Sunday, July 29, 2012

Kenangan Lalu - Zulfahmy & Co.

-assalamualaikum-


hai blogger's... dah berbuka??? ehh.. awal lagi... hehehhee
hari nie aq tak ketahuan jadinya =.="
bergolek2 kekiri kekanan atas tilam ni...
xtau nak p mana lepas balik kija pagi tadi

soo... aq nekad mengemas folder2 dalam lappy aq nie
tetiba aq terjumpa balik khazanah2 aq yang tersimpan hampir 2 tahun
terusik kembali kenangan lama
saat muda remaja dahulu kala
wakakkakaa...

dlu aq berpeluang menjalani Latihan Industri (LI) di sebuah firma akaun/audit
Zulfahmy & Co. namanya...


dari Januari 2010 - Jun 2010 aq bertapa kat firma ni
ulang alik dari umah sewa di Taman Sri Kelubi, Jitra
ke firma y terletak dekat Taman Wira Mergong
30 minit juga la dok merempit pagi2... kena hari ujan lagi la leceh... lencun aq

apa y bestnya pasai firma nie...
sebab bos dia sporting... :)
En. Bahadon (En. Bard)
dia sorang ja y menguruskan firma nie
boleh dikatakan masa kami masuk xda lagi staf sokongan y lain

soo... cengginila lebih kurang carta oraganisasi yang aq cipta... 
kekekekeke...


time nie aq ditemani classmate ber'LI setempat
Mohd Jamil namanya (sudah disunting orang OK!!!)
soo xla boring sangat disaat bos keluaq pegi jumpa client...
hari2 pandang muka hang... hang pandang muka aq...

En Bard, bos kami mmg best... tanya ja apa2 pon...
mesti dia akan bantu... bnyak tunjuk ajar kami dpat kat cni
cuma firma cenggini xramai client akan dtg opis...
soo... kami nie mcm krg cikit pendedahan dengan orang2 luar...


yang atas nie tempat Big Boss... En Bard punya lah...
biasa la bagi firma akaun n audit
klu pejabat berselerak tu satu kemestian... tak gitu...
tak caya korang g la keja firma2 akaun tu semua...

rasanya lagi serabut...
kami ni sebab firma baru... so x bnyak sngat la brg2...
aq ngan jamil pulak keja di meja depan...
meja besar kedebak dia bagi kat kami 2... hehehheee...


ni la tempat kija aq dlu
agak serabutkan... keja bnyak time nie...
kena wat akaun syarikat apa tah...
bnyak sungguh dokumen... pening kepala tengok semua tu...



ni atas nie komputer aq...
walaupon nampak old school tapi tetap boleh guna lagi
komputer nie tempat aq bermanja-manja dengan kerja2 akaun dlu
then ni la juga tempat aq on9 time "rehat"... REHAT OK!!!
hahhahahhaaaa...

kat dlam firma akaun mana2 pon mesti akan ada sudut khas
tmpat menyimpan khazanah firma...
hahahhahaa... maksud aq dokumen2 syarikat client
mcm firma nie juga...
xbnyak kotak kat situ...
besa la baru lagi


lepas 2 tahun kami tinggaikan firma nie...
aq xtau la mcm mana keadaan firma nie
aq pon x penah singgah lagi...
hajat hati mmg nak pegi... tapi x kesampaian lagi
tapi masih berhubung dgn En. Bard
4,5 bulan lepas dia ada call aq...
bertanyakan khabar... ingat lagi boss kat anak2 buah dia ni...


cam tu la liku2 aq mencari pengalaman sambil menuntut ilmu
bukan senang nak dpat semua nie
kita perlukan usaha...

insyallah suatu hari aq nak ziarah juga mantan boss aq nie
k la... aq nak kluar g cari air tebu (my febret) hehhheee...

korang2 semua berbuka makan apa hari nie...
adakah:

- biawak salai
- biawak 3 rasa
- sup kepala biawak
- kari biawak
-masak lomak biawak

harap2 bukan lah menu yang aq sebut kat atas tu naaa
pelik bebonor menunya...
wakakakkakaaa...
k bye ^_^"


wassalam
adiosss... amiosss...

17 comments:

  1. wah.. zz pun prnh buat li dkt koperasi.. syok jgk sbnrnye.. bos pun baik cume die suke mengusik.. adoi.. tpi mmg sporting la.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa... LI ni klu kena gayanya, kena tempatnya mmg best... dlu pon tak terasa 6 bulan dok kat firma tu... rasa kejap sangat... :)

      Delete
    2. mmg pun.. rse mcm bru je masuk keje dkt situ.. hehe..

      Delete
  2. Replies
    1. kahkahkah... taknak rasa ka menu2 tu... sodap kot...

      Delete
  3. woooo.. lepas baca nie... xsabar pula nak praktikal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best time praktikal ni... pendedahan sbanar alam kerja... mmg terbaekkk...

      Delete
  4. weee..pe menu semua berasaskan hewan biawak tuuu
    sape makan??cer citer ckit sape mkn??haha
    anyway, salam ramadhan ye...^o^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang pasti bukan saiyaa... hahhahaa.. saja tnya kot2 ada y febret masakan y sedemikian... wakakkakaa... alangkah enaknya jika dibuat masak kicap biawak... haha

      Delete
  5. Ish.. Ish..
    Nampak sangat 'qajin' cik cipun kita nie.
    Plastik roti baik punya landing ataih lantai, kot la nak kutip.
    Muehehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ish.. ish.. aq kemas hari2 kot...
      mesti ada orng sabotaj meja kerja aq nie...
      xpenah aq buang sampah rata2...
      kalu ada pon aq dah abih cover... huahuahuahua
      roti tu dok bawah meja la...
      cam na leh jatuh bawah xtau... (ayat cover)

      Delete
    2. Kihkihkih..
      Baru terbang mai kot tingkap kot no :p

      Delete
    3. aq ghasa pon cam tu gak...
      haishhh...
      sapa punya kija la tu...

      Delete

Dah baca entry saya...
ada sebarang kemushkilan???
suratkan segala yang tersirat dihati anda disini...
~Terima Kasih~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers