Wednesday, October 5, 2011

Warga Baru UUM

-assalamualaikum-


hai semua...
pa cer???
sihat???
malam nie aq ada cikit kelapangan
(sebenaqnya malas nak ngadap asigmt)
hheheheee


meh nak cita cikit
pengalaman baru aq kat bumi sintok nie
saja2 nak hilangkan tension aq...
klu sudi baca la nooo...


aq sekarang nie secara rasminya telah menjadi keluarga
UUM (Universiti Utara Malaysia)
alhamdullillah... tercapai jg impian aq nak masuk U
walaupon dekat dengan umah aq... janji aq happy




klu korang penah sampai sintok
mesti penah tengok nie kat
UUM punya pagar utama dkat round about tu la




klu nampak nie maknanya dah sampai UUM la nie


nie gambar pagar utama waktu malam
aq rompak dari google
cantik...




kat sebelah kanan pagar tu juga ada satu skrin besar
apa yang iklan kat c2 pon xtau la
aq xpenah tengok pula
dok lalu ja tiap2 hari...
hahahhahahaaa




ok.. bagi aq student accounting
kami punya kolej di UUM COB
maksudnya College Of Business




semuanya ada 3 kolej klu xsalah aq la
yang lagi dua namanya UUM CAS & UUM COLGIS
nama panjangnya apa tah... aq pon xsure
hehehheee


kat cini aq menginap di bukit kachi
korang tau x kat mana???
dekat dengan ABM (Akademi Binaan Malaysia)
kat sini ada dua DPP (Dewan Penginapan Pelajar) ja
DPP Bank Rakyat & DPP SME Bank


aq stay dekat DPP Bank Rakyat



best dok kat cni
malam2 sunyi ja...
klu jam 3 pagi ke 7 pagi tu
korang boleh rasakan macam ada kat genting
hahahhahahhaaa
tipula klu aq cakap xselimut malam2
mmg sejuk beb...


dugaan yang terbesar nak bangun mandi pagi2...
gilaaa... sejuk nak mampos...
nasibla azam nak ke kelas tu kuat
paksa juga diri nie bangun..


dah siap mandi, pakai baju pa semua
nie lagi satu yang aq rimas
WAJIB bertali leher
waduhhhhhh... gak selesa sama skali
klu korang nak tau pakaian bagi pelajar lelaki kat cni

LELAKI

kemeja
seluar slack
tali leher
tali pinggang
kasut bertutup (kulit la)
berstokin
(xcukup syarat boleh kena saman kott...)

PEREMPUAN

baju bermacam fesyen
seluar ketat, sendat, padat, apa2 lagi la
seliper jepun
tambah selendang cikit2
(xpula aq tengok takot nak kena saman... macam xtegas sngat untuk perempuan)


macam ada pilih kasih kat cni
apa pon terima je la
dah ready nak g kelas kena la turun tunggu bas
agak2, best tak naek bas...
nak tau best ke tak tengok la kat bawah nie
semua orang pakat BEST ++ xcited nak naek bas




macam nie la yang aq kena lalui hari2
berebut nak kekelas
tunggu jam 7.30 pagi... 8.05 baru sampai kelas
nasib la kan... dugaan hidup namanya...
nak jalan pon xsanggup..
sebabnya bukit kachi nie dekat sngat dengan kampus UUM
cuma 3 kilometer ja.. xdan nak kluaq peluh aq...
hahahahahahahahhahahaa


ok buat masa la nie
tempat yang menjadi tumpuan semua orang kat cni la
DEMAN MAS



skarang nie tengah berlangsung konvokesyen UUM
klu xsalah aq ada 12 sidang semua nya
dari 1/10 - 6/10 2011
mmg meriah.. tambah pula dengan expo konvo
macam2 ada kat sana


ofcos la yang paling menarik concertnya
malam perasmian dah jemput Band Hujan
malam2 laen pon ada lagi artis mai
malam nie pula Band Bunkface


tapi aq xkluar pon
sebabnya aq nak bagi peluang dekat yang laen berebut bas
hahhahahahahhahaa
baek kan aq nie???? erkkk




dewan nie besar...
cantik lak tu
tapi aq xpenah lagi la masuk dalam nie
xpa... 2minggu lagi aq akan berkampung dalam dewan ni 2,3 malam
semua midterm aq buat dalam dewan nie
mampos... banyak lagi chapter aq x cover nie...




buat pengetahuan korang
UUM nie banyak jana pendapatan dgn kemudahn dalam nie la
antara yang femes padang golf nie




satu2nya U yang ada padang golf
hebat juga UUM nie
lani pon setahu aq ada 16 lubang
tahun depan depa nak perbesar lagi bagi jadi 32 lubang
nak buat aq besar2 pon xtau la...




selain tu ada juga litar go-kart




bukan calang2 litar go-kart nie
litar nie ikut standard apa tah
aq xambek tau sngat
besar la juga
mmg banyak event buat kat sini...




selain dua tempat kata atas nie UUM juga ada kandang kuda, rusa
stadium bola, kolam renang n macam2 lagi la
aq pon xabis jejalan lagi dalam nie


bagi korang yang mai jauh boleh menginap dekat2 dengan UUM nie
UUM ada kemudahan hotel untuk pengunjung juga
EDC HOTEL UUM
harga berapa jngan tnya aq... hahhahahaa




ok tu ja kot buat kali nie
xtau nak cita pa lagi
gambar 2 nie semua pon aq rompak ja
nak snap sendiri malas


aq wak kluar sony 770i je
yang laen siap ada CANON, NICON, SONY
xsetanding camera aq...
hahhahahahhahahaaaa


ok last...
xtvti pertama aq n kawan2 kat cni
melepak tapak pesta konvo
tempat y selalu pegi kedai memanah
bukan senang nak jumpa lepas nie


ambek pluang cuba benda baru
try belajar memanah lak
best gak wey
hehehheheee...




ok... that's all
jumpa lagi lain hari noo...
wassalam
adiosss... amiosss...

11 comments:

  1. waaa!!!!! abg ku pn keje librian uum jgak :)

    ReplyDelete
  2. Ku Azhar - ooo.... ya ka... ari tu penah masuk library sekali... tapi xleh nak buat apa lagi sebab kad matrix xleh detect lagi kat library...

    ReplyDelete
  3. salam, student baru juga ke? sama la kita noh...yang pasti cafe banyak, sedap dan murah kan..hehehe

    ReplyDelete
  4. o0oo dia panggil DPP ek...
    lain U lain nama hostelnya
    kalau UKM, UITM, UM - Kolej
    Kalau poli kita dulu Kamsis, hehe
    Kalau UIA Mahallah

    baru ku tahuuu...hehe
    share lagi2

    ReplyDelete
  5. congrats!! dapat jadi warga UUM..

    wish u best of luck here..;)

    ReplyDelete
  6. Farz Zull - yep... baru lagi... second intake sudent... cafe mmg banyak kat cni.. mkanan pon sedap2.. tapi tang harga tu kena jaga juga la... cilap cafe jenuh nak membayarnya...

    ReplyDelete
  7. Adam - tu la... aq pon mula2 dok panggil hostel ja... tapi kat cini smua dok panggil DPP... kadang2 tersasul juga p sebut kamsis.. hahahhahaaa

    ReplyDelete
  8. Kak Fisa - terima kasih... doakan saya berjaya yeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  9. tersasul kamsis? hehehe takpe, bukan ke ramai dak poli kite kat situ? hehe

    ReplyDelete
  10. masalahnya aq tersasul bila ckap dgn kawan2 baru kat cni... terpinga depa dengaq kamsis... hahahhahahaa

    ReplyDelete

Dah baca entry saya...
ada sebarang kemushkilan???
suratkan segala yang tersirat dihati anda disini...
~Terima Kasih~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers