Saturday, July 28, 2012

Logo Kemerdekaan Malaysia Ke-55

-assalamualaikum-


apa cer korang pagi nie..
pagi2 nie rasa nak upadate pulak...
2,3 hari nie penuh di laman2 sosial hangat berdebat pasal logo merdeka
korang semua mesti dah tengok kan...
logo rasmi bagi menyambut kemerdekaan negara kita tahun nie...


simple gilaaa... 
aq bukan berhajat nak kondem sapa2...
jauh sekali berbicara pasal politik...
tapi dgn kemunculan logo merdeka nie aq kurang setuju 
bak kata pepatah "1Minit55Saat" dah boleh siap
yesss... aq akui... sangat2 simple ok!!!
sekali aq tengok dah macam maen "copy & paste"

then timbul la bermacam2 spekulasi
ada yang positif jua negatif
bagi pendapat aq pulak...
kerajaan sepatutnya menggunakan kreativiti rakyat Malaysia
cuba bentukkan satu pertandingan melakarkan logo dimasa2 akan datang
barulah mendatangkan kelainan...

kat bawah nie
logo-logo rakyat Malaysia yang kreatif
semuanya bertemakan "Janji Ditepati"
terbukti yang rakyat negara kita masih mampu menghasilkan idea2 y bernas
jom kita usha2...









sempoi kan...
tah macam mana logo yang sesimple tu boleh keluar...
lantak laaa... mungkin ada alasan yang munasabah disebalik apa y terjadi...
then aq juga terjumpa satu logo ni dlm Facebook
sempoi... tapi terkeluar tema...
heheheheee.. "Rakyat Bangkit"
mungkin pencipta logo nie tersalah tahun sambut kemerdekaan kot
apa pon design dia mmg agak ohsem!!!


seperti y kita tau
dah menjadi lumrah dalam kehidupan
bukan senang nak puaskan hati semua pihak
soo... buat masa2 hadapan aq harapkan kerajaan negara kita 
lebih sensitif terhadap pandangan rakyat

jom!!! kita pacak "Jalur Gemilang"
sebagai tanda menghayati kemerdekaan tanah air kita dari kuasa penjajah...


wassalam
adiosss... amiosss...

4 comments:

Dah baca entry saya...
ada sebarang kemushkilan???
suratkan segala yang tersirat dihati anda disini...
~Terima Kasih~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers