Tuesday, May 11, 2010

Realiti Zaman Sekarang

...smekom...

malam ni aq nak bercerita tentang realiti zaman skarang...
aq tngok zaman la banyak dah berubah...
dah tak banyak anak2 muda yang hormat kpada org2 tua...
klu berselisih tak banyak yang teguq atau sapa...
knapa benda ni terjadi...
tah la aq pun tak tau nak kata...
kat bawah ni aq nak cita tntang gf/bf dngan ibu bapa...
jom layan>>>>>>>>>

- anak2 muda skrang klu wat salah ngan gf/bf,
cpat2 ja mntk maap...
- tapi klu ngan mak abah, tunggu ary raya baru nak mintk maap
(tu pun klu balik raya kat kampung la)...

- ada pulak klu gf/bf tak bagi kluaq ngan girl @ boy lain,
tak penah bangkang, patuh gila, (setia la konon)...
- padahal bila mak bapak kata jngan kluaq umah,
ikut tingkap pun depa terjun
(sanggup nak jumpa mmber punya pasai)...

- lagi dasyat, bila kena marah ckit ngan gf/bf,
terus nangis (sebulan xlalu makn nasi)...
- tapi bila kena teguq ngan papa n ummi,
terus tarik muka msam...

- ada juga bila kluaq ngan bf/bf, rasa romantik sangat
(tidoq malam teringat2 saat manis)...
- tapi sebaliknya bila kluaq luang masa ngan family,
baru sampai 5 minit... dah rasa mcm berjam (borink katanya)...

- yang ni pulak, sanggup mghabiskan topup berpuluh ringgit
smalam demi bf/gf... (nak luah cinta kat kekasih aty)
- tapi bila nak call mak bapak... hampeh...
(seminggu 2 kali...dah kira bnyak la tu)

- yang ni plg aq tak suka... sehari tak nampak batang idung gf/bf,
gelisah mcm kucing nak beranak... (rindu la katakan)
- tapi tak penah pula rasa rindu kat org yang menjaga kita
dari kecik sampai sekarang, walaupun berbulan tak jumpa...

betoi ka apa yang aq tulis kat atas ni...
emmmmm...
sama2 pikiqkan...
klu salah perbetulkan wire cable dlam pala otak aq ni...
he3...
...k...bye...

0 Ulasan Dari Hati:

Post a Comment

Dah baca entry saya...
ada sebarang kemushkilan???
suratkan segala yang tersirat dihati anda disini...
~Terima Kasih~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers