Sunday, August 26, 2012

2 Syawal - OpenHouse

-assalamualaikum-


selamat sore' kakak-kakak n abang-abang blogger sekalian
how are u today???
sihat2 belako la hendaknya dey...

hari nie sekadar nak berkongsi gambar perayaan aq tahun nie
(gambar lagiiii... kata x beraya...) hahahhahaa
ok lah... 2 syawal ari tu ada open house umah mantan cikgu aq
open house untok anak2 didik cikgu aq n isterinya

meh usya2 sikit background umahnya


ok... namanya Cikgu Azmi Khalid
seorang pengajar di SMK Padang Terap
merangkap Cikgu Disiplin Sekolah
garang tau orangnyaaa

hari tu kami semua tetamu dihidangkan dengan rendang tok air tangan cikgu aq sendiri
perh... sedap wey...
nyesal sapa x rasa... mahal nie nak beli...
cikgu aq wat niaga sekilo RM50 nieee..


aq, muiz, azwan, awang, n adik aq (Saiful Basri Izham) pergi se kereta
almaklumlaaa... hari tu hujan rintik2 terlebat pulak...
sampai ja sana kami berborak sakan dgn cikgu...
masa tu pula x ramai tetamu..
soo boleh la bergurau panjang dgn cikgu...

time tu kami semua disoal siasat status terbaru masing2...
dah lama tak bersua.. bnyak benda nak dicakapkan
banyak juga nasihat sempat cikgu ungkapkan...
tak ketinggalan isu2 semasa tersurat mahupun tersirat

lepas sembang2 kami dijemput ke ruang makan
perhhh... makanan dah terhidang...
apa lagi... pakat2 tambah laaaa...
sodap sehingga menjilat jari tak terkata...


lincinnnnnnnn.... kau bedal azwan!!!


awang makan dengan penuh feel
menghayati setiap suapan... kahkahkah


dah kenyang makan pakat dok bersantai kat ruang tamu
ada pulak sofa empuk nie... haishh...
macam nak lelap ja selagu...


adik aq sorang nie tengah dok pikirkan apa xtau laaa
mgkin tengah pikir ramuan rendang tok yang sedap tu kot...
hahhahahaa... 2 tahun lagi leh la bakal shef nie lawan masak dgn cikgu lak


woit woit woit...
usha apa tu brooo...
xkan layan "Bedah Kampung Pisang" kot
hahhahahhaaa...
rupanya makin femes kawasan kampung aq skrang nie
haishhh


bergambar kenangan dengan matan cikgu matematik kami dlu y sempoi
dlu masa sekolah semua rendah2...
sekarang dah tinggi lampai...


walaupon rambut dah berubah warna...
namun kehenseman tetap terserlah...
sempat lagi dok bergurau ngan cikgu seblom berangkat balik
2 jam yang diluangkan sangat bermakna bagi kami


walaupon ada bnyak jaringan sosial yang menghubungkan kami
tapi semua tu tak sama bila kita x face to face
lain sesangat...
bila berdepan dengan seseorang tu lagi best aq rasa...

ok lah... disini saja selingan petang aq hari ni...
dalam keadaan perut yang kembali memulas akibat tersalah makan
sempat juga aq update satu entry...
hehehee... k bye...


wassalam
adiosss... amiosss...

9 comments:

  1. besarnye rumh cikgu tuu ^^

    ReplyDelete
  2. takde sapa2 ke nak buat open house ni. saya nak makan!!! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaaaaaaaaa...
      awat lambat sngat...
      open hause dah jdi close house daaaaaa...

      Delete
  3. Assalam dik, ni bekas cikgu abg masa d La Salle, KL. boleh x abg nk dptkan no tel cikgu azmi ni.. Boleh emailkan ke hazwan.othman@gmail.com thanks

    ReplyDelete

Dah baca entry saya...
ada sebarang kemushkilan???
suratkan segala yang tersirat dihati anda disini...
~Terima Kasih~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers