Tuesday, August 14, 2012

My Brother

-assalamualaikum-
Salam Ramadhan


halloooooooooooooooo
dah tidurkah kalian semua...

ahahhahaaa...
kali nie aq nak crita pasal kehidupan keluarga aq pulak
aq ada sorang adik lelaki
yang selebihnya semua perempuan

adik aq y ni muda lagi...
baru sngat lepas SPM...
skrang nie dia melanjutkan pengajian kat Kolej Komuniti Langkawi
dalam bidang masakan barat


adik beradik aq semua dah menampakkan minat masing2...
akak sulung aq skrang dah bekerja sbg ustazah KAFA
aq dngan bidang perakaunan
adik perempuan aq bidang jahitan
n adik perempuan y last aq tak pasti lagi minat dia
sebab dia masih kecik...


nidiaaa... bakal shef dalam keluarga aq
hahahhahahaa
aq pon heran mcm mana dia boleh terminat bidang masak memasak nie
kalu pompuan tak la pelik sngat

orang lain pakat sibuk2 blajar mekanikal, elektrik, n laen2 bidang teknikal
alih2 adik aq sorang ni minat bidang masakan
hahahhahahahaa....


tapi biasa bagi zaman sekarang
shef2 terkenal kebnyakkannya semua lelaki
sooo.... xmustahil la adik aq ambek bidang ni...

mula2 adik aq pegi sana..
aq pula y rasa takot bagi dia
sebab nya dia ni mmg lemah sikit BI n komputer semua tu
tapi la ni rasa dah ok kot

dia kata ada senior2 dok tolong tunjuk ajar
kira ok la tu...
harap2 dia boleh la bawa diri
tu pon sebab akak aq ada kat sana
soo boleh la tengok2 kan dia time2 cuti....


bagi aq pulak dah tetap sebagai driver la jadinya
dlu dok angkut akak aq ja dari jeti balik umah
lani bertambah la sikit...
kadang2 akak aq balik, kadang2 adik aq y balik

tambah2 time nak raya nie...
petang nie kang aq kena ambek dia kat jeti
lepas raya kot baru dia balik sana
alamatnya berbuka atas kereta la jawabnya

dekat2 nak raya ni pulak turn akak aq n suami dia
aq juga asanya yang kena pegi
ayah aq xda lesen kereta...
soo, xberani harap sangat
takot ada roadblock...

ok la...
aq mau tido
esok bnyak lagi tugasku sebagai abang
hahhahahahhaaa...


wassalam
adiosss... amiosss...

4 comments:

Dah baca entry saya...
ada sebarang kemushkilan???
suratkan segala yang tersirat dihati anda disini...
~Terima Kasih~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers