Monday, July 11, 2011

Ronda Ronda Naek Motor

-assalamualaikum-


hai semua...
pagi2 nie galak tngan nak mengupdate pulak
dah xda keja nak buat la katakan
cam gini la jadinya


mata pon dah layu semacam ja
tapi semangat berblogging tetap jitu...
hhaahhahaaa
well... u know me???


k, lah
citer yang aq post kali nie sekadar perkongsian je....
kali nie kami berpakat nak g jejalan menghabiskan
saki baki duit kat dlam poket...
destinasi dituju ke Padang Besar


journey kali nie kami bertekat nak ikut jalan balak
yang menghubungkan kawasan kampong kami terus ke UUM
jalan nie mmg teruk ckit
tapi pemandangan kat cnie cantek2
klu xcaya... jap g korang tengok....


ok....
firstly aq nka perkenalkan barisan kaki pokai
geng2 yang join pegi merayap xtentu hala kali nie


yang berbaju belang hitam putih nie...
korang kenal ka???
tah aq pon xkenal....



then... Abe Azwan
kira yang paling tua la
(tua 5 bulan jeee)
baru habis pengajian di PoliMAS



yang nie pulak...
Mat Blogger : Nasrul
orang kola nerang jugak...
still study di Unisel



yang nie pulak adik Abe Azwan kita tadi
nama panggilan Fitri
baru abis skolah



n the last one...
juga seorang Mat Blogger
juga lepasan PoliMAS seperti aq juga
kira kami nie satu bacth laa...
cuma cos laen2...



ok... kami banyak habis masa dlam perjalanan ja
singgah kat port menarik jap ja...
yang nie first stasyen kita orang
apa nama tempat nie pon xtau la...
nasrul berhenti nak snap pic hutan dari atas bukit



snap pic pon jadi best klu ada camera mahal nie...
tambah pulak tau nak guna semua function camera tu
mmg sempoi rrr
aq pon teringin nak satu
heheheheeeehheheeeee


k, dah puas dia snap pic
kami g lepak pulak dkt port seterusnya
kat cni ada air terjun
tapi xjumpa jalan yang nak turun tu
soo... duduk bergambar kat atas je la...


ada teratak kecik satu
buat pengunjung berenti rehat
time nie jalan masih ok lagi
xda yang berlopak2...



kat cni mula la xtvt modeling
semua pakat kontrol ja dpan camera...
haaaahahaaaa


gambar aq dgn muiz
aq suka pic nie
tapi satu ja la yang aq kureng cjit
muka aq nampak cubby



yang nie lak klu xcilap aq yang snap guna fon muiz
fon mahal... gambar pon ok la...
klu guna fon aq mmg merosakkan gambar ja...



then nasrul n azwan punya turn lak...
time nie muiz sedang berjinak2 dgn camera mahal nasrul tu...
muiz dah mula teringin la tuuuu...



yang nie dari nasrul
mmg style angle yang dia ambek
jeles aq tengok...
hahhahahaaa



then last partgambar beramai2 sebelom terus perjalanan
guna timer ja...
xda orang nak mintak tolong snap..
maklumla.... tengah hutan blantara





ok... dah abis pic...
yang laen2 xstyle sngat...
sebab tu aq xbubuh


lepas sini jalan balak dkt balakang tu mmg teruk
klu xcilap aq dlam 2 kilo dari UUM la..
mmg menyakitkan aty la juga...
nasib la kami guna motor...
klu kreta kompom luruh habis skru...


tengah hari kami singgah di Masjid UUM solat jumaat
lepas solat terus merempit pegi perlis...
masa nie lawak ckit
kasut muiz hilang a.k.a kena rompak dkat Masjid UUM
then ok la sebab dah dpat kasut laen


dalam perjalanan nak sampai sempadan Kedah Perlis lak ada roadblock
kaitoi lagi sebab motor muiz xda roadtag
katnya hilang.... dah dkat setahun
mula la kami masuk jalan kampong
nak lari dari polis punya pasal


last2 dok pusing di tempat yang sama gak
nasib muiz jumpa kawan lama
kami tumpang letak motor kat umah kawan dia tu
then kongsi motor ke perlis


kat perlis kami borong apa yang nak beli ja
lepas makan2 n penat ronda2 kami blah balik kedah
singgah minum di jitra jam 7 malam
lepas minum terus balik kola nerang
sampai umah dah jam 8.30 malam


letih, ngantuk, lenguh bontot, sakit mata semua ada....
cukup satu pakej.. hahahaa
tapi puas la dpat jejalan hilangkan borink


soo... stakat nie dulu
esok lusa rancang lagi
mana pulak destinasi lepas nie
ingat nak ke P. Langkawi...
tapi senyap je semua
budget kureng kot
mungkin ada destinasi laen
sama2 tunggu


sebelom terlupa meh la klik kat cni :


ok... stakat nie dlu...
wassalam...
adiosss... amiosss...


3 comments:

  1. jalan pegi pdg besar yang lalu tebu tu lawa gile kot,
    mcm kat luar negara

    ade beli pape utk aku x? hahahah

    ReplyDelete
  2. Hans : p buat pa.. jejalan ka p rumah saudara

    Adam_Idris : sory la adam... aq xborong apa pon... hehhehehhee

    ( jom klik ) ( jom klik ) ( jom klik ) ( jom klik ) ( jom klik )

    ReplyDelete

Dah baca entry saya...
ada sebarang kemushkilan???
suratkan segala yang tersirat dihati anda disini...
~Terima Kasih~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers