Monday, June 13, 2011

Maharaja Lawak... Lawak Ke????

-assalamualaikum-



salam 1 MALAYSIA
apa khabaq semua dipagi isnin nie....
tengah2 borink + letih p kutip duit
teringin pulak nak update my blog nie


macam yang kita semua tau..
lanie tengah panas dgn musim MAHARAJA LAWAK (ML)
aq nie yang xda ASTRO pon sanggup kluaq malam2
p pekan sebab nak tengok rancangan nie...
aq asa first time kluaq cari astro sebab nak layan citer best






semua peserta yang join ML nie
sememangnya hebat2 belako...
sakit perut aq dok gelak...
sampai berpeluh2...
(ingatkan peluh dok jogging...upanya peluh dok gelak...)



nie barisan pelawak Malaysia yang style2 belako
Alex, Balas, Amir, Jambu, Jihan, Man, Wai
XN3, Jozan, Nabil, R2, Sepah


perh...
sakan depa semua nie
kat bawah nie aq masukkan gambaq top 5 yang masih kekal...


kat cni aq masukkan ikut pilihan aq


pilihan pertama
semestinya JOZAN
ragam depa nie mmg best
tapi lagi best klu lawak spontan




pilihan kedua
kumpulan SEPAH
geng nie pon lawak juga...
salah seorang dari ahli kump nie kurang menyerlah dari pandangan aq
tapi lawak still menjadi




pilihan ketiga
abe-abe JAMBU
aksi lawak lucu
sentiasa dgn penampilan berwarna pink
sempoi rrr




pilihan ketiga
abe NABIL
satu2nya pelawak solo yang still kekal
lawak kadang2 menjadi
kadang2 bohsan aq tengok...
tapi boleh laaa....




pilihan kelima
pasangan adik abang, R2
group nie pon nampak macam seorng ja yang lawak
si abang yang klakar
si adik macam backup
tapi still boleh enjoy dgn lawak diaorang




juri2 pon boleh tahan
profesional depa nie
semua berbakat besaq
bnyak pengalaman

abg Mamat Khalid, Ahmad Idham, Saiful Apek


kekadang puji kekadang kutuk
mmg lawak la...


n the last one
pengacaranya
xda yang nie xjalan program tu
abang angkat kepada Amir
AC Mizal

AC pon seorang yang boleh dianggap plawak
lawak spontan masa atas stage pon best dia nie
seorng yang bekerjaya tapi masih sempat nak luang masa mengacara program
hebat!!!


xsabaq rasanya nak tunggu debaran
siapa yang bakal dinobatkan sbagai MAHARAJA LAWAK
pastinya yang menang tu hebat orangnya





apa pon kita tunggu n lihat....

0 Ulasan Dari Hati:

Post a Comment

Dah baca entry saya...
ada sebarang kemushkilan???
suratkan segala yang tersirat dihati anda disini...
~Terima Kasih~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers