Monday, July 9, 2012

BaktiSiswa - Kampung Anak Kurau (Siri i)

-assalamualaikum-


hai korang semua
lama rasanya x menaip ka sini
gatal tangan nie rasa mcm nak taip panjang2 ja
hahahahhaaa


ok la.. hari ni pagi ni aq nak update pasal xtvt aq lepas exam
aq terbang jauh nun di Perak Darul Ridzuan
kali nie aq nak post kisah HARI PERTAMA ja :)



Bakti Siswa Perdana 2012
Kampung Anak Kurau, Batu Kurau, Taiping, Perak
"Kasih Dicurah Kenangan Tercipta"



geng2 MT yang mengepalai program kali nie...

Pengarah : Nurul Asyiqin Bte Ablah
Timb. Pengarah : Nurul Shahamah bte Abdul Razak
Setiausaha : Muhammad Shazwi bin Abd Razak
Bendahari : Amanina Safwah bte Shamsuddin



perjalanan kami ke baksis dalam bas yang kosong
sangat selesa... hakhakhak
ramai yang terus ke tempat baksis
so kami bermaharajalela dalam bas :p



macam biasa... keja jahat aq sepanjang zaman
snap pic kawan2 tengah tidoq dalam bas
masa nie aq x kenal sangat geng2 dalam bas tu
sooo x berani nak buat jahat kat geng2 pompuan
hahahhhahaaa...
aizat bernasib baek sebab sempat jaga...



tempat perasmian pon dah sampai
selepas 4 jam perjalanan.. kami sampai jam 11.30 pagi
terus gerakkan kerja, kalut sebab dah nak buat perasmian



rombongan joyah baru turun bas...
tau2 kena jalan kaki ke dewan 
hahahhahaa... 10 minit juga la baru sampai kat dewan tu



perasmian bermula
m/c oleh fizi, doa oleh taufik
pengarah dan jkkk bagi ucapan aluan 
seterusnya perasmian dan pelancaran oleh tetamu jemputan (nama pa tah) haha



gimik perasmian dirasmikan oleh tetamu jemputan



seterusnya penyerahan anak2 angkat
aq n hafiz dapat ayah angkat (Abah Johare) 
ijat n faisal dapat tok angkat (Tok Rokiah)
kami berempat dapat tinggal dalam 1 rumah
best sangat :D




dapat pulak sorang cucu dalam umah tu
alif namanya... mula2 sampai malu2 kucing...
sejam lepak kat umah tu siap bergusti semua ada
hahahhahaaaa... faisal n ijat jadi mangsa gusti...
aq lari masuk tidoq kat dalam bilik... hahahahahhaaa



xtvt kami bermula waktu magrib di masjid Jamek Kampung Anak Kurau
ada bacaan yasin mintak keberkatan program kami...
then lepas isyak ada makan2 bubur kacang gitu...
then sambung dengan postmoterm... waaaaaaa...


yang bestnya... balik ja umah tok n abah... mak dah menunggu nak idang nasi
perhhh... masakan mak n tok mmg terbaek laaa...
malam tu semua pakat malu2 nak makan... semua xmau tambah nasi
aq tau sekoq2 kelaparan tapi sebab xbiasa semua buat2 kenyang
(termasuk la owner blog nie =.=")


hahhahaaa... hari pertama kami xda xtvt yang menarik sngat...
sooo nantikan xtvt hari kedua pulak yeeeeeeeee
ok... saya mau tidoq... ngantuk sudah
nanite semuaaaaaaa...


wassalam
adiosss... amiosss...

11 comments:

  1. Wow wow wow wow !!!
    Meletup.
    Can't wait utk episode 2..
    Hehehe..

    Paling meletup gambaq tidoq tu,
    muahahaha :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaa...
      aq nak wat 4 episod kali nie...
      full story by day...
      hahahahaa...
      jngan risau bnyak lagi muka ang lepas nie

      Delete
  2. Haha..
    Baik2..
    Semangat sungguh cik basri kita neh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa laaa... setahun sekali nak update cerita2 menarik :)

      Delete
  3. Replies
    1. sangat2 menguntungkan... hehehheheee

      Delete
  4. salam... boleh tak i nak phone number yg boleh i contact untuk program baktisiswa kat kampung anak kurau ni??
    macam best je kampung ni

    ReplyDelete

Dah baca entry saya...
ada sebarang kemushkilan???
suratkan segala yang tersirat dihati anda disini...
~Terima Kasih~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers