Wednesday, June 29, 2011

Edit - Coding... Boleh Ka???



-assalamualaikum-


hari nie blajar maen adobe photoshop
lepas tu terasa nak letak kat shout box pulak...
nie baru lepas edit gambar
payah gak rupanya nak guna adobe photoshop nie


lepas nie nak try bahagian coding lak
baru berjinak2 ja
semua nie pon blajar dlam internet gak
bnyak ilmu boleh dapat


(nie hasil gambar yang aq edit)


k lah.... nak try letak dkat shout box lak
nantikan nooo...


k, sebelom terlewat aq nak ucapkan salam israk & mikraj
semoga hari nie lebih baek dari kemarin
dan semoga hari esok lebih baek dari hari nie


wassalam...

Saturday, June 25, 2011

Juara Maharaja Lawak Terjawab

-assalamualaikum-


malam nie punya la xcited aq pergi tengok maharaja lawak
seawal pkoi 9 dah booking port kat kedai makan
berbekalkan segelas teh o ais limau
aq dok bersemayam kat c2 nak tunggu rancangan nie
awal kan... tu la takot kerusi penuh


malam nie kebnyakkan peserta ML x mengecewakan
semuanya best2 blaka
mcam yang aq mention minggu lepas dlam post nie (sini)
pilihan aty aq....

JOZAN
!
V
SEPAH
!
V
JAMBU
!
V
NABIL


bila tengok malam nie
bnyak yang berubah
bahkan ramalan aq satu pon x mengena


apapon nak ucapkan tahniah kepada kumpulan SEPAH
kerna dah dinobatkan johan ML
tuah anak Shuib yang bakal lahir kot...


JOHAN MAHARAJA LAWAK
RM 350,000



NAIB JOHAN MAHARAJA LAWAK
RM 250,000



TEMPAT KETIGA
RM 150,000



TEMPAT KEEMPAT
RM 50,000



tudia...
beratus ribu abis cam tu ja malam nie
yang pasti sapa menang n sapa kalah dah xpenting
yang paling beruntungnya NABIL
sorang dia menang RM 150,000
cash xpayah nak kongsi2
mengalahkan johan ML
hhahaahhaaa
beruntung la dia bawak watak solo


ok lah, malas nak bercerita panjang
nak masuk tidor dah
esok nak g keja lak...
tengah hari ckit nak g berendam di PUNCAK JANING
wah... xsabar rasanya nak g esok
terasa kedinginan air bukit dah nie


hahahaaaaa
wokehhh
stakat nie ja...
wassalam... adiossss...

Thursday, June 23, 2011

Kerja Keja Koja

-assalamualaikum-


hai semua... dah pagi kan...
mata x ngantok lagi nie...
ermmm... tu la tiap2 mlm tidow lewat


tah napa malam nie aq xtau nak buat apa
nak kluaq pon risau
takot2 terkena buatan orang
hehehheee
almaklumla... smalam bufday aq...
ada saja yang ajak kluaq mlepak nak kasi aq mandi tepung
tapi aq ckit pon xtermakan godaan diorang
hahaaa.. dok umah ja kmrin ngn ari nie


bila dah abis study nie
ramai yang dok bertnya kat aq..
"ang keja apa la nie...???"
aiyooo... apa mau jawab maaa???


ok lah.. buat masa cuti nak tunggu sambung blajaq
(klu dpat la...mintak2.....)
aq tolong2 mak aq ja pagi2
bukan jual kuih... bukan jual nasi lemak...
sebenaqnya aq tolong mak aq mengajaq pagi2...
ahhahaa.. jadi cikgu sementara...
nak tau cikgu apa???
kat bawah nie

!
!
!
!
!
V

ehsan encik Google


keja aq tolong mak aq ngajaq pokok getah nie la pagi2
hahhahaahaa...
mengajaq pokok getah cara2 nak kluaqkan susu getah dgn manyakkk...
best keja nie... mudah dan cepat abis keja
tapi dlam best tu ada gak la yang tak bestnya
yak xbestnya bila time hujan pagi2...
bercuti sakan la ari tuu... xmasyukkkkk!!!


ehsan encik Google


biasanya ofis hour aq jam 8pg sampai 10.30pg
abis lambat koi 11 pg laaaa...
seminggu skali kami pungut la semua getah2 nie
boleh la 2,3 kilo... hehehe
mak aq slalunya jual getah beku
getah jenis nie murah dari getah keping
nak tau getah beku macam mana tengok kat bawah nie haa...


ehsan encik Google


sapa yang xkenai tu, mcm nie la getah beku
yang kat bawah nie plak getah keping
harga getah keping nie 2 kali ganda harga getah beku kat atas tu
mahal nie... tapi nak buat getah keping nie pon hampir sehari la jg
bnyak keja nak kena buat


ehsan encik Google


getah keping nie nak buat kena guna mesin gelek nie
ada 2 jenis mesin nie
mesin pertama nak kepingkan susu getah
mesin kedua nak corakkan getak keping nie


ehsan encik Google


kat cni aq nak cita la ckit cara2 nak buat getah keping yang mahal nie
aq dapat tau pon dari mak aq
sebabnya aq pon dah xpenah tengok orang buat getah keping
yang penah tengok mesin dia ja la...
ada satu kat umah arwah tok
tu pon xtau boleh guna ke x


cara2 nak buat

1 - menoreh dulu la pagi2... klu x mana nak dapat susunya
2 - lepas abis noreh semua pokok... biar susu tu kluaq sampai 2,3 jam
3 - lepas tu pegi kumpul semua susu getah cair yang ada kat pokok
4 - masukkan susu getah cair dlam beberapa takung
5 - masukkan cuka getah nak bagi susu getah nie cepat beku
6 - bila dah beku, pijak susu getah bagi nipis ckit
7 - masukkan susu getah yang dah kering dlam mesin tu... gelek ikut ketebalan yang disukai
8 - lepas dah dapat tebal yang dihajati masukkan dalam mesin yang kedua, mesin nak mencorakkan kepingan getah
9 - jemur kepingan getah yang dah ciap di gelek... xperlu bawah cuaca yang panas
10 - siap sedia untuk dijual dgan harga yang.... WAWWWWWW...


ehsan encik Google


bnyakkan step nak buat getah keping
kebiasaannya mak aq kata,
sapa yang jual getah keping ni akan keja sampai petang
sebab proses nak buat nei mmg lama
tapi berbaloi dgn harga yang dijual


ok serba sdkit mengenai perihal seorang penoreh
aq nie nak crita pasal keja aq...
tapi dah melalut cerita pasal getah bnyak lak tu
hahhahahahaa...
lantak rrr....


ok....
seterusnya aq juga nak ucapkan slamat hari lahir
buat satu2nya adik lelaki aq
(SAIFUL IZHAM B. ABDULLAH)
dah 17 tahun nooo
untung kluarga aq...
bufday aq 22... adik aq 24, sama2 bulan 6
dekat2 ja nooo


stakat nie dulu tok pagi nie
esok rajin2 aq update lagi
nak pegi berblogwalking kejap
ziarah2 sambil cari ilmu


k, wassalam
adiossssss...
peace yawwwwwww!!!

Tuesday, June 21, 2011

MUH ft. Hazama - Pokok




Tersesat malu bertanya
Tak tahu tak tahu ke mana
Terlalu banyak alasannya
Ku terdiam
Menyusur di kaki lima
Terlihat bayang wajah kelmarin
Tersentuh hati bagai luruh

Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebahKau masih ada

Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam
Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh

Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada..woooooo

Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam
Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh
Tanya sama pokok


Tahniah Zainodin

-assalamualaikum-



time abis study aq dikhabarkan dgn
berita pernikahan seorng sahabat
sebelom nie pon penah dibagi tau oleh tuan punya badan
tapi sebab tengah sembang2, ingatkan dia melawak ja
tapi ternyata aq yang salah


minggu lepas aq ngn kekawan pegi makan kenduri
tapi xsempat nak jumpa pengantin
ramai sangat orang masa tu
just pegi makan n balik lepak ja...


kat bawah nie aq masukkan gambar hari perkhwinan
masa di rumah pengantin lelaki n prempuan
gambaq2 nie aq dapat dari fb ja..
xberkesempatan nak snap gambaq sendiri


pasangan mempelai : Zainodin & Sharifah


gambar 1 -> rumah pengantin lelaki

gambar 2 & 3 -> rumah pengantin perempuan

gambar 3


semoga ikatan perkahwinan nie berkekalan hingga ke anak cucu
tahniah sahabatku ZAINODIN


wassalam..
adiossss...

Sunday, June 19, 2011

Sewaktu Dulu

-assalamualaikum-



hai semua...
apa cer ari nie...
harap2 semuanya hapy blaka wlaupon mendung & hujan seharian
malam ni xda cerita menarik nak dikongsi...


masa tngah belek2 gambar lama2
teringat kenangan masa kat skolah sewaktu dulu
wah!!!
dah hampir 4 tahun rupanya aq mnggalkan zaman p'sekolahan


langsung xsedar waktu berjalan
macam2 tlah aq lalui
akhirnya sampai ketahun 2011 nie
rasa sat sesangat...


bila dah terlanjur dok tengok gambar tu...
aq rasa cam nak kongsi pulak...
gambar2 nie aq snap masa didlam suatu kursus


Event : Kursus Kepimpinan Pengawas Sekolah
Venue : Anjung 5, (Berhmpiran Hutan Lipur Bukit Wang)
Year : 2007



nie la rumah tumpangan di anjung 5
binaan yang unik sekali
boleh memuatkan lebih kurang 50-60 orang




disini ada berbagai2 jenis buah2an...
antaranya durian yang berisi warna ungu
(ehh...ada ke?? tah aq pon xpenah tengok)


tapi, masa aq lalu minggu lepas nak pegi lepak kat bukit wang
aq tengok tempat nie macam xterurus ja...
xtau la dah tutup ke apa...


di bawah nie gambar candid sepanjang kami berada kat sana
aq masukkan yang mana clear ja la...
almaklumla... time nie aq pakai camera kodak ja...
camera digital xdan lagi nk beli
nie pon aq scan masuk dalam lappy aq




muka masa time skolah...
junior aq semua nie...
skarang bila jumpa... nak tegur pon rasa pelik
muka sorang2 dah bnyak brubah
aq sendiri kekadang dah xcam





masa nie perangai mmg agak2 gila2 ckit
hahahahaa...
macam xpenah nampak camera kan...




macam2 kerenah + ragam kami waktu nie
semua sama2 buas
mengalahkan adik2...
abang2 yang syok lebih




sampai ketempat tidoq pon nak bergambar lagi
layan je la...
bukan senang nak dapat memori indah macam ni lagi


pic kat bawah nie ada satu nama
Haji Sufi
Hj Sufi nie la pemilik tempat nie
klu xsalah dulu Hj seorang warga pendidik




junior2 aq tengah mengisi perut time nie
ikut dan aq ja nak bergambaq...
hehhehehee




klu xcilap pic kat bawah nie dekat pintu masuk Bukit Wang
nie masa time Jogging
letih tu... boleh rehat jap...




yang nie aq kena bagi sedikit ucapan masa majlis penutup
muka malu2... hahaahahaaa
aduh!!! tunduk ja aq masa nie....




nie gambaq2 member2 @ AJK pengawas
ramai lagi pengawas pompuan masa nie
tapi gambar semua blur
ini ja yang agak2 clear
jadi la...
aq masukkan juga wakil pompuan...




pengalaman 3 hari 2 malam kat cni boleh tahan seronoknya
bnyak input kami dapt terutama dalam kepimpinan
xtiviti yang cikgu2 sediakan pon agak best


tujuan kursus nie sebenaqnya nak terapkan nilai2 kepimpinan
dan disiplin diri pada kami pengawas2 sekolah


kat bawah nie gambaq kenangan pengawas sekolah sesi pagi tahun 2007
gambaq hitam putih..hehehee
oldskull la katakan
hahahhaahahaaaa




ok... tu ja story mory malam nie...
(malam ka??? dah pagi laaaaaaaaaaaaaa...)


seblum terlupa...
disini aq nak ucapkan
SELAMAT HARI BAPA
buat ayah tercinta : ABDULLAH YAAKOB
n kepada semua ayah2 diseluruh dunia
TERIMA KASIH diatas segala pengorbanan yang ayah lakukan


ok... c u later
wassalam...
adiossssss...

Thursday, June 16, 2011

Pabila Jejaka2 Bujang Bertemu

-assalamualaikum-



halooo... slamat petang semuaa...
yaaaaaa... sekali lagi kepanasan melanda diri aq hari nie
semalam hujan ja sampai ke pagi...
bila dah siang panas terik jadinya...


ok lah...
bukan nak bercerita ceriti pasal cuaca kat dlam nie...
tapi kat cni nak share2 kat korang xtvt aq n the geng
bila mana ahli2 kump tengah sibuk merempat xda keja nak buat
ni lah jadinya...


sedondon dengan tajuk entry kali nie
- pabila jejaka2 bujang bertemu -
maka terjadilah xtvt yang xdiduga dan xdirancang


pagi tu panas terik ja kat kampong
baru balik dari cari duit poket
tetiba dpat call dari member
"jom p berkelah kat ......."


aq pon ok je la... lagi pon tngah xda keja...
"abih tu xreti nak p beli ayam 2,3 ekoq kat kedai tepi umah ang???"
(kata member aq dgn nada lawak...)
"duit nnt kita kira kat sna..."
nah aq kena pulak...


aq pon beli ayam 2 ekoq dgn kos RM28...
nasi (RM8),air (RM5) n ikan (RM4) diorng nak beli
ok selesai beli ayam siap2 barang ckit pegi umah member aq
tompang keta dia nak pegi empangan
tapi xjadi sebab air keruh
soooo... destinasi bertukaq ke
Hutan Lipur Puncak Janing


ehsan encik Google


xtvt yang dimaksudkan :
- berBBQ sambil menyelam -
mmber2 yang join kali nie
- aq (kotak mancis)
- elyas
- azwan
- muiz
- azlan
- fitri
- tomi@ridzuan




tapi yang xbestnya bila sampai ja kat c2 hujan tujun xhenti2
semangat ja member aq cakap
"kita bakaq pakai kayu, banyak kat sna... nnt kita kutip..."
nasib la tergerak gak hati nak beli arang (RM7) masa dlm perjalanan


klu x kena singgah kedai makan
n ckap kat makcik kedai makan tu
"mak cik...tlg goreng ayam n ikan nie...
nasi kami dah ada... cuma nak tompang goreng ja...
harga kita runding kemudian..."
xke xketahuan namanya tuu...


untung la hari tu hujan...
kosong ja semua port yang best2...
apa lagi... pilih ja port mana yang mana berkenan




utuk tujuan keselamatan n cepat boleh makan
kami pilih tempat rehat nie
lepas tu mula la aksi mencari semanggang n menyalakan bara


sorang2 tekun ja nyalakan api
almaklumla... dah jam 1 tengahari....
perut pon dah berdangdut sakan
api xnyala2 juga




hujan turun makin lebat...
lagi susah la nak nyalakan api
tapi berjaya juga akhirnya




dah nyala api
ayam & ikan pon mula la dipanggang
wah... ada bauuuuuu...




pedih mata maen asap
kelaparan punya pasal xkisah la...
janji boleh masuk perut...


tengok tu... semngat ja Abe Elyas kita nie




macam2 ragam...
xtahan tengok ayam tuu....
waaaaaaaaaaaaaaa...




nie proses nak tunggu ayam masak...
perhhhhhhhhh...
tak tahan aq usha pic yang last tuu...
macam nak ambek bawa lari ja...




dah masak!!!!!
berbekalkan nasi yang dibeli kat kedai
kami pon melantak lah dengan sepuas-puasnya


macam2 krenah
sekoq2 muka kebuluran
time nie klu xsalah dah jam 2.3o petang
mmg kelaparan tahap gaban la nie...




lopas makan2...
sembang2 merapu merapat jap...
lepas tu cabut baju sluar...
terjun mandi manda...


sejuk sioooottt...
menggeleter satu badan....
mmg fresh gila viva la time nie


dah penat2 dok selam2 sambil telan air...
jam 4 lebih2 kami blah balik...
time nie hujan baru seriat....
pengdatang2 dalam negara pon mula la berduyun2 masuk mai mandi....


kami tinggaikan depa dgan keseronokan kat c2...




dalam kesibukan membekar tu sempat juga ambek pic sendiri...
bila belek2 balik
aq nie dah makin tembam...
hahahhahahaa




ok... aq stop cita kat cni dulu
ada keja laaa...
nak kena ambek adik pulak...


enjoy your day...
wassalam..
adiossssssssss...

HOTELICOPTER @ Hotel Terbang

-assalamualaikum-


pagi semua...
ari nie terasa sngat borink sbb xda xtvt menarik
soo... aq pon mula la menerjah encik Google


tetiba terjumpa pulak satu gambar nie....
nampak menarik
first time aq tengok...


kat cni aq nak kongsi la dngan korang semua...
"Hotel Pertama Didunia Boleh Terbang"
perrr.... super nie...
xcaya tengok pic kat bawah



ehsan encik Google


ehsan encik Google


ehsan encik Google


ehsan encik Google


antara spesifikasi hotel nie :

- Terdapat 18 buah bilik hotel mewah bertaraf 5 bintang yang dilengkapi dgn :
->wireless
-> mini-bar
-> mesin pembancuh kopi
-> katil pelamin
-> room service dan sebagainya...

- Ketinggian : 28 meter

- Panjang dimensi : 42 meter

- Had muatan maksimum : 105850 Kg

- Had kelajuan maksimum : 255 Km/h


kat bawah nie gambaran bilik hotel dalam HOTELICOPTER nie...


ehsan encik Google


ehsan encik Google


ehsan encik Google


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


hahhhahaaaa...
apa macam... hebat x HOTELICOPTER tu....
aq rasa macam nak book ja satu bilik...


tapi yang aq panasnya...
gambaq2 yang aq tengok tu hanyalah bertujuan
untuk APRIL FOOL pada thun 2009
(nasib la aq baca sampai habis artikel tu...
klu x dah tertipu kan!!!)


aq bukan maen fokus nak tau cita pasal heli nie...
tup..tup.. aq terkena...
hahaahhaaaa...
apa pon x mustahil akan ada hotel seperti nie suatu masa nanti
dengan kecanggihan ternologi masa nie
segala yang mustahil mampu menjadi realiti


ok... stakat nie dulu perkongsian malam nie...

INGAT!!!...
gambar-gambar diatas hanyalah rekaan semata-mata
bukan realiti


k, wassalam...
adiosssss...

Monday, June 13, 2011

Pesanan Buat Future Wife


Assalamualaikum...



Kehadapan my future wife (s)



I don't know who the hell are you and I have no idea where you are right now. But one day, bila kita dah berjumpa, I harap you mampu terima I seadanya seperti mana I akan terima you dan diri you sebenarnya. Lagi pun, I tahu yang you ni memang comel. Dan baik. Dan rajin. Dan alim. Dan cun.



I berharap bila I check facebook you nanti, you tidak letak banyak gambar you yang daring-daring kat facebook. Sebab, setahu I, kalau perempuan tu comel, mesti nak tunjukkan ke seluruh dunia. Macam lah dia sorang je yang comel. I comel tak ada pun letak gambar kat facebook tunjuk ke seluruh dunia. Boleh je hidup. Ehem2.....



Serta, gambar di facebook tu, jangan lah nak dedah sana dedah sini. Malu I. You pun tau kan, perempuan ni ibarat cokelat Ferrero Rocher. Bila berbalut dengan pembalut, even cokelat tu jatuh kelantai pun orang still nak. Tapi kalau dah tak berbalut, bila jatuh ke lantai, semua buat dono. Ada tu, kalau boleh, ada yang nak pijak lagi. You pun tak nak kena pijak kan? Lagi pun, you tahu, tak ada lelaki di dunia ni yang nak kahwin dengan perempuan yang seksi meksi.



My future wife(s),



I tak tahu pasal masa depan I. I tak tahu berapa banyak duit yang I akan ada. So, dengan kata lain, I mungkin tak akan mampu kasi rumah 10 tingkat kat you. I juga mungkin tak mampu kasi you 10 emas intan berlian. Harap you tak kisah dengan diri I yang tak beharta ni. Tapi kalau setakat kasi you 20 hingga 30 anak tu, I okay je. Dalam tiga tahun, kita mungkin akan ada 2 anak. Tapi tu tak termasuk yang kembar tau.



Bila kita ada rumah nanti, I tak kisah kalau you nak bekerja. Tapi lagi bagus kalau you duduk je rumah jaga I. I bukan mintak di layan bagai raja. Tapi kalau I balik dari kerja tu, apa salahnya tanggalkan stokin I, urut bahu I, sediakan minum-minum I. Tapi kalau you tak nak buat, tak apa. I boleh tambah lagi 1 (cukup 2). Lagi pun, bila I tambah lagi 1, kurang la sikit beban you. See? I memang prihatin.



Hmm. You tau, I tak mengharapkan yang you adalah gadis lemah lembut dan ikut semua kata I. Kalau you boyish sikit pun apa salahnya. Aggressive itu menarik. Kalau boleh, lebihkan kat bahagian mengada-ngada dan keras kepala you tu. I suka. Senang la I nak ajak bergaduh kalau macam tu. Sebab kalau di ikutkan, I tak suka perempuan yang lemah lembut sangat. Nanti tak meriah rumah tangga. So kalau skali skala bergaduh, best juga kan? Lagi pun, kita gaduh siang-siang je, bila dah nampak katil di malam Jumaat, kita berbaik lah. Tambahan pula, bagi kita, setiap malam kan malam Jumaat.



My future wife (s),



You, I harap you reti memasak. You mesti reti memasak. Apa? Tak salah kalau perempuan tak reti masak? Ya. Memang tak salah. I tak kata pun salah. Tapi jangan salahkan I kalau I tambah lagi 1 isteri (cukup 3) sebab yang satu dan dua tak reti masak nak buat macam mana kan? Okay tak-tak. I tak nak bini 2,3,4. Banyak sangat. bukan tak mampu. Tapi... Ehem.



Actually, I bukan mintak you masak macam makan kat hotel. Asalkan you reti masak yang simple-simple sudah lah. You tau, air tangan masakan isteri lah yang buat si suami setia. Lagi pun, tak akan setiap hari kita nak makan kat restoran kan? Kalau setiap hari makan kat restoran, baik I kahwin je dengan mak cik tukang masak tu. Ye tak? You pun tak nak kan I tambah lagi satu (cukup 4) kan?



I harap you reti jaga diri sebelum jumpa I. Kalau boleh, jangan couple banyak-banyak. Tak pernah couple lagi bagus. Tapi kalau dah couple tu, jangan buat yang bukan-bukan dengan boyfriend you. Bila dating tu, jangan nak mengada-ngada keluar berdua. Boyfriend you tu bukan boleh percaya sangat. Kebanyakkanya adalah buaya. Sebab kalau dah lelaki, mesti bermulut manis.



Akhir kata dari I, bila kita kahwin nanti, you masak, I makan. I imam, you makmum. I baca doa, you aminkan. You merajuk, I pujuk. Perfect, kan? So cepat lah cari I. I takut lah nak cari 'you'. Takut tersalah pilih perempuan lain. You pun mesti tak nak jadi isteri ke dua I kan



Sekian...


Yang Benar,



your future husband

Maharaja Lawak... Lawak Ke????

-assalamualaikum-



salam 1 MALAYSIA
apa khabaq semua dipagi isnin nie....
tengah2 borink + letih p kutip duit
teringin pulak nak update my blog nie


macam yang kita semua tau..
lanie tengah panas dgn musim MAHARAJA LAWAK (ML)
aq nie yang xda ASTRO pon sanggup kluaq malam2
p pekan sebab nak tengok rancangan nie...
aq asa first time kluaq cari astro sebab nak layan citer best






semua peserta yang join ML nie
sememangnya hebat2 belako...
sakit perut aq dok gelak...
sampai berpeluh2...
(ingatkan peluh dok jogging...upanya peluh dok gelak...)



nie barisan pelawak Malaysia yang style2 belako
Alex, Balas, Amir, Jambu, Jihan, Man, Wai
XN3, Jozan, Nabil, R2, Sepah


perh...
sakan depa semua nie
kat bawah nie aq masukkan gambaq top 5 yang masih kekal...


kat cni aq masukkan ikut pilihan aq


pilihan pertama
semestinya JOZAN
ragam depa nie mmg best
tapi lagi best klu lawak spontan




pilihan kedua
kumpulan SEPAH
geng nie pon lawak juga...
salah seorang dari ahli kump nie kurang menyerlah dari pandangan aq
tapi lawak still menjadi




pilihan ketiga
abe-abe JAMBU
aksi lawak lucu
sentiasa dgn penampilan berwarna pink
sempoi rrr




pilihan ketiga
abe NABIL
satu2nya pelawak solo yang still kekal
lawak kadang2 menjadi
kadang2 bohsan aq tengok...
tapi boleh laaa....




pilihan kelima
pasangan adik abang, R2
group nie pon nampak macam seorng ja yang lawak
si abang yang klakar
si adik macam backup
tapi still boleh enjoy dgn lawak diaorang




juri2 pon boleh tahan
profesional depa nie
semua berbakat besaq
bnyak pengalaman

abg Mamat Khalid, Ahmad Idham, Saiful Apek


kekadang puji kekadang kutuk
mmg lawak la...


n the last one
pengacaranya
xda yang nie xjalan program tu
abang angkat kepada Amir
AC Mizal

AC pon seorang yang boleh dianggap plawak
lawak spontan masa atas stage pon best dia nie
seorng yang bekerjaya tapi masih sempat nak luang masa mengacara program
hebat!!!


xsabaq rasanya nak tunggu debaran
siapa yang bakal dinobatkan sbagai MAHARAJA LAWAK
pastinya yang menang tu hebat orangnya





apa pon kita tunggu n lihat....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers