Saturday, July 9, 2011

Jom Pegi "BERSIH"kan Badan

-assalamualaikum-


hai korang... buat apa tu...
tengah sibuk ikut perhimpunan ke???
hahahhahahhaaa


lantak korang la kan nak buat apa
bukan ada kena mengena dgn aq pon kan....
nie aq nak tnya ckit...
korang dah pegi BERSIH..... blom...
maksud aq BERSIHkan badan....
dah petang nie,
klu xmandi lagi dah serupa dgn kambing la jawabnya


riuhkan ari nie...
dlam tv setiap jam ja ada la berita pasal perhimpunan pa bala aq xtau la
korang join ka...
Join??? xjoin???
korang pilih la sendiri


bagi aq buat aq aq nak ambik tau semua nie
xda kena mengena dgn aq pon
buat aq aq nak penat2 dok bakar badan aq tengah panas
padahal kat umah aq nie penuh dgn kipas...
sejuk ja rasa
(ceh cakap macam la umah aq kat KL)
hahahhahahhaaaaaa


kat bawah nie aq masukkan pic lori2 geng FRU/anti rusuhan
bukan senang nak tengok kenderaan ni dijalanan
time terdesak je boleh tengok...





yang bawah nie pulak lambang BERSIH
apa2 je lah




korang tengok la...
bnyak kenderaan polis ja ari nie
dah macam perarakan hari kemerdekaan
hahahahahaaaaa




apa pon aq dah naek bosan dgn permainan politik ari nie
sama ja mana2 pon...
naek muak aq tengok
kat tv, internet bercambah2


bagi aq korang nak buat apa pon ikut la..
jngn nak kacau hidup aq, dunia aq sudah
pegi la korang dgan perhimpunan korang
cikit pon aq xminat nak join


aq cakap macm nie bukan nak sokong mana2 pihak
(aq ckp skli lagi...aq xsokong mana2 pihak)
lantak korang la nak kata aq nie orang kanan ka, orang kiri ka
yang penting time ngundi aq kluaq pangkah muka 2 yang aq nak pangkah
time tu aq nak pangkah kanan ka, kiri ka.. korang mana tau
hahahahahahaaaa


yang penting orang yang aq pangkah tu boleh buat keja
bukan orang2 yang suka tunjuk muka time ada media
xpon time nak berkempen ja...
(budget macam dah berpuluh kali pegi mengundi...hahahhaa... padahal tahun nie baru rasa nak pegi mnegundi buat kali pertama)


tapiiiiiiiii...
satu ja pesanan aq...
xkira la... ko ni orang
ambiga ke, orang pas ke, orang umno ke, orang pkr ke, orang petriot ke, orang bersih ke, orang xbersih ke, orang-orang sekali pon...
klu nak berhimpun tu ingat2 la dunia sama
jngan la sampai menyiksa hidup orang laen


korang yang join perhimpunan nie aq tau la dah kaya raya
xpayah nak bekerja hujung2 minggu ni...
tolong la jaga kebajikan orang laen sama yang nak kluaq cari makan
kerna hampa semua buat hal kat kota raya tu
habis periuk nasi orang lingkup ari nie
pergi mampos la orang-orang yang suka menyusahkan hisup orang laen
pikiq tu pakai otak, jngn pakai otak-otak


apa pon stakat nie xda lagi dengaq pasal apa2 kerosakan
klu ada terjadi lepas nie
aq xtau la


lastly...
tahniah kepada semua orang yang bersusah payah menyusahkan hidup sendiri nak g berjalan2 dihujung minggu nie ditengah panas yang membara....
hahahhahahahhahahahhaaa....


klah... nak pegi BERSIHkan motor aq lak...
hahhahahahahaaa
(panjang pulak aq bercelana ari nie...
nie klu masuk exam bukan lulus dah... fail terus...
bahasa lintang pukang... khakhakhakahkahakhaaaaa)


sebelom terlupa.. meh klik2 kat sni sama



chawwwww... peace yarrr...
wassalam...
adiosss... amiosss...




7 comments:

  1. aq menulis sekadar tok memperingati diri sendiri dan rakan2 sekalian...

    ( jom klik ) ( jom klik ) ( jom klik ) ( jom klik ) ( jom klik )

    ReplyDelete
  2. everything about BERSIH nnt da abes buat perhimpunan tue , BERSIH akan jadi TAK BERSIH jugak . cian kat mak cik2 cleaner nnt !

    ReplyDelete
  3. tah la.... dunia2... mnyemakkan hidup arang je diorang semua nie... mana2 parti pon sama ja...

    ReplyDelete
  4. sokong sgt2...menyusahkn org je. BERSIH.. BERSIH.. BERSIH

    ReplyDelete
  5. Syiela : setuju gak... tapi mana2 pon sama ja... yang geng patriot pon smalam join juga... dah Agung xbagi depa buat juga... tu maknanya mana2 parti pon xboleh pakai... klu nak tunjuk protes pon pikiq la sama... klu bertembung dgn group bersih kang lagi masalah... nie la jadinya klu orang ada otak xreti nak guna... keja depa ingat nak femes n nama ja bila boleh masuk tv... style nak tagih simpati orang ramai... g mampos la orang2 mcm nie...

    ( jom klik ) ( jom klik ) ( jom klik ) ( jom klik )

    ReplyDelete
  6. x payah nak bersih2 nie.. baek bersih kwasan umah lagi oke.. haahah

    ReplyDelete
  7. Nur_Farahin : betul tuu.. blakang umah penuh semak samun xpulak nak bersihkan... jalan raya yang Alam Flora dah bersihkan juga depa pegi... dah la pegi situ... siap buat sampah lak tuu... xpatottt....

    ReplyDelete

Dah baca entry saya...
ada sebarang kemushkilan???
suratkan segala yang tersirat dihati anda disini...
~Terima Kasih~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers