Monday, December 19, 2011

AUKU - Akta Universiti dan Kolej Universiti

-assalamualaikum-





AUKU - Akta Universiti dan Kolej Universiti

apa benda akta nie???

aq pon xtau.. n aq xpenah dengaq... tapi sejak da menjak nie riuh pasal hal nie... haishhh... lantak kat hampa la nak buat apa pon... aq dok blogwalking bnyak juga aq baca... kekadangSAKIT HATI kekadang MENYAMPAH...




semuanya mula bila mahasiswa tuntut akta nie dimansuhkan... then berarak ke bangunan UMNO... lepas tu turunkan bendera Najib then naikkan bendera apa tah... aq lupa... setle kat ctu... xda rusuhan y jadi... memorandum pon dah serah...
sumber : baca [sini]



next ada pulah puak2 yang xpuas hati dengan tindakan turunkan bendera Najib tu... then buat la satu videa menarik letak dalam u-tube... katanya nak LUDAH muka mahasiswa... lantak ang la paklong... mulut ang kan... bukan mulut aq... banyak sngat kot air liur ang nak meludah orang sesuka hati... SKARANG DAH JADI STAR PAKLONG TU...
sumber : baca [sini]




lepas tu pulak kluaq macam2 video pasal cerita nie.. sampai aq pon dah naek malas nak tengok... hang tuduh aq.. aq tuduh ang... macam tu la orang melayu kan... UMNO, PAS, PKR... sama saja... masing2 dgn kepala masing2... sama2 besaq kepala kan..
sumber : baca [sini]




lepas tu yang terbaru aq buka blog ada pulak yang balas kisah ludah meludah PAK LONG yang kuat ludah tu... macam2 Explaination dia kasi dalam text ucapan yang panjang berjela-ela tu... aq sempat baca sampai habis... xtau la sama y dia mention tu betoi2 wujud ke tak..
sumber : baca [sini]




apa nak jadi la dgn dunia la nie... politik macam HARAM... siyes aq dah meluat... mengundi kali nie aq dah boleh pangkah... aq nak PANGKAH muka sapa pon xtau la... harap2 nanti aq ada la semngt nak balik mengundi... tengok muka wakil rakyat pon dah naik MENYAMPAH... meluat semua ada... xkira la PAS ka UMNO ka PKR ka... semua la.... haishhh..




yang geng2 mahasiswa pulak pakat2 dok seronok nak berpolitik dalam UNIVERSITI... aq xtau la depa nie mai sini nak blajaq ka nak berpolitik... tau la umuq dah 21 pon.. tapi agak2 la kan.... berpolitik dalam U nie silap hari bulan boleh jadi pergaduhan pulak nanti... bila dah semua berpecah ikut pahaman politik masing2... yang dulu KAWAN rapat bila mai nak mengundi boleh jadi MUSUH ketat... aq takot semua tu... sebab tu aq xsuka POLITIK... cuba la budayakan politik nie cara y elok cikit... haishhh... petang2 nie ada saja aq nak taip panjang2 kan... sebab aq SAKIT HATI tengok semua nie... dah rr..



Pinda AUKU Satu Penyelesaian Terbaik?

sumber : baca [sini]

0 Ulasan Dari Hati:

Post a Comment

Dah baca entry saya...
ada sebarang kemushkilan???
suratkan segala yang tersirat dihati anda disini...
~Terima Kasih~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers