Saturday, August 27, 2011

Iftar d'KFC

-assalamualaikum-


bulan ramadhan nie aq berkampung kat rumah ja...
tiap2 hari berbuka dgan family tercinta
sehari kami p berbuka umah tokwan
hari len semua kat umah


kemarin 26/6 aq pegi luangkan masa berbuka dgan kawan2 lak
2 mggu lobih uncle pinky merancang nak berbuka dgn kawan2
last2 cancel program
sebabnya ramai y xleh join


so si nadiah kacang ijau cadang nak buat juga
kami kumpul kat KFC ja
makan ala kadar
xda la nak sedap2 makan ikan bakar salai 3 rasa segala macam semua tu


port KFC pilihan dekat dgn yawata, depan kolej komuniti jitra
aq makan pakej apa tah dlam KFC tu
aq ambek yang ada nasi n ayam 2 ketul
apa nama tah... uncle pinky y tulun order bagi aq




apa la nasib hari tu hujan tersangat la lebat
sampai aq nak bawa keta pon takot
langsung xnampak jalan
lepas tu dekat kilang gano dah hampir nak banjir
air penuh atas jalan


kat bawah nie member2 yang join makan kat KFC
walaupon xramai tapi boleh la nak sembang2 ckit


shima, caien, dila, jimmy, aida, diana, rose, ain n aq
si nadiah kacang ijau beriya ja nak jumpa kat KFC... alih2 dia pulak xboleh mai sebab sakit... sakit apa jngan tnya aq.. hahahhahaaaa


tapi yang xbestnya aq terpaksa menahan kaki aq yang skit
ada pula si shima tu kata aq control macho jalan slow2 tengah2 hujan
klu kaki aq xsakit aq dah lari la wey...
hahahahahhaaaa


dek kerna kawat buruk libas dekat kaki aq ckit ja
masa dok menebas jalan kat umah aq
terus bengkak, dah la bengkak... berdenyut2 lak tu
terinjut2 aq kat umah nie haaa


hilang terus mood aq time kat KFC tu
aq bergelak dgn si jimmy ja
yang laen2 aq tegur cikit2 ja...
xpa la nnti time konvo aq sembang lagi dgn diaorang semua


kali nie xda pulak aq snap pic time berbuka tu
lapar bebonor..
makan xingat orang dah
sampai roti kawan aq pon aq bantai sekali
silap pinggan maaaaaaaaaaaaaa... sowy...


esok 28/8
ada lagi satu reunion
kali nie mmg aq kena pegi
sebabnya aq y rancang semua
klu aq xpegi susah la


sebulan dok heboh2
akhirnya aq n the geng dapat kumpul 53 orang tok reunion tu
aq namakan reunion tu
REUNION GENG's 1990 (ex-SMKPT 2003-2007)
ikut suka aq ja nak letak nama


pertama kali aq rancang xtvt untuk member sekolah
aq harap kaki aq xsakit sangat esok
aq nak happy2 dgan kawab2 aq yang dah 5,6 tahon aq xjumpa
seingat aq ada yang last aq jumpa time abis form 3
lama dah... mungkin dah xkenai rasanya


esok aq nak jumpa semua balik
harap2 kaki aq xbuat hal n xhilangkan mood aq
lama sngat aq tunggu peluang macam nie
semoga semuanya berjalan lancar


ok lah...
aq xtau dah nak taip apa
esok lusa aq update lagi
aq nak update pasal muzium padi yang aq pegi 2,3 hari lepas
tapi malas la pulak... esok2 la..


ok stakat nie dulu
wassalam
adiosss... amiosss...

4 comments:

  1. waaa rindu lakk kau kat kawan2..
    iftar ramai ramai
    seyes best kn..
    =)

    ReplyDelete
  2. hehehee itulah, aku time buka puasa kan memang lupa nak amik gambar gak, tau nak makan je, hahahah

    ReplyDelete
  3. Far8 - mmg best... teringat juga masa masih study dulu... kumpul ramai2 p buka posa dekat kedai dgn pensyarah

    ReplyDelete
  4. Adam - tau xpa... mmg xsempat nak angkat camera... keja dok angkat nasi masuk mulut ja... hahhahhhahahaaa

    ReplyDelete

Dah baca entry saya...
ada sebarang kemushkilan???
suratkan segala yang tersirat dihati anda disini...
~Terima Kasih~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers