Monday, January 31, 2011

Lawatan Sem Akhir DAT6A (Hari Pertama)

-assalamualaikum-


baru2 ni aq and sahabat sekelas, sekuliah, sepoliteknik
telah pegi trip tok sem akhir punya lawatan
rancang punya rancang,
akhirnya termakbul juga hajat nak buat lawatan klas ni...

3 hari kami berkampong di
- Melaka Bandar Bersejarah
- Kuala Lumpur Bandar Metropolitan
- Shahalam Bandar Bercahaya

hahahhahahhaa...
puas bercuti dari 24/01/11 - 26/01/11



dalam ni aq masukkan gambar2 kami sepanjang ari pertama lawatan...
klu nak tengok gambar ari seterusnya kena la tunggu... huhu

muka2 yang tengah teruja ni...


malam tu aq jadi burung hantu separuh jalan...
bukannya apa, saja nak snap gambar diorg tidoq...
hahahhahaha.. jahat aq malam tu
tapi last2 aq pon tertidor... jadi ada la muka aq dalam kamera diaorang
tapi dalam ni aq tak masukkan la atas dasar keperimanusiaan
hahahhahahahhahahaa..


gambar ni masa kat depan A Famosa Water World
awal sngat sampai terpaksa la lepak kat c2 dulu sementara nak tunggu diorg buka jam 11 pagi


macam2 gelagat la member aq ni... apa yang diaorang buat pon aq tak tau
keja aq snap gambar je.. hahahhahaaa...


ni pulak gambar lecturer yang join skali
yang ramai2 tu pulak member klas aq...


ni tak laen muka2 yang kuat posing la... hahhahaa
bukan korang tak kenal pompuan..
pantang ada kamera... macam2 style...


yang ni pulak masa kat dalam A Famosa tu...
dah basah kuyup dah ni... perut kompom lapaq...
apa lagi beratur la ambek nasi free...


yang ni jngan ditanya...
hensem tak??? hahahhahahhaa


semua tengah kebulur masa ni...
hahaahhahhahhaaaaa...
mana pic aq????


yang ni pulak sedikit sebnyak pic lepas perut dah kenyang


lepas 3,4 jam berendam dalam air tu...
abis semua jadi kembang... hahahahahhaa
kami pon meneruskan perjalanan tok check-in motel kat Bandar Hilir Melaka
sempat juga la snap gambar kat c2 buat kali terakhir...


part seterusnya......
perjalanan malam berjemaah tok ke menara Taming Sari
kat melaka ni pelik cikit... bila malam ja sunyi sepi
aq pon heran mana pegi semua muda mudi kat melaka ni bila time malam
walhal, melaka ni tempat tumpuan pelancong
maybe time aq pegi tu bukan hujung minggu kot
bayangkanlah... tempat famous macam 2 jam 10.30 dah sunyi sepi
macam tak pecaya pon ada



ni masa tunggu menara ni bergerak naek
bayaran boleh tahan la... RM10 sorang


ni gambar yang sempat aq snap dalam tu
ni dah second round aq nek menara ni...
sooo nak jalan atas tu pon dah tak gayat...


ok skarang ni time nak tunggu nek boat kat apa namanya.. River Cruise
yang ni first time aq nek... mmg best tengok suasana malam tepi sungai tu...


gadis2 melayu DAT6A...


aq pon nak juga berposing sorg2...
ingat nak buat dekstop background, tapi kabur ckit... xbest laa...


macam2 ragam


mmg hapy diorg ni...
24 jam senyum ja...


sempat lagi bergambar ni... klu tak silap ni masa kat depan Muzium Samudera
rugi bila jalan2 malam ni.. semua tempat menarik kat melaka dah tutup...


on the way nak balik ke Hotel Shahbandar sempat lagi berposing
kali ni aq pon nak join gak.. ashik jadi jurufoto je...


soo... ni la xtvt kami sepanjang ari pertama lawatan
malam tu aq n beberapa orang x terus balik tidoq..
kami sambung dengan xtvt karaoke...
tapi disebabkan oleh alasan2 tertentu aq xmasukkan la gambar tu...
hahahhahaaa.. utk kebaikan bersama
jadi sampai cni dulu noo..
esok2 aq masukkan lagi sambungan lawatan ni..


k wasalam

Sunday, January 30, 2011

Family SPK ber"BOWLING"


-assalamualaikum-


entry kali ni aq nak cita tentang family kami berbowling
besa la lepas penat bertungkus lumus hampir sebulan untuk persediaan pilihanraya kampus
akhirnya semuanya selesai


walaupon tak ramai family spk, tapi best la bila dpat dok bersama2 men game cam ni...

seperti besa ni la teman yang slalu ajak aq join program (uncle jimmy)



kat bawah ni la muka2 family SPK yang turun ari tu
happy ja semua...

ieka, aman, shima, wawa, nakiah, n kodok

berbaju hijau.... abg pagey (pengarah operasi SPK)


habis la rambut hang adam....



bersama geng2 veteran... jangan marah noo...

ustaz ikmal, kodok, abg sepet @ mirul, abg jiwa kacau, n ikhmal



macam2 ragam


ada bau masyammmmmmmmm daaa....



aimy, yus, bada, irsyad n bob


oh! tidak... aq dikepit oleh family SPK
hahahhahahhahahaa....



ni lak geng2 control... tapi tak menang pon...
xtion ja lebih...

ieda, bibah, nad, yana






n lastly muka2 antu camera
pantang dapat camera compom memori full
hahahahhaaa.... macam2 gaya dohhh...


riuh rendah mengalahkan pasar hari kat jitra mall ari tuu
apa pon semua olang enjoy....
so stakat ni dulu noo...
nak update blog ni pon sampai 2,3 jam..
besa la warga kampung.... hahahhahhaaa


k wasalam

Saturday, January 29, 2011

emmm... ???

assalamualaikum

orang kata cuti2 ni la perkara paling best
tapi bagi aq cuti la perkara paling bosan
tah kenapa, mgkin kerja bertimbun kot
sampai aq jadi malas nak tengok
(hahaha... apa nak jadi la ngan aq ni...)


ni kan dah last sem, sepatutnya aq kena pulun
tapi sem ni la aq asa aq paling bnyak maen
masuk klas tidoq, lepas satu haram pon xpaham
emmm... aq pon dah jadi mengok skarang ni...
apa nak jadi kat aq ni...


ikut ati aq nak je update blog ni
tapi masalah dengan line celcom
slow macam siput sedut
nak upload pic pon tak da semangat
bnyak gambar2 yang aq nak masukkan
len kali la asa nya....


apa pon aq ucapkan selamat bercuti
kepada semua kengkawan ku sekalian
cuti tu cuti la... asgmt n tutorial jngan lupa ciapkan
hahaahahhaaaaa
(nasihat orang pandai.. padahal diri sendiri pon xbuat lagi)
stakat ni ja la entry aq kali ni...


k... salam semua...
selamat menggubati keboringan anda......

Tuesday, January 18, 2011

Lu Kena BEB!!! Khas buat Uncle Jimmy

-assalamualaikum-


kali ni post mengenai sorg sahabat aq ni
yang baru ja menyambut ulang tahun kelahiran yang ke 21
dia ni mmg master dalam men"tepung"kan orang la katakan
then, kali ni dia pulak termasuk dalam perangkap
yang dia sendiri tak seaq...
hahhahahahhaaa....


tak lain tak bukan
saudara Azimin Sahimin Ali @ Uncle Jimmy





apapon rancangan ni hanyalah spontan semata2
mmg tak rancang pon...
tetiba ja dia nak mai rumah sewa aq...
mmg malang la nasib dia ari tu...
aq pon mesej2 la member serumah yang kluaq makan...
suruh diaorg beli tepung wak balik umah.. mangsa dah ready aq kata...


malangnya aq terputus idea mcam mana nak ajak
dia kluaq rumah sewa tanpa dia prasan kami nak pekena dia
soo... aq pon terpaksa la mesej dgn budak2 prempuan klas
sruh diaorang panggil si jimmy ni kata nak pesan makanan
then Ieda Othman sudi membantu
dalam usaha nak mengenakan muka penuh wanted ni...


dan bila tibanya detik si jimmy ni kluar rumah nak belikan makanan
time tu la Wan Bomoh, Abg Noh Klon dan Shah kenakan dia dgn separuh paket tepung
bertempiaran dia lari... dengan memegang seluar yang nak terlondeh
hahhahahaha... lawak kot malam tu




ni la muka dia bila kena first attack
then, dia pon mai balik kat umah aq lepas penah berlari...
tanpa dia sedari kami ada backup lagi separuh paket tepung
time ni mmg turn aq pula yang nak balas dendam...
hahahhahhahahaa...
aq pon ambek tepung n tuang atas dia...
mmg dia tak lari cos dia tak jangka benda tu..




beginilah keadaan dia
lepas kena dengan aq...
jahat juga aq upanya





backup utama dalam master plan Abg Noh Klon & Wan Bomoh





time ni dah penat lari...
motor aq juga jadi port nak bergambar...
abis motor aq penuh dgn tepung...





bila dah kena dia pon balik la umah
aq harap tepung tu kluaq la nnt
hahhahahhaaa


kepada Uncle Jimmy aq mintak maaf la nooo
cos men"tepung"kan ang
klu tak salah dia kena tepung 3 kali tahun ni
first geng umah sewa aq kerjakan
second geng SPK PoliMAS
third geng klas DAT 6A


malangnya yang last tu dia sempat mengelak
jadi motornya shj yang sempat ditepungkan


apa pon best sesangat bila kita tepungkan orang ni
lepas ni kenala aq berjaga2 bila mai bufday...
hahahhahahhaha...


sekian sudaaaaaaaah...

Sunday, January 16, 2011

Bila dah BORINK!!!

-assalamualaikum-


seperti biasa la... setiap kali aq borink da saja aq nak karang dalam blog aq ni...
anyway, baru2 ni aq n the geng pergi makan kat BURGER GEMILANG
masa on the way balik tu kami singgah jap kat uptown di stadium then singgah pula kat depan pintu gerbang ISTANA ANAK BUKIT


cantik pemandangan kat depan tu bila time malam
apa lagi... naik tanduk la kami kat depan tu...
hahahhahhaaa



ISTANA ANAK BUKIT yang tersergam indah bila waktu malam




ni aq la....






time ni klu tak salah dah pukul 1.30 pagi
mata dah mmg mengantuk..
tapi ada hati lagi nak bergambar...
hahahhahhahaa



Abg Noh Klon kita mmg bergaya la...


...:style:...


tahap kegilaan makin memuncak
nasib tak dihalau pak guard...
hahahhahahhaaa


aq pon nak posing gak...
hahahahahaa


cam ni la kehidupan aq...
bila borink ja semua benda menjadi
n kadang2 tu ada juga yang tak menjadi
tapi lagi best klu event yang jadi tu secara spontan...


well.... malam tu kami tak rancang pon nak singgah cni
bila dah singgah macam2 jadinya
tapi yang penting apa yang kita buat kita enjoy
k... see u in the next post...


pai pai... bye...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers