Wednesday, August 1, 2012

Ada Apa Dengan 31 Julai

-assalamualaikum-


hai blogger semua...
apa khabar kalian semua
macam mana perjalanan ramadan kali nie
sememangnya terbaek bukan...


ok... semalam 32 31 Julai 2012
telah dimansuhkan diishtiharkan perang sebagai "Hari Pahlawan"
korang tau ka apa tu pahlawan


pahlawan nie merupakan orang y banyak berjasa
orang y bermati-matian mempertahankan keretapi tanah melayu kita ni
klu tak kerna pahlawan2 ni... tah wujud ka tidak kita ni
dahulunya... tugu peringatan juga dibina...
bagi memperingati perjuangan pahlawan negara kita ini


TUGU NEGARA MALAYSIA


soo... bagi menghargai pejungan dan pengorbanan para2 pahlawan
aq tlah karang sebuah sajak yang tak serupa sajak...
korang paham maksud aq???
ok jom tengok...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Duhai pahlawan wira negara
Namamu diukir kebanggaan bangsa
Kerana kau, hadirnya bangsamu dibumi
Jasamu dikenang pengorbananmu dijulang
Mengerah kudrat segala keringat
Membawa Melayu dimata dunia

bersambung.... klik [sini]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

klu korang nak baca sambungannya... 
korang kena la singgah di blog aq y satu lagi


oklah... hari nie dah 1 Ogos...
bermakna:
- cuti sem aq pon tinggal sebulan ja lagi
- lagi 2,3 minggu kita aq berhari raya
- tanggal 55 tahun kemerdekaan pon bakal tiba
- bufday ayah, abang ipaq, sanak saudara


macam2 event akan berlaku dlam bulan ni
soo... apa pon harap bulan ogos ni membawa kebahagian kepada semua
selamat berpuasa


wassalam
salam ramadan
adiosss... amiosss...

14 comments:

  1. bulan ni juga kita raya dan time tu akan aad kenduri kawen :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'aa... bnyak pula kenduri kawen raya ke-2 n ke-3 nanti...

      Delete
  2. Replies
    1. salam ramadan... selamat hari raya.. eh!! awal lagi.. hehehehe

      Delete
  3. wuu~ taktahu pulak 31 july tu hari pahlawan oh o.O

    ReplyDelete
    Replies
    1. ish3... mcm mana leh xtau nie...
      heheheee... ni pon baru tahun ni perasan
      sebab banyak iklan kat tv...
      klu tak mmg xkan tau laaaa

      Delete

Dah baca entry saya...
ada sebarang kemushkilan???
suratkan segala yang tersirat dihati anda disini...
~Terima Kasih~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers