Tuesday, May 13, 2014

Karnival Mesra Belia Jom Ke Putrajaya

assalamualaikum


malam yang muram lagi suram
bersama hembusan daun kipas yang menyejukkan
bersua takkala mata keberatan mengadap tilam
tak tau dua tiga ari nie ashik nak tido ja
kepala pon dok tingtong2 lagi
letih mungkin... kepanasan 2 hari berkampung di stadium

apapon tu bukan alasan utuk aq skip xtvt harian
soo malam nie bertemankan lappy usang ku nie
aq coretkan sekilas cerita y terbuku dihati

malam nie aq rasa serba salah
bila aq dpat satu inbox dari shbat
kekecewaan dia terhadap aq
ok... aq akui mmg salah aq
lain y aq janji lain yang terjadi
mohon dia x makan hati lama2

aq juga manusia biasa...
bnyak benda aq terlepas pandang
bnyak hati aq nak kena jaga
letih
mungkin diorang x nampak keletihan yang aq asa
xpa la mungkin bukan rezeki kita

oklah... abaikan kemerapuan diatas
malam nie just nak throwback xtvt aq hujung minggu lepas
ermmm




jumaat dan sabtu lepas aq berkampung di stadium darul aman
matlamatnya untuk menjayakan program
dan alhamdullillah segalanya selesai

bersempena Karnival Mesra Belia Jom ke Putrajaya
Peringkat Negeri Kedah...
DPP Bank Rakyat atau hostel aq kat UUM ni
telah anjurkan satu program
Run For A Cause (RFAC) | Cancer




tujuan program nie untuk mengumpul derma bagi tabung MAKNA
atau nama lainnya Majlis Kanser Nasional
bnyak juga la kutipan yang AJK dpt kumpul

tugasan aq kali nie hanya satu
mengadap PA system
dan kerja aq kali ni dimudahkan kerna semuanya dikendalikan
oleh abg2 belia sendiri... hehehee
aq just sediakan lagu n playkan ja..
PA system semua dicontrol diorang

aq nak sentuh pon x berani
almaklumlaa... barang mahal boh...
mana la aq reti... sikit2 boleh laa...
kerjasama diorg memudahkan aq :)




kami stay di situ satu hari sblm program
dpt satu booth utk promote progam kami kat public yang kunjung ke situ
sambil2 kami prepare utk goodies bag n lain2 kerja
panas jangan disangkal laaa
meleleh-leleh peluh dok bwh khemah




keja x tara mana pon aq nie
bergambar je lebih
hahahahhaa
bila dah ramai sngat ajk dok wat keja aq xtau nak wat apa
so melepak tepi ja tengok diorang




dah borink2 aq jejalan lepak lawat booth
paling femes booth KTM laa
siap ada aksi stunt bagai...
ramainya sebab aksi tu ada sorang awek cun
hahahahhaaaa
semua pakat usha awek tu dok beraksi ganas dgn KTM pinknya




malam tu ajk program diduga dgn hujan ribut
seingat aq kami just tinggalkan stadium 30 minit
hantar ajk balik rehat
masa kitarang pegi tu terus hujan ribut
habis basah goodies bag yang dah siap bungkus
rosak sijil2 utk peserta
ujian malam sebelum program...

dan malam tu mmg aq x berani bawa kreta
aq balik uum dgn laju 30km/j jaa
puas cari garisan putih atas jalan...
mmg xnampak apa...
lepas masuk area jitra n changloon setitik hujan pon xda
ermmm
kuasa ALLAH semua tu

pagi sabtu semua perancangan harus dijalankan
pukol 6.45 pg aq bertolak dari uum dgn 4 lagi kekawan
kami sampai sana baru ada 5,6 orng peserta y sampai awal
aq mcm biasa galas bag laptop berjinak2 dgn abg PA system




atas nie gambar vvip bersama sebahagian peserta
gambar2 lain aq xsempat nak copy lagi
nie ja yang ada...

diorang lari 10 minit ja
dengaq kata siap hantar wakil sukma
ermmm.. hebat2...
xheran la klu 10 minit dah boleh setlekan 6 kilometer
wakil uum pon x ketinggalan tok meraih satu dua kemenangan




majlis penyampaian hadiah disempurnakan oleh vvip jemputan
yang lawaknya masa MC umum nyanyian 
lagu negaraku n lagu biru warna
ramai org luar tertanya2 apa tu lagu biru warna
sbnarnya tu lagu rasmi UUM

dah setle semua
masa utk kitaorang penuhkan memori phone dgn gambar2 syok sendiri
hahahahahaa

masa semua orang tengah2 kemas2 barang...
akak ofis 3 orang nie ajak aq n eemie 
pegi melepak tengok aksi stunt motor KTM
ajak tu ada makna...
nak suruh kami jadi cameraman la tuh
hahahahhaaa...

sempat juga depa bergambar dgn awek KTM tu
ganas x ganas sngat laa
sampai meletop tayar belakang dia kerjakan
dpat laki nanti xtau la apa nak meletop pulak
hahahahahhaa




yang pasti hari tu bnyak pertunjukan auto show
nak motor besar, motor klasik, motor vespa
keta apa?? semua ada...
asalakan rajin bergambar ja semua jalan
hahahahaa

motor vespa hat bawah nie rare
walaupon cat dah lusuh tapi tetap ohsem




nia akak opis tengah berangan nak jadi minah rempit KTM
tapi x kesampaian...
hahahahhahaa

apa pon thank sesangat kat depa sebab ashik belanja aq ja
2 hari kat stadium tu mmg ada ja y depa blanja
:)




then the last part
time nak balik pon depa belanja lagi 
:)
kali nie dpt makan McD preeeeeeeee
yehaaaaa...
segan juga bila depa dok belanja nie
keja x tara mana pon...
habuan dpat lebih... hahahhaaa
thanks again akak2 sekalian
jasamu dikenang :)




soo mcm tu la xtvt aq last2 sem nie
dlm dok kata nak dok bilik ja ngadap buku
tapi xboleh sebab aq borink
aq kena buat sesuatu

mungkin nak lupakan sesuatu
sesuatu yang ashik terbayang2 diminda
sesuatu yang perlu aq alih dengan menyibukkan diri
mungkin...

mmg susah kan
segala yang kita sangkakan mudah tu 
kekadang plg susah nak laksanakan
hanya kesabaran kunci utama

ok... disini saja kemerapuan malam nie...
ada masa terupdate lagi la blog nie
insyaallah... dengan izinNYA


wassalam
adiosss... amiosss...

0 Ulasan Dari Hati:

Post a Comment

Dah baca entry saya...
ada sebarang kemushkilan???
suratkan segala yang tersirat dihati anda disini...
~Terima Kasih~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers