Monday, January 31, 2011

Lawatan Sem Akhir DAT6A (Hari Pertama)

-assalamualaikum-


baru2 ni aq and sahabat sekelas, sekuliah, sepoliteknik
telah pegi trip tok sem akhir punya lawatan
rancang punya rancang,
akhirnya termakbul juga hajat nak buat lawatan klas ni...

3 hari kami berkampong di
- Melaka Bandar Bersejarah
- Kuala Lumpur Bandar Metropolitan
- Shahalam Bandar Bercahaya

hahahhahahhaa...
puas bercuti dari 24/01/11 - 26/01/11



dalam ni aq masukkan gambar2 kami sepanjang ari pertama lawatan...
klu nak tengok gambar ari seterusnya kena la tunggu... huhu

muka2 yang tengah teruja ni...


malam tu aq jadi burung hantu separuh jalan...
bukannya apa, saja nak snap gambar diorg tidoq...
hahahhahaha.. jahat aq malam tu
tapi last2 aq pon tertidor... jadi ada la muka aq dalam kamera diaorang
tapi dalam ni aq tak masukkan la atas dasar keperimanusiaan
hahahhahahahhahahaa..


gambar ni masa kat depan A Famosa Water World
awal sngat sampai terpaksa la lepak kat c2 dulu sementara nak tunggu diorg buka jam 11 pagi


macam2 gelagat la member aq ni... apa yang diaorang buat pon aq tak tau
keja aq snap gambar je.. hahahhahaaa...


ni pulak gambar lecturer yang join skali
yang ramai2 tu pulak member klas aq...


ni tak laen muka2 yang kuat posing la... hahhahaa
bukan korang tak kenal pompuan..
pantang ada kamera... macam2 style...


yang ni pulak masa kat dalam A Famosa tu...
dah basah kuyup dah ni... perut kompom lapaq...
apa lagi beratur la ambek nasi free...


yang ni jngan ditanya...
hensem tak??? hahahhahahhaa


semua tengah kebulur masa ni...
hahaahhahhahhaaaaa...
mana pic aq????


yang ni pulak sedikit sebnyak pic lepas perut dah kenyang


lepas 3,4 jam berendam dalam air tu...
abis semua jadi kembang... hahahahahhaa
kami pon meneruskan perjalanan tok check-in motel kat Bandar Hilir Melaka
sempat juga la snap gambar kat c2 buat kali terakhir...


part seterusnya......
perjalanan malam berjemaah tok ke menara Taming Sari
kat melaka ni pelik cikit... bila malam ja sunyi sepi
aq pon heran mana pegi semua muda mudi kat melaka ni bila time malam
walhal, melaka ni tempat tumpuan pelancong
maybe time aq pegi tu bukan hujung minggu kot
bayangkanlah... tempat famous macam 2 jam 10.30 dah sunyi sepi
macam tak pecaya pon ada



ni masa tunggu menara ni bergerak naek
bayaran boleh tahan la... RM10 sorang


ni gambar yang sempat aq snap dalam tu
ni dah second round aq nek menara ni...
sooo nak jalan atas tu pon dah tak gayat...


ok skarang ni time nak tunggu nek boat kat apa namanya.. River Cruise
yang ni first time aq nek... mmg best tengok suasana malam tepi sungai tu...


gadis2 melayu DAT6A...


aq pon nak juga berposing sorg2...
ingat nak buat dekstop background, tapi kabur ckit... xbest laa...


macam2 ragam


mmg hapy diorg ni...
24 jam senyum ja...


sempat lagi bergambar ni... klu tak silap ni masa kat depan Muzium Samudera
rugi bila jalan2 malam ni.. semua tempat menarik kat melaka dah tutup...


on the way nak balik ke Hotel Shahbandar sempat lagi berposing
kali ni aq pon nak join gak.. ashik jadi jurufoto je...


soo... ni la xtvt kami sepanjang ari pertama lawatan
malam tu aq n beberapa orang x terus balik tidoq..
kami sambung dengan xtvt karaoke...
tapi disebabkan oleh alasan2 tertentu aq xmasukkan la gambar tu...
hahahhahaaa.. utk kebaikan bersama
jadi sampai cni dulu noo..
esok2 aq masukkan lagi sambungan lawatan ni..


k wasalam

0 Ulasan Dari Hati:

Post a Comment

Dah baca entry saya...
ada sebarang kemushkilan???
suratkan segala yang tersirat dihati anda disini...
~Terima Kasih~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers