumi

menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersyukurlah pada Yang Kuasa
cinta kita di dunia selamanya

menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersyukurlah pada Yang Kuasa
cinta kita di dunia selamanya

laskar pelangi takkan terikat waktu





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

assalamualaikum


apa kabaq kawan2 blogger...
seminggu dua nie mmg sangat2 menyerabutkan kepala aq
serabut serabai aq jadinya
sampai hilang mood aq nak buka blog, apatah lagi nak update


tapi, hari nie aq nak share ngn korang semua satu lagu
first time aq dengaq lagu nie masa minggu orientasi student baru UUM
mmg aq xtau pon seni kata lagu nie
then bila dah 2,3 kali nyanyi lagu nie
aq suka dengan senikata yang disusun


klu korang tak caya
cer hayati seni kata lagu nie sambil dengaq lagu dia
kadang2 mcm memberikan semangat untuk kita
agar xmudah berputus asa


semoga korang semua enjoy
hidup mesti happy
jangan bebankan otak dengan masalah
hadapi semuanya dengan dada terbuka dan tenang


wassalam
adiosss... amiosss...



2 comments:

  1. yup memang suka lagu nie..lagu nidji banyak yang best..dont stress2..huhu

    ReplyDelete
  2. Tiramisu Fatiema - yop... mmg best lagu diorang... lirik diorang xmerapu sngat macm lain2 artis... ada mesej yang selalu disampaikan...

    ReplyDelete

Dah baca entry saya...
ada sebarang kemushkilan???
suratkan segala yang tersirat dihati anda disini...
~Terima Kasih~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers