Wednesday, May 21, 2014

Aku Kembali

assalamualaikum


salam takziah
hari rabu kecoh dengan cuti peristiwa
bukan kecoh nak ambek tau sapa yang mangkat
tapi kecoh ashik bertanya kelas cancel ker tak???
hahahhahaaa
itulah realiti kehidupan student universiti
dlm kepala otak ingat cuti je memanjang

apa pon... dlam ketekunan menanti kelas dibatalkan tadi
aq terima satu panggilan dari orang y aq nanti2kan
perrhhh....
katanya permohonan aq diluluskan
heeheheheee

dah masuk 3 bulan aq menunggu
segalanya kini terungkap
aq bakal menghabiskan semester terakhir
di Kilang Gula Padang Terap SB




maka bermula pertengahan bulan julai
hingga akhir bulan disember
aq akan bertapa disini
mencari secebis ilmu buat bekalan kerja nanti

kenapa GPTSB???

first thing 
sebab aq dah penah rasa hidup di audit firm
aq dah penah tengok akaun2 company orang
aq dah penah audit company orang
so kali nie aq nak buat akaun dlam syarikat pulak
kerja masih sama
tapi bezanya kali nie just fokus satu akaun saja
xpayah pening2 nak tengok akaun bnyak2 company

second
aq nak jimatkan kos
almaklumlaa... sebelah rumah jer
senang sikit... nanti dah keja ada pendapatan tetap
ok la nak menetap kat pekan or bandar sekali pon
now fikir cari pengalaman dlu
kerja... rezeki tu dimana2...

ketiganya sebab...
sebab aq penah bekerja kat sini dlu
hahahhahaaaa
so dah kenal ramai orang dalam
harap2 x la boring sngat nanti




nie sijil penghargaan aq kerja dlu
walaupon 3 bulan bnyak aq blajar kat sini
kebnyakkannya pasal keluar masuk stock n finish good
hari2 keja aq timbang
segala barang yang dibawa masuk dlam kilang aq timbang
bukannya timbang gula ja...




yang nie pulak kad keja aq
haahhaaaaaaa
muka pra matang
baru lepas SPM la katakan

apa pon aq dah terlepas satu beban
hampir2 aq putus asa
rasa mcm nak apply ja kat tempat praktikal lama dlu
dan terbukti kesabaran aq ada hikmahnya
heheheheeee....

wassalam
adiosss... amiosss...

0 Ulasan Dari Hati:

Post a Comment

Dah baca entry saya...
ada sebarang kemushkilan???
suratkan segala yang tersirat dihati anda disini...
~Terima Kasih~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers