Thursday, October 20, 2011

Lelaki & Wanita

-assalamualaikum-


hai semua... apa cer tengah2 malam nie
dah tidur ka... takkan dah tidor... awai lagi kot...
hehehehheeee...
k lah... malm nie nak buat cerita cikit
tah apa cerita pon aq xtau la
maen bental ja


ok... berbalik kepada entry yang ari tu punya
aq ada pergi seminar kaunseling
so malam nie rasa nak sambung satu lagi entry
kali nie perbezaan lelaki n perempuan pulak




klu korang sedar banyak perbezaan lelaki n perempuan nie
pertamanya mestilah dari segi fizikal
tu korang semua pon tau kan
xpayah la aq nak cerita lebih2


yang aq nak cerita nie dari segi dalaman
segi yang kita tak nampak nie
haaaaaaaaaaaa....
malam nie mai aq nak nampakkan...


kat bawah nie ada la beberapa yang aq sempat ambek dari seminar tu
plus pulak dari encik google
cilok2 pulak dari idea bodoh aq...
so aq dapat himpunkan semua tu kat bawah nie...




nampak tak lagi perbezaan yang aq list kan nie
yang last tu aq rasa paling ketara
soal membeli belah ataupon bahasa jawanya shopping
lelaki selalunya suka beli n then belah
sebabnya diorang selalu set siap2 barang y nak beli


tapi laen pulah bagi perempuan
diorang klu beli tak belah-belah
nie la masalah diorang, klu ada list sekali pon
mata diaorang tetap xboleh terlepas dengan shopping


sooo bagi lelaki yang dah beristeri tu kena la terima seadanya
klu isteri ajak pegi shopping tu kasi la duit y secukupnya siap2 kat isteri tu
n then wallet tinggal ja kat umah
klu boleh kad kredit pon buat2 ja hilang
(hahhahhhahahaaa... suami yang kejam nie....)
supaya tak terlebih belanja....


ok nak lebih menggambarkan perbezaan lelaki dan perempuan nie
korang tengok gambar kat bawah nie
macam mana lelaki n perempuan menilai warna




aq pon xpenah cam warna sampai macam tu
sebab tu la perempuan nie dikatakan unik
warna yang simple macam tu pon diaorang nak rumitkan
buat sakit otak ja nak pikir nama warna2 tu semua...
hehehehehheeee


ok lah...
tu ja yang aq nak kongsi ngan korang semua malam nie...
k... wassalam
adiosss... amiosss...

16 comments:

  1. Mish Eika - mmg unik... sehingga kadang2 buat kaum adam nie xpaham n xtau nak tafsir

    ReplyDelete
  2. hahaha...shoping untuk kluarga la wei..hikhikhik(GELAK SOPAN)...

    ReplyDelete
  3. Tang shopping tuh best.. Beli belah!

    ReplyDelete
  4. Naiemah - bab shopping2 nie aq kurang yakin sikit dengan perempuan... hahahhahahhaaa

    ReplyDelete
  5. Fabulous Me - hahhahahaaa... hat tu mesti... klu xcaya p survey tengok member2 lelaki n perempuan shopping.... mesti sama kan dgn statement tu...

    ReplyDelete
  6. amboi..xagk2..pompuan beli-belah...beli..tpi xbelah2...hahaha...eyda jnis xsuke shopping sgt k...=)

    ReplyDelete
  7. Eyda Dania - hahhahaaaa... biasa la.. bukan semua statement kat atas tu betul... tapi kebanyakkannya mmg macam tu kan....

    ReplyDelete
  8. Entry yg menarik cipun!

    Pompuan beli x belah2, hahahaha nice!

    Yang warna tu, boleh dikatakan pompuan ni complicated la eh, kita asal biru tu, biru

    dorang, pakai turquoise la, hape la, haha

    ReplyDelete
  9. best entry nie .

    yg bab2 different tue . aku rasa laki suke something yg simple . dan perempuan lebih teliti macam jugak psal warna2 tue . seWAJEBnye laa kena taw pelbagai warna . sbb t na padan kan ngn tudung laa , rambut na warna laa . baju laa , kasut laa . everything kena matched .
    hehe tp yg pasti

    TAK SEMUA LAKI SIMPLE DAN XSEMUA PEREMPUAN TELITI . :D

    ReplyDelete
  10. Adam - betol tu.. pompuan nie complicates sungguh kan... haaaisshhh... susah tol aq nak paham perangai diaorang nie.. heheehhehee

    ReplyDelete
  11. Ieda - hahhahahaaa... ya ka... susah tol jadi perempuan nie nooo... macam2... semua benda dan matched laa... apa laaa.. jadi cam aq kan mudah... simple ja... apa ada pakai sudahhhhhhhh... hehehhehehee

    ReplyDelete
  12. awat lak kurg yakin...hg mau ka pkai baju tu sbulan lau bini hg x shoping kat hg...hahahahahahaha

    ReplyDelete
  13. Naiemah - amboiii... muda2 lagi dah pikiaq pasal rumah tangga... hat tu len cita wey... hahhahaaa... maksud aq klu nak bershopping pon kena ikut limit n kemampuan... klu diluar kemampuan boleh botak kepala suami lama2... hahahhahahhaahahaaa

    ReplyDelete
  14. HAHAHA..

    aku gelak kuat bila sampai part warna tuh.

    ReplyDelete
  15. Paah - apasal gelak kuat... nie mesti ang dok hafal warna color nie...

    ReplyDelete

Dah baca entry saya...
ada sebarang kemushkilan???
suratkan segala yang tersirat dihati anda disini...
~Terima Kasih~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers