Tuesday, June 12, 2012

Jimmy Palikat - Anak Kampung


Memang aku ini anak orang miskin
tiada apa-apa yang dapat kuberikan
engkau memang cantik
memang tidak padan dan tidak sepadan

Aku anak kampung tiada pelajaran
kuli-kuli sahaja memang tidak padan 
cantik ba kau itu
banyak yang tergoda lagi orang kaya

Tiada kereta ku bawa kau jalan-jalan
rumah ku pun tiada adapun bapa punya
apalagi belanja mahu bayar berian 
kahwin sama kamu
bukannya ku tidak suka sama kamu
tapi aku takut hidup kau kan sengsara
kerna aku cinta aku lepaskan kau sama orang lain

Engkau masih muda cantik lagi menawan
janganlah kau cari lelaki macam saya
engkau memang cantik
nanti kau menyesal tiada guna

Tiada kereta ku bawa kau jalan-jalan
rumah ku pun tiada adapun bapa punya
apalagi belanja mahu bayar berian 
kahwin sama kamu
bukannya ku tidak suka sama kamu
tapi aku takut hidup kau kan sengsara
kerna aku cinta aku lepaskan kau sama orang lain

Memang aku ini anak orang miskin
tiada apa-apa yang dapat kuberikan
engkau memang cantik
memang tidak padan dan tidak sepadan

Aku anak kampung tiada pelajaran
kuli-kuli sahaja memang tidak padan 
cantik ba kau itu
banyak yang tergoda lagi orang kaya

Tiada kereta ku bawa kau jalan-jalan
rumah ku pun tiada adapun bapa punya
apalagi belanja mahu bayar berian 
kahwin sama kamu
bukannya ku tidak suka sama kamu
tapi aku takut hidup kau kan sengsara
kerna aku cinta aku lepaskan kau sama orang lain

Engkau masih muda cantik lagi menawan
janganlah kaucari lelaki macam saya
engkau memang cantik
nanti kau menyesal tiada guna (3x)


sejujurnya aq lebih sukakan lagu Jimmy Palikat ni yang original version punya
yang dah di edit dgn kumpulan One Nation Emcees tu dengaq mcm bercampur baur ja
dah hilang keaslian lagu tu...
just my opinion je...
apapon tahniah buat anak sabah yang berjaya menaikkan irama kaum dusun
teruskan usaha anda...

bak kata Jimmy Palikat : 
"cabaran utama adalah masa hadapan...
macam mana nak buat lagu yang orang akan suka dan minat"

dan macam lumrah dalam industri seni negara kita...
meletop satu lagu, then lagu ke-2, ke-3 dan kureng
sooo.. 
harap2 lepas nie ada lagi lagu2 irama asli yang best2 dari Jimmy Palikat
^_^"


4 comments:

Dah baca entry saya...
ada sebarang kemushkilan???
suratkan segala yang tersirat dihati anda disini...
~Terima Kasih~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers