Saturday, August 18, 2012

Ber"IFTAR" D'Tepi Laut

-assalamualaikum-

2 hari lepas
aq ngan family berangkat ke utara tanah air...
ke negeri jiran... perth-lis
dengan hajat mengambil pulang adik lelaki aq


adik aq pulak katanya naek bot last... 6.30 ptg
sampai ke kuala perlis mau x mau lbh krg jam 7.30 mlm
sooo dah waktu berbuka...

adik aq...

plan ayah aq kami berbuka ja kat kuala perlis
tapi bukan dekat medan selera, n bukan kat komplek makanan laut
tapi betol2 kat tepi laut..


tengok... mmg tepi laut doh...
betol2 dekat traffic light jika korang dari perlis
angin yang kuat... mmg sejuk malam tu...

makanan semua mak aq dah ready beli kat bazar ramadan
malas nak berasak-asak dgan orang ramai kat medan selera sana..


kami pon menikmati nasi bungkus y mak aq beli
bila dah lapaq semua jadi sedap...


tambah pulak ada ayam KFC yang abaq ipaq aq kirim
tak bnyak dalam 20 ketol jaa...
abng ipaq aq ni keja kat KFC jeti Langkawi
soo ada la diskaun sikit... hehehee


kami semua menikmati makanan berbuka y serba sederhana
hanya alas perut ja...
lepas berbuka nak bertolak balik kuala nerang pulak...



adik perempuan aq tengah melayan ayam kfc yang spicy gila2...


mak dok bersantai lepas habis makan...


berposing seketika
dibuai bayu laut...


sekali sekala tukaq selera pon best juga
santai2 tepi laut... tengok matahari terbenam...


hari nie aq ada lagi satu trip ke kuala perlis
kali nie akak aq bersama abang ipaq n anak menakan aq pulak balik
diorang mesej ayah aq cakap naek bot jam 5
soo... xtau la sempat ka tak berbuka kat rumah

esok juga sanak saudara mak aq nak balik kampung
tahun nie ramai2 nak beraya kat umah aq
aq asa mmg meriah la raya kali nie...
hehehheheee...

ok... klu korang perasan...

tadi taraweh terakhir kita bulan ramadan ni..
jap lagi sahur terakhir
siang kan puasa terakhir kita
then magrib pula iftar terakhir untuk ramadan kali nie...

soo.. dah siapkah kalian semua
xlama dah kita tak menyambut syawal...
SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR DAN BATIN

wassalam
adiosss... amiosss...

4 comments:

Dah baca entry saya...
ada sebarang kemushkilan???
suratkan segala yang tersirat dihati anda disini...
~Terima Kasih~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers