Monday, July 16, 2012

BaktiSiswa - Kampung Anak Kurau (Siri iv)

-assalamualaikum-


malam nie aq nak sambung lagi 
bercoloteh pasai bakti siswa lagi nie...
for the last episode :)


Bakti Siswa Perdana 2012
Kampung Anak Kurau, Batu Kurau, Taiping, Perak
"Kasih Dicurah Kenangan Tercipta"
2-5 JULAI 2012


HARI KEEMPAT
05 JULAI 2012


seperti hari2 biasa... biala kat kampung
nak bangun pagi sngatlah susah... pagi tu aq nekad nak mandi air bukit
perhhh... koi 6.30 pgi pekana air bukit mmg terbaek baq gang... haha
then lepas subuh pakat kemas2 barang...

pagi tu last day kami kat umah mak abah angkat...
kejap ja masa berlalu...
turun ja tengok dah terhidang sarapan pagi
tok n mak masak pulut + santan + durian + ikan tamban masin
perhhh... semua pakat berselera pekena pulut durian
aq makan pulut ikan tamban jaaa...

kat sebelah pintu pulak tok dah siapkan 3 beg plastik 
penuh dgn buah durian, rambutan n salak...
perhhh... susah payah tok bungkus nak bagi kmi bawa balik


sebelom bergerak ke dewan... 
kami ambek kesempatan bergambar dgn abah, mak n tok
terpaksa snap 2 kali sebab xda sapa nak mintak tolong snapkan gambaq kami :)


sampai2 ja kat dewan...
ada pulak sarapan pagi y disediakan...
perhhh.. bantai buat kali kedua pulak... haha

majlis perasmian penutupan serba ringkas
so xla lama sngat majlis tu...
semua pon dah nampak ada y mengalir air mata
terserlah disitu keakraban walaupon sekadar 4 hari bersama keluarga angkat


pagi tu kami keja berposing jaa...
last day nak bergambar kat sana...
tah bila pulak nak sampai sana... ermmm


gambar kenangan bersama keluarga angkat n warga UUM


kami pon ambek kesempatan bergambar dgn family angkat
mak kami xmau hantar kami balik
dia kata nanti dia nangis kat sna... selalu dia mcm tu
so abah, tok n kak chik ja antaq kami hari tu


macam2 ragam hari tu
semua buat2 muka happy sebab nak sembunyikan kesedihan
:)


gambar lagi....
(tah knapa aq xtau nak taip apa... hahahhaaa)


dah penat2 posing... kami brangkat ke bas
balik pon xramai dalam bas...
16 orang ja follow bas ari tu


muka2 yang balik ke UUM
tapi bila kat pertengahan jalan makin kurang pulak anggota kami
sehinggalah tinggal 5 orang y turun di DPP Bank Rakyat Bukit Kachi

apa pon cabaran yang kami lalui sepanjang program ni
semuanya mengajar kami untuk lebih matang dalam program2 akan datang
suka duka senyum tawa kami disana sangat2 xdapat dilupakan
tambah pula dapat mak abah angkat yang ohsem gitu

ok la... setakat ni saja perjalanan kami 4 hari 3 malam
berkampung di Kampung Anak Kurau
menumpang kasih keluarga orang... harapnya kasih kami diterima
hehhehee...

wassalam
adiosss... amiosss...

10 comments:

  1. nanti mesti rindu kat family2 angkat ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. husna - comfirm rindu punya... layanan kami dapat mmg diluar jangkaan... family angkat dah macam layan anak2 sendiri masa kami kat sana dulu

      Delete
  2. Replies
    1. weeeeeeeeeeeeewittt.... hehehheee :)

      Delete
  3. tak pernah pun join event anak angkat ni dulu. mesti best kan. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni pun first time join program anak angkat... dpt pulak kmpg yang sporting n sedia menerima anak2 angkat... sangat2 syok...

      Delete

Dah baca entry saya...
ada sebarang kemushkilan???
suratkan segala yang tersirat dihati anda disini...
~Terima Kasih~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers