Friday, July 23, 2010

Tekanan

-assalamualaikum-

post kali ni aq cuma nak luahkan apa yang aq dok runsing... tah kenapa rasa cam teruk sangat semester ni... masa abis praktikal dulu mmg semangat nk masuk ngaji... tapi skarang rasa len lak... subjek tuk sem ni mmg killer2 semuanya... lecturer dok mengajaq kat depan aq kat belakang mcm nak meleleh je ilmu kluaq dari telinga... dulu tak macam ni...

mungkin aq banyak sangat enjoy masa praktikal dulu... bila kena study balik rasa susah sangat... lecturer ulang 2,3 kali baru aq boleh paham... kadang2 sampai kluaq kelas pun aq tak paham... walaupun aq dok study kat umah, tapi masih xboleh nak paham juga... pening3....

tekanan ni buat aq slalu sakit kepala... slalu dok pikiq benda remeh yang aq saja bagi rumit... bila aq tengok member2 wat muka slamber, aq pun taktau depa paham ke tak... tah2 aq sorang ja yang lambat pikap... nampak 4 subjek ja... tapi bila tengok balik satu2 subjek... macam nak termuntah isi dalam...

aq ngaku aq lemah bab menghafal ni... baca bagai nak gila... tapi satu pun tak lekat dalam kepala otak aq... rrrrrrrrrrrrrrrrr... tekanan... mungkin betoi apa yang sesetengah org kata... study ni kena ikhlas, bukan nak ligan pointer... baru ilmu cepat masuk... emm tah la...

bagi korang yang baca post ni... tolong la aq.... klu korg ada nasihat yang bernas yang boleh aq ikut... kongsi2 la ngan aq... rasa macam diri aq ni teruk sangat... dah la sem ni singkat ja... jenuh aq nak kejan semuanya...

k lah... aq nak study cikit tok kuiz nnt...
bila ada masa free aq cite lagi...
k...wasalam...

2 comments:

  1. hahahahaha....kita sama la...aq ni wat2 ja phm....tp hram 1 aq xphm...kakakakaka....stdy jela oi..yg pnting usaha....

    ReplyDelete
  2. aq pun tak tau la...
    pening bila dok pikiq balik...
    susah sangat nak paham...
    lambat tangkap point penting yang lecturer bagi...

    ReplyDelete

Dah baca entry saya...
ada sebarang kemushkilan???
suratkan segala yang tersirat dihati anda disini...
~Terima Kasih~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers