Monday, September 12, 2011

Malang Tak Berbau

-assalamualaikum-


2,3 hari lepas aq n family pegi melawat sepupu
yang terlibat dlam kemalangan jalan raya
masa nie dia ditempatkn di wad biasa
hospital kulim


alhamdullillah kecederaan tak serius
cuma calar2 cikit ja kat kawasan kaki
n bengkak dekat dahi




muka dah ceria...
2,3 hari lagi boleh kluaq hospital
doktor tahan sehari dua untuk buat scan
dekat kepala yang bengkak terhantuk dgan kepala kawan depan


lepas 3 kali di scan
doktor sahkan xda darah beku
atau keretakan dekat tengkorak kepala
so just tunggu bengkak kat kepala tu surut ja


tapi kecian kawan yang bawa motor
& 2 perempit yang melanggar sepupu aq
parah... kecian aq tengok
ketiga-tiga hancur sebelah kaki
tapi nasib boleh digunakan lagi


malang bagi sorang perempit yang parah dikaki tu
meninggal dihari kedua kemalangan
umur baru setahun jagung dah meninggal
belum sempat nak tengok dunia


masa aq tengok dua2 mangsa yang parah kaki tu
kecian pon ada, tapi dah kira beruntung sebab masih bernyawa
kaki berbalut dari tumit sampai ke cabang paha
besi pulak tertambat sepanjang kaki
mesti sakit sangat2 kan




dah boleh mesej awek
kira sihat dah la tu
hahhahahhaa




mulanya aq nak snap pic budak yang merempit tu
tapi kecian pulak
lagi pon masih kecil
rasanya baru form 2 atau 3 ja


lesen pon xda lagi
aq xtau la hal nie jedi kes polis atau x
sebabnya melibatkan kemalangan jiwa (kematian)
tu baru lesen, roadtax xtau lagi macam mana???
tah laaa... orang sekarang nie dah xambil kisah pasal anak2


aq dulu... form 4 baru nak boleh bawak motor
form 5 baru bapak aq kasi naek motor kapchai pegi sekolah
sebelom2 tu kayuh basikal ja pegi sekolah pagi2...
dah la jauh... tapi semngat punya pasal xkisah semua tu...




si adik yang dah bosan maen kat hospital
macam2 gelagat dah aq tengok




time makan...
sepupu aq xlalu nak makan
tambah pula mulut sakit
mgkin sebab jatuh masa kemalangan tu


so bila si abang xlalu
si adik siap sedia menghabiskan makanan abang yang x berapa lazat tu
hahhahahhaaa
maklumla.. makanan untuk pesakit
ada orang cakap xsedap, xcukup masin la segala bagai
tah la... aq xpenah tinggal kat hospital lagi
heheheheee




moral kat cni...
klu naek motor tu kenalah hati2
aq sendiri pon selalu naek motor laju2
tapi beringat2 la orang cakap
klu nak potong pastikan dikawasan yang selamat


yang pengting ingat satu perkara
klu kita xcari masalah, mgkin orang yang buat kita bermasalah
mcam yang berlaku kat sepupu aq nie
orang laen yang masuk jalan kita n belah kita
perkara yang kita sendiri xrancang n xinginkan


sooooooooooo....
ingt la satu benda
"MALANG TAK BERBAU"


wassalam
adiosss... amiosss...

2 comments:

Dah baca entry saya...
ada sebarang kemushkilan???
suratkan segala yang tersirat dihati anda disini...
~Terima Kasih~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers