Sunday, January 1, 2012

AUKU : Rusuhan Mahasiswa UPSI

-assalamualaikum-


hari nie panas dengan tunjuk perasaan pelajar UPSI
haishhh... nak jadi apa la nie
xhabis2 dgn AUKU
meluat dah aq tengok
tapi sekali sekala aq rasa panas juga laaa...


  



mahasiswa lanie makin hebat... 
bergaduh ngan polis... 
ingat cek... 
nak politik apa pon jngan cari pasai ngan orang laa.. 
wat cara aman...


hampa tu student ingat sama... 
ada pa ja... 
harap tali pnggang ja keras... 
polis nu ada pistol... 
sekali tembak terburai kepala...


kalau perjuangan hampa tu berbaloi xpa... 
nie semua pakat masuk hospital/lokap/kubuq... 
pikiaq masa depan...


bg abis ngaji dulu... 
lepas tu nak politik sampai mati pon ikut kepala hampa laaa
nak masuk kerajaan ka pembangkang ka pemberontak ka... 
lebih dari tu pon xda y halang... 
pikiaq pakai otak seorang MAHASISWA ok!!!



-KESAN-







xpasal2 poliklinik jadi mangsa
pakat berebut nak masuk
student + polis
habis hancur pintu segala bagai


ni sapa nak tnggung kerugian
adakah:
- Pelajar2 UPSI
- Pihak UPSI
- Polis/FRU
- Pemilik Poliklinik
- Pembaca Blog nie



aq kesian bila MAHASISWA jadi bahan untuk diPOLITIKkan... 
sama2 la pikiaq masa depan
kita semua masih muda...
search balik matlamat asal kita jejak kaki kat universiti
fikirkan perasaan mak ayah...


wassalam
adiosss... amiosss...

6 comments:

  1. tu la kata..tak pasal2 orang yang tak bersalah jd mgsa..nk berjihad pon agak2la..isshh

    ReplyDelete
  2. Ni dah kira melampau gila diorang demo, apa salah org klinik tu sampai jadi mangsa keadaan. Bodoh gilaaaa. Pikir la agak2.

    ReplyDelete
  3. tue semua tanda protes r tue . bila kemarahan da memuncak dlm diri . kita tak akan sedar mental da menguasi fizikal dan hati .

    ReplyDelete
  4. Asmidar - tah la... fikiran orang susah kita nak paham... nak kata xtau fikir masing2 ngaji sampai ke UPSI... xtau la diorang simpan otak kat mana malam tue???

    Ekin - diorang akan pikir... pikir lepas benda nie semua dah terjadi... baru la akan ada rasa penyesalan... caya laa... menyesal pon dah xguna... nasi dah jadi bubur...

    Ieda - ye laa... semangat... lagi satu sebab ramai... berani la nak jadi hero... cer bila sorang2... hilang terus teloq sekoq2... xberani gak nak wat pa pa... nak buat apa pon kena pikirkan orang lain juga... jangan pikirkan diri sendiri jaa kan...

    ReplyDelete
  5. Naiemah - biasa la tu... dekat nak pilihan raya nie macam2 la jadi... propaganda politik semua tu... hanya nak memperalatkan MAHASISWA...

    ReplyDelete

Dah baca entry saya...
ada sebarang kemushkilan???
suratkan segala yang tersirat dihati anda disini...
~Terima Kasih~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers