Thursday, February 3, 2011

Berceloteh diPAGEY buta

-assalamualaikum-

malam-malam mataku xterlelap
siang-siang mula menguap-nguap
hahahhahhaaa... rutin harianku bila time cuti
nak buat keja xda mood


malam ni aq nak bercerita tentang apa ehh???
tengah borink tahap cipan keuzuran dah ni...
tapi rajin pulak aq menaip
k lah... dingin malam ni aq nak berceloteh pasai diri aq lak...


yang PERTAMA
- aq ni jenis yang suka CUBA BENDA BARU... bnyak maksud bekaitan baru ni... yang aq maksudkan benda2 yang positif la... macam ber'blogging' ni... aq suka sngat xplore pasai teknologi (tapi jarang xplore buku kuliah.. hahahaha)

yang KEDUA
- aq sngat2 membenci spesis ulaq... jngan kata ulaq besar... ulaq lidi pon aq dah naek geli... tah knapa aq xtau... dari kecik2 aq mmg xsuka dgn ulaq (klu ulaq plastik jngan tnya la... dah nama pon xidup... klu aq takut jga xtau la..)

yang KETIGA
- suka berkawan... tapi masalah aq ssah sngat nak ramah dngan orang yang xkenai... xda modal nak bercakap... walaupon dah kenai lama, aq tetap rasa segok bila berdepan... tambah2 lagi pompuan la kan...

yang KEEMPAT
- aq suka bawa motor ronda2 (dah keta xda.. terpaksa la bawa motor..) n kerap folo molo kereta rapat2... paling aq benci kereta yang aq folo tu masuk simpang xbagi signal... macam harennn... agak tak seronok... macam nak langgar ja kereta tu... naseb la aq ni sedaq yang aq sorang penunggang motosikal... klu aq bawa lori dah lama arwah orang2 yang xreti bagi signal tuu... hahhahahhahaa (jahatnya aq...)

yang KELIMA
- elergik dengan asap rokok... walaupon secara jujurnya aq xsuka dngan rokok... tapi aq tetap la buat muka happy depan perokok2 tu semua n cuba cari alasan nak blah dari tempat tu cepat2.. hahhahahhahaa... sory la noo.. bukan aq xsuka dengan perokok tu.. tapi dngan asap rokok tu ja...

yang KEENAM
- aq ni sorang yang suka makan... (jngan ditanya sebab pa berat badan aq tak turun2) walaupon dah cuba kawal makan... tapi disebabkan bau masakan mak aq kat kampong... perhhhh... semakin berselera aq makan... bak kata orang tua2... makan sampai xingat dunia....

yang KETUJUH
- aq cepat panas baran... cepat melenting... cepat marah... tapi sejak 2,3 tahon ni aq rasa dah smakin kurang... n smakin ramai la yang mula nak pijak2 kepala aq... ahhahhahaaa.. lawak ja... mgkin aq berkawan dgan orang2 yang memahami aq... sooo dah kurang baran aq.. alhamdulillah... klu tak selalu ja bermasam muka ngan member2... ada2 saja yang aq xpuas ati...

yang KELAPAN
- berfesyen... mmg aq tak pandai... tak tahu bershopping... n kedekut ckit... hahhahahhaa... tapi bila aq dah aim nak beli satu2 barang tu, aq akan beli walaupon mahal (ada ke??? emmm) aq ni jenis yang tak memilih... bila aq p satu2 pasaraya aq akan terus beli apa yang aq berkenan... tak pandai nak banding2 harga... then bila dah beli mula la rasa nyesal bila tengok harga kat kedai sebelah.. hahahhahaaa.. mmg selalu aq macam ni... dah tabiat rasanya...

yang KESEMBILAN
- aq juga kuuuuuaaaaat jelusss... tapi jelus aq laen.. aq jelus bila tengok orang yang pandai ni... otak apa la yang depa pakai.. aq jelus bila tengok orang boleh disiplin diri depa dok depan buku study 2,3,4 jam... (padahal aq dok setengah jam pon dah mula golek kiri, golek kanan, bangun, baring, macam2 gaya la bila nak start study...) aq jelus bila tengok orang jawab soalan macam makan kacang... tah la... jelus.. jelus.. jelus...

yang KESEPULUH
- cepat terikut dengan kawan... hahhahahhaaaaa... yang ni aq xnafikan... pantang kawan ajak kluaq melepak, karok, bowling, ok ja aq men'free'kan masa aq... hahahhahahaaa... lagi satu aq suka jalan2... nak p sorng2 kompom aq sesat sebab aq ni tak la tau sngat jalan2 kot pakan2 ni... sooo aq lebih suka kluaq berkonvoi ramai2.. best ooooooooo...

yang KE yang

dah brapa bnyak yang daaaaaaaaaaa...
yang dah ngantok pon ada kat cni...
hahahahhahahhahahhahaaaa
rajin pula aq bercerita pagi2 ni noo...
hahhah... jadi pa tah malam ni..
tak ktahuan dah aq ni... nak buat tugasan xreti pulak
yang reti buat tak cukup maklumat lak..
adoiiiiiiiiii... macam2 daaaa....


k lah no.. mata pon dah loteh ni...
nak berkubang atas tilam lak..
hahhahaa... my hobi la tuu


k wasalam dari KOTAK MANCIS... adiosssss... tata..titi..tutu.. tottttt....

0 Ulasan Dari Hati:

Post a Comment

Dah baca entry saya...
ada sebarang kemushkilan???
suratkan segala yang tersirat dihati anda disini...
~Terima Kasih~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers