Tuesday, December 4, 2012

Sekitar Oktober 2012

-assalamualaikum-


wow... dah hampir 2 bulan rasanya aq xlepak kat blog nie...
hati rasa nak sngat masuk sini, tapi masa x mengizinkan...
bnyak kekangan2 yang aq hadapai sejak ketiadaan berokband ni
terpaksa melepaskan dek kerna pembaziran wang y tak terbendung

sepanjang 2 bulan nie...
bnyak juga xtvt aq dgn kengkawan...
x kurang juga holiday dgn family...
hehehehee... k, so post kali ni aq nak kongsi xtvt aq sekitar UUM
bagi bulan Oktober

sekitar majlis konvokesyen UUM
aq berkesempatan menolong rakan2 aq untuk menjayakan satu program
"KEMPEN DERMA DARAH"
dengan kerjasama Hospital Sultanah Bahiyah y diadakan pada 6 Oktober 2012
di tapak pesta konvo UUM


kami berempat yang sentiasa berprogram bersama
kali nie BigBoss Faisal menjadi pengarah program
kempen derma darah yang dijalankan didalam bas bergerak mendapat sambutan 
tak putus2 menerima kunjungan penderma y murah hati


kami barisan AJK turun sama menyumbangkan sedikit darah buat orang2 y memerlukan
tak ketinggalan roommate aq (Adhwa) turut sama menyemai bakti :)
dianggarkan 60 orang datang menjalani ujian
dan seramai 50 orang berjaya menderma darat setelah lepas semua syarat y ditetapkan 
oleh pihak hospital...


penyampaian sijil penghargaan disampaikan oleh penolong pengetua DPP B.Rakyat
program kami berakhir hampir jam 6 petang...
yang kat bawah nie adik2 junior yang sudi menjadi AJK program nie...
semua sporting n rajin wat kija... bagus2... :)



Next...
program pertama aq sepanjang pengajian di UUM
diberi kepercayaan untuk menjadi pengarah program WEBSITE
"PELANCARAN PERTANDINGAN REKA CIPTA WEBSITE DPP BANK RAKYAT"
disempurnakan oleh Puan Pengetua
pada 9 Oktober 2012
majlis dijalankan secara simple ala-ala santai


pengetua menyampaikan sijil sebagai gimik pelancaran program ni...
semua peserta berwajah happy malam tu...


majlis berlangsung dalam masa yang singkat sahaja...
peserta diberi masa 2 minggu untuk menyiapkan blog DPP
dan pemenang yang bertuah akan menerima wang tunai RM100...


sebahagian barisan jawatankuasa kepimpinan n pembangunan siswa b.rakyat
yang turun memeriahkan majlis...


sempat lagi bergambar sebelom bersurai...
pelancaran malam tu berjalan dengan lancar... thanks kepada semua AJK yang terlibat :)


Next...
satu lagi program yang dijalankan pada bulan oktober adalah 
"KEM REKREASI TAHAP 1"
yang dijalankan di Kampung Teluk Nipah, Pantai merdeka, Kota Kuala Muda, KEDAH.
kem di berlangsung selama 2 hari 2 malam
bermula 11,12,13 Oktober 2012

aq y dilantik sebagai pengerusi ko-k kembara semester 2A 
merangkap Pengarah Program 2A bersama rakan sejawatan (Zakwan)
Pengarah Program 2B dan dibantu barisan AJK yang sporting2 belaka
telah berjaya menamatkan kem kami dgn jayanya....

aq bersyukur sngat kerja mendapat AJK2 yang bnyak membantu aq y kekurangan ilmu ni
segala kerja dijalankan secara bersama...
dari prancangan kertas kerja, perlasanaan ketika kem
hinggalah penyediaan laporan KLK...


kem kami melibatkan 68 mahasiswa/i daripada kembara 2A dan 2B
digabungkan dibawah satu kem untuk menjalankan xtvt bersama...


santai2 pagi sementara menunggu jurulatih untuk memulakan cabaran...
kami harus melaksanakan beberapa xtvt y tlah ditetapkan oleh kementerian belia
sebelom layak menerima Sijil Rekreasi Tahap 1
antaranya
(berkayak, abselling, orientering, kembara malam dan sebagainya)


cabaran aq dimulakan dengan berkayak...
4 kumpulan dilepaskan waktu pagi manakala 4 kumpulan lagi dilepaskan diwaktu ptg
kami berkayak beramai2 dari Pantai Teluk Nipah menuju Jeti Tanjung Dawai
perjalanan pergi n balik mengambil masa lebih kurang 2 jam


bergambar ketika sampai di Tanjung Dawai...
sempat lepak2 makan minum sebelom berkayak balik ke Teluk Nipah...
bnyak kedai tutup kerna hari tu adalah hari jumaat...
soo kami lepak2 kat kwasan sekitar usha2 orang kampung memancing ikan aje laaa...


petangnya pula kami teruskan cabaran abselling n orientering...
first time aq kena panjat pokok mengunakan tali pada tali...
gayat tu jngan kata laaa... 
takot sngat, pertama takut tali tu putus, kedua takut dahan pkok tu patah
kahkahkahkah... gila baq hang...
aq dapat naek setengah ja... dah x larat nak ampu badan sendiri... haishhh

then kami teruskan dengan orientering...
puas berlari mengejar masa...
akhirnya kami dapat masa terpantas untuk sesi petang... hahahhaaa
x sia2 aq berlari sampai mengah petang tu...


sebahagian daripada ahli group A1
(hisham, aq, sya, arifah, aishah, aizat, mazura, taufik & faisal)
sorang lagi ahli y xda dlam gambar nie adlah  zahidah / kak chik...
gambar kat atas ni kami snap lepas persembahan kumpulan...
malang sekali kumpulan aq kalah malam tu kerna x cukup menghiburkan...


gambar kenangan bersama jurulatih kami... (En Abdul Rahim Bin Mat)
jurulatih yang sporting jaaa... 


geng kembara 2A n 2B mengukir gambar sebagai kenangan di telok nipah...
sayang sekali kerna aq x dpat join...
time nie tengah dok semak pelaratan yang kami bawa...


lastly... ni lah geng2 jejaka diimport khas dari DPP Bank Rakyat...
hahahhahaaa....


bnyak yang aq pelajari... segalanya berjalan lancar dgn bantuan AJK
(aizat, arifah, ellysha, taufik, mat, wan, sya,& zahida)
segala pahit manis perjalanan hidup xdapat aq beli melainkan aq merasainya sendiri...
alhamdullilah... 
semua orang2 yang aq kenal bnyak memberi sokongan n tunjuk ajar kepada aq...

stakat ni dulu coretan kisah hidup aq buat malam nie...
dikelapangan lain akan aq coretkan lagi buat perkongsian bersama...


wasalam...
adiosss... amiosss...

0 Ulasan Dari Hati:

Post a Comment

Dah baca entry saya...
ada sebarang kemushkilan???
suratkan segala yang tersirat dihati anda disini...
~Terima Kasih~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers